دوره 6، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahabi R, Kavusian J, Akbari Zardkhaneh S, Rezae N. Developmental Change in Working Memory Capacity and its Components. JCP 2018; 6 (1) :11-20
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-2860-fa.html
شهابی روح الله، کاوسیان جواد، اکبری زردخانه سعید، رضایی نسترن. تغییرهای تحولی در ظرفیت و مولفه های حافظه کاری بر اساس الگوی بدلی. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1397; 6 (1) :11-20

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-2860-fa.html

دانشگاه خوارزمی ، j_kavousian@yahoo.com
چکیده
حافظه کاری یک نظام شناختی جامع است که دربرگیرنده مکانیسم های حافظه ای و مکانیسم های توجهی است و به همین دلیل در مطالعه نظام مند مشکلات شناختی می تواند به کار گرفته شود. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر شناسایی تغییرات تحولی ظرفیت و مولفه های حافظه کاری در کودکان شامل حلقه واج شناختی، لوح دیداری فضایی و اجرایی مرکزی (بازداری و به روزرسانی) بر اساس الگوی بدلی بوده است. یک نمونه 356 نفر (184 دختر و 172 پسر) از کودکان 8 و 12 ساله دبستان های شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش ظرفیت حافظه کاری از تکلیف فراخنای وارونه اعداد، برای سنجش حلقه واج شناختی، لوح دیداری فضایی و اجرایی مرکزی به ترتیب از تکالیف فراخنای مستقیم اعداد، حافظه دیداری کیم کاراد و دو تکلیف استروپ و نگه‌داشتن رد استفاده شده است. نتایج تحلیل واریانس چندگانه نشان داده است هم ظرفیت حافظه کاری و هم مولفه های آن به‌موازات افزایش سن ظرفیت و کارایی بیشتری نشان می دهند. مهارت بیشتر در توانایی های عددی، انعطاف در انجام وظایف اندوزشی و پردازشی، تجربه سال های بیشتر تحصیل مدرسه ای و استفاده موثرتر از راهبردهای فراشناختی می تواند دلایل احتمالی یافته های پژوهش باشد.
دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1396/12/28 | انتشار: 1397/4/12

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.