1- گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی، واحد مشهد،، ایران
2- استادیار مدیریت ورزشی ،دانشگاه امام رضا(ع), مشهد ،ایران ، Saatchian.vahid@gmail.com
3- گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
4- استاد گروه مدیریت ورزشی ،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد ،ایران
تحقیق حاضر با هدف شناسایی شناسایی الگوی ذهنی خبرگان در خصوص درآمد زایی پایدار برای فدراسیون های ورزشی (فدراسیون های کاراته، جودو، تکواندو) انجام شد. تحقیق حاضر بر حسب هدف از نوع کاربردی و از نظر روش، تحلیلی اکتشافی است و همچنین این پژوهش بر اساس نوع عملیات بکار رفته از نوع آمیخته ترکیبی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران فدراسیون های منتخب و مدیران صاحب نظر کمیته ملی المپیک می باشند که بر اساس تجارب قبلی به روش نمونه گیری هدفمند با رویکرد گلوله برفی تا حد اشباع به تعداد 25 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. در  مرحله دلفی مولفه ها و زیرمولفه های تحقیق تعیین شدند. سپس عوامل استخراج شده با استفاده از مدل سازی کیو با استفاده از تحلیل عاملی کیو و نرم افزار اس پی اس اس 25 سطح بندی شدند. یافته ها نشان داد مهم ترین عوامل درآمدزایی فدراسیون های منتخب شامل ارائه محصولات غیر ورزشی مورد استفاده ورزشکاران توسط فدراسیون، اسپانسر های ورزشکاران، درآمد های ناشی از فدراسیون جهانی برای توسعه ورزش پایه، درآمد های حضور در مسابقات جهانی، کمک های سالانه فدراسیون جهانی، درآمدهای کلاس های مربیگری، شهریه عضویت در تیم های پایه، کمک های سالانه وزارت ورزش، درآمد های حضور در مسابقات جهانی می باشند. لذا می توان نتیجه گرفت فعالیت های اقتصادی با نظارت فدراسیون برای ارائه محصولات و خدمات مورد نیاز ورزشکاران و توسعه منابع درآمدی خارج از فدراسیون باید در دستور کار فدراسیون ها قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1402/3/2 | پذیرش: 1403/2/31 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/2/31

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.