دوره 23، شماره 68 - ( 1-1402 )                   جلد 23 شماره 68 صفحات 326دوره313فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

hejazi A, heidari Z. Vulnerability assessment and zoning of developed and susceptible contaminated karstic (Case study: Ravenscar watershed). jgs 2023; 23 (68) : 18
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3635-fa.html
حجازی اسدالله، حیدری زهرا. ارزیابی و پهنه بندی مناطق توسعه یافته و مستعد آلودگی کارستیک (مطالعه موردی: حوضه آبریز روانسر). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (68) :313-326

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3635-fa.html

1- دانشیار گروه ژئومورفولوژی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2- دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، ez.heidary@gmail.com
چکیده:   (2021 مشاهده)
در سال­های اخیر، رشد جمعیت وکمبود منابع آب شرب، اهمیت مطالعه مناطق کارستیک را دو چندان نموده است.در تحقیق حاضر به ارزیابی و پایش مناطق کارستیک توسعه یافته و پتانسیل آلودگی منابع کارستیک در حوضه روانسر پرداخته شده است که به منظور بررسی عوامل توسعه کارست و پتانسیل آلودگی منابع کارستیک در حوضه روانسر از 7 معیار  دو روش OWA و ANP استفاده شده است. روش کار به این صورت است که پس از پردازش­های لازم، با استفاده از روش OWA و با اعمال اوزان بدست آمده تصاویر ماهواره­ای 2007 و 2015 روند توسعه نواحی انسان ساخت در مناطق کارستیک توسعه یافته مورد ارزیابی قرار گرفته شده است. نتایج تحقیق بیانگر این است که بخش عمده­ای از حوضه مورد مطالعه بخصوص در مناطق شمالی و غربی در کلاس توسعه یافتگی زیاد و نسبتا زیاد قرار دارد. محاسبه مساحت نواحی انسان ساخت بیانگر این است که در سال 2007 حدود 6/2 کیلومترمربع از مناطق کارستیک توسعه یافته را نواحی انسان ساخت(مستعد آلودگی) اشغال کرده است با توجه به روند رو به رشد جمعیت این مقدار در سال 2015 به 8/3 کیلومترمربع افزایش یافته است.
واژه‌های کلیدی: حوضه آبریز روانسر، کارست، آلودگی، OWA، ANP
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژئومورفولوژی
دریافت: 1398/9/28 | پذیرش: 1399/2/9

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.