گروه آموزش ریاضی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.
چکیده: (2269 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه سیستم مدیریت یادگیری یکی از ابزارهای کلیدی سیستمهای آموزشی دانشگاهها است که تعامل بین اساتید، دانشجویان، مدیران آموزشی و افرادی که وظیفه نگهداری سیستم را برعهده دارند را برقرار میسازد. با توجه به تنوع کاربران این سیستمهای تعاملی و نیازمندیهای مختلف آنها، شناسایی انتظارات کاربران از این سیستمها و در نظر گرفتن این انتظارات در طراحی و توسعه سیستمهای مدیریت یادگیری برای جلب رضایت کاربران و در نهایت موفقیت این سیستمها بسیار مهم است.
روش پژوهش: در این پژوهش، با روش مصاحبه با سؤالات از قبل طراحی شده با 12 نفر از اساتید مجرب دانشگاه فرهنگیان، انتظارات آنها از سیستمهای مدیریت یادگیری استخراج شد. انتظارات جمعآوریشده بر اساس روش تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوا با رویکرد مقولهبندی قیاسی تحلیل شد و سپس در قالب قابلیتهای کلی و مرتبط با واسط کاربری شناسایی شدند که در این مقاله گزارش میشوند.
یافتهها: بررسی و تحلیل جوابهای اساتید به سؤالات نشان میدهد که با توجه به آشنا نبودن آنها با سیستمهای مدیریت یادگیری، آنها انتظار دارند که سیستم با روشهای مختلف به آنها در فرآیند آموزش کمک نماید و در مواقع لازم آنها را در انجام فعالیتهای آموزشی یاری رساند. همچنین، واسط کاربری این سیستمها برای اساتید بسیار مهم است زیرا تعامل آنها با دانشجویان را فراهم میسازد. آنها انتظار دارند که واسط کاربری زیبا و لذتبخش بوده و یادگیری و استفاده از سیستم با کمترین تلاش فیزیکی و ذهنی قابل انجام باشد. اساتید انتظار دارند که بتوانند سیستم و بهویژه واسط کاربری آنها را برحسب نیاز خود تغییر داده و اضافه نمودن امکانات جدید با کمترین هزینه قابل انجام باشد.
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که باوجود قابلیتهای خوب در سیستمهای مدیریت یادگیری و رضایت نسبی اساتید از آنها، نیاز است این سیستمها برحسب نیازهای کاربران انعطافپذیر بوده و به اساتید کنترل بیشتری در فرآیند آموزش ارائه نمایند. همچنین برقراری تعامل با دانشجویان و قابلیتهایی که مشارکت افراد در فرآیند آموزش را بهبود میدهند از مهمترین انتظارات اساتید از این سیستم مدیریت یادگیری هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي