دوره 11، شماره 21 - ( 1-1402 )                   دوره 11 شماره 21 صفحات 38-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0

Salehi M, Dehghani M, Khattat M. (2023). A reflection on the scrap curriculum in the field of primary education. نظریه و عمل. 11(21), : 2
URL: http://cstp.khu.ac.ir/article-1-3353-fa.html
صالحی مجید، دهقانی مرضیه، خطاط محدثه. تأملی بر برنامه درسی زاید در رشته آموزش ابتدایی دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1402; 11 (21) :38-9

URL: http://cstp.khu.ac.ir/article-1-3353-fa.html

پژوهش حاضر با هدف واکاوی نظرات دانش­آموختگان و دانشجو­معلمان در خصوص برنامه­درسی زایدرشته آموزش ابتدایی انجام شده­است. رویکرد پژوهش کیفی و روش آن تحلیل مضمون می­باشد. نمونه­گیری به شیوه هدفمند بوده و 18 نفر جهت مشارکت با روش مصاحبه نیمه­ساختاریافته انتخاب شدند. یافته­ها نشان می­دهد که بخش­هایی از محتوای برنامه­درسی این رشته به دلیل تئوری­بودن، تکراری­بودن، قدیمی­بودن، منبع نامناسب، عدم­تناسب دروس اختیاری و اجباری زاید و ناکارآمد هستند که بیش­ترین فراوانی دروس زاید هم مربوط به دروس عمومی و تعلیم و تربیت اسلامی است. همچنین، بخش­هایی از برنامه درسی هم به دلیل تجارب یادگیری، زاید تلقی می­شوند که مشارکت­کنندگان به نقش استاد، دانشجو و ارزشیابی اشاره کردند. نتایج نشان­داد که در بعد محتوا، ضروری است بخش­هایی از برنامه­درسی عمومی، حذف و به دروس تخصصی و تخصصی-تربیتی اختصاص یابد. در بخش تجارب یادگیری هم می­بایست فرایند اجرای و ارزشیابی برنامه­درسی مورد بازبینی قرارگیرد و زمینه­ای برای افزایش انگیزه دانشجو­معلمان فراهم­گردد.
شماره‌ی مقاله: 2
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نقد و ارزیابی سیاست های برنامه ریزی درسی در کشور
دریافت: 1400/9/16 | ویرایش نهایی: 1402/10/12 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1402/6/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی می باشد.