دوره 10، شماره 38 - ( زمستان 1400 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 90-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khosravi A, Fathi M R, Yavari J, Salahi Isfahani G. Capabilities and effective capital in rural entrepreneurship development and poverty alleviation Case: Golpayegan County. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2022; 10 (38) :67-90
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3768-fa.html
خسروی ابوالفضل، فتحی محمدرضا، یاوری جابر، صلاحی اصفهانی گیتی. قابلیت ها و سرمایه های موثر در توسعه کارآفرینی و فقرزدایی روستایی مورد: شهرستان گلپایگان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1400; 10 (38) :67-90

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3768-fa.html

1- استادیار بخش تخصصی مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران ، khosravi_a@ut.ac.ir
2- استادیار بخش تخصصی مدیریت صنعتی و فناوری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران
3- کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام‌نور، مرکزخمین، ایران
4- عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، مرکز ساوه، ایران
با توجه به وضعیت بیکاری جوانان در روستاهای کشور و نیز واقعیت وجود قابلیت­ها و ظرفیت­های انسانی و مادی فراوان در مناطق روستایی، ضرورت اتخاذ تصمیم­های لازم برای توسعه خوداشتغالی و بهره گیری از فرصت­های موجود در این مناطق احساس می شود. این پژوهش به دنبال آن است تا به بررسی نقش قابلیت­های کارآفرینی و سرمایه نهادی در رشد کمی و کیفی کارآفرینی کشاورزی و فقر زدایی در بین جوانان روستایی  و به خصوص در دهستان های شهرستان گلپایگان بپردازد. در واقع می توان با بررسی دلایل مختلف و نیز بررسی نگرش جوانان روستا به قابلیت های موجود در رابطه با کارآفرینی و نیز تقویت آن در ذهن ایشان قدمی در راستای رشد و شکوفایی روستا برداشت. از طریق کارآفرینی روستایی به ویژه در بخش کشاورزی، می­توان با شناسایی سرمایه­های نهادی و نیز قابلیت­های موجود در جوامع روستایی، با رشد کارآفرینی روستایی و تقویت و گسترش آنچه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی در کنار سایر ابعاد کمک کرد و بر این اساس، پرسش کلیدی عبارت است از آنکه "آیا سرمایه­های نهادی و قابلیت­های کارآفرینی بر رشد کمی و کیفی کارآفرینی کشاورزی و نیز فقر زدایی روستایی تاثیر­گذار است یا خیر؟"بدین منظور، پژوهش حاضر با استفاده از روش پیمایشی و توصیفی و از نظر مبنای هدف نیز از روش کاربردی به بررسی این تاثیرات می پردازد. نتایج نشان می­دهد که به دلیل وجود آب و هوا و نیز خاک مناسب و همین­طور نیروی انسانی کافی در دهستان های شهرستان گلپایگان، در اکثریت موارد این سرمایه­ها و قابلیت­ها  در کارآفرینی کشاورزی و نیز فقر­زدایی روستایی تاثیرات به سزایی خواهد داشت و نیاز هر چه بیشتر به تقویت آنها در بخش کشاورزی دیده می­شود.
دریافت: 1400/12/16 | پذیرش: 1400/12/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.