دوره 15، شماره 4 - ( دوره پانزده، شماره چهارم، زمستان 1400 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

taghipuor B, sharifi S F, abdi F, barzegaran R. The role temperament and character dimensions and self-compassion in predicting quality of life women with musculoskeletal pain. rph. 2022; 15 (4) :1-15
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3656-fa.html
تقی پور بهزاد، شریفی سیده فاطمه، عبدی فریبا، برزگران رقیه. نقش ابعاد سرشت و منش و خوددلسوزی در پیش‌بینی کیفیت زندگی زنان مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی. فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی. 1400; 15 (4) :15-1

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3656-fa.html

1- دكتراي روانشناسي، دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي، دانشگاه محقق اردبلي، اردبيل، ايران ، behzad.taaghipuor1386@gmail.com
2- كارشناس ارشد روانشناسي باليني، دانشكده علوم انساني، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد اردبيل، اردبيل، ايران
هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد سرشت و منش و خوددلسوزی در پیش بینی کیفیت زندگی زنان مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی بود. این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه بیماران مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اردبیل بود. .نمونه پژوهش 210 نفر بیمار مبتلا به درد اسکلتی عضلانی بود که به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه خوددلسوزی ریس و همکاران (2011)، ابعاد سرشت و منش کلونینجر و همکاران (1994) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1989) استفاده شد. داده­های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه تجزیه و  تحلیل شدند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که خوددلسوزی (31%)، ابعاد سرشت (22%) و ابعاد منش (31%) از واریانس مشترک کیفیت زندگی را تبیین کردند.  این یافته ها بیان می­کند که دلسوزی به خود و ابعاد سرشت و منش نقش قابل ملاحظه ای در پیش بینی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی دارد. این نتایج تلویحات مهمی در زمینه پیشگیری، آسیب شناسی و مقابله بالینی درد دارد.
شماره‌ی مقاله: 1

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/15 | پذیرش: 1401/3/1 | انتشار: 1401/3/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.