دانشگاه رازی
چکیده: (5295 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش تعیین نقش کتابخانههای عمومی و دانشگاهی در اشاعه اطلاعات سلامت به اعضا و مقایسه بین این دو نوع کتابخانه با یکدیگر است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش پیمایشی انجام گرفته است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، 379 نفر تعیین شد و با روش نمونهگیری سهمیهای، پرسشنامهها توزیع گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار اسپیاساس انجام گرفت، و از آزمونهای توصیفی و استنباطی جهت تحلیل دادهها استفاده شده است.
یافتهها: یافتهها نشان داد که با توجه به میانگین نمره مؤلفههای مورد آزمون، دریافت اطلاعات سلامت در کتابخانهها نتایج قابل قبول و خوبی برای کاربران داشته است. همچنین از نظر مقایسه بین کتابخانه عمومی و دانشگاهی و مؤلفههای اطلاعات سلامت از بین 5 مؤلفه (نقش کتابخانه، نتایج حاصل از دریافت اطلاعات سلامت، میزان مفید بودن، استفاده از منابع و موانع دسترسی)، از نظر مؤلفهی موانع دسترسی به اطلاعات سلامت در کتابخانه بین کتابخانههای عمومی و دانشگاهی تفاوت معناداری وجود دارد. اما، 4 مؤلفه دیگر، تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین، بین جنسیت، سن، تحصیلات و شغل و استفاده از اطلاعات سلامت در کتابخانه رابطه معناداری مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: کتابخانه نقش بسزایی در اشاعه اطلاعات سلامت دارد، اما به دلایلی از جمله آگاهی نداشتن کاربران از منابع اطلاعات سلامت موجود در کتابخانه و برخی موانع دسترسی به این منابع، بسیاری از کاربران از منابع اطلاعات سلامت کتابخانه استفاده نمیکنند. در نهایت، پیشنهاداتی با توجه به نتایج پژوهش برای بهبود نقش کتابخانه و استفاده بیشتر کاربران ارائه شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي