دوره 19، شماره 1 - ( دوره نوزدهم ، شماره اول، بهار 1402 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 60-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

nikan A, torabi A, mohseninasab Z, bahadori A, javanmard Z, hosinirad M. Comparing the effectiveness of schema therapy and cognitive therapy based on mindfulness on stress, resilience, emotion regulation and psychological well-being of cardiovascular patients. Journal title 2023; 19 (1) :46-60
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4370-fa.html
نیکان عبدالصمد، ترابی احمد، محسنی نسب زهرا، بهادری اسیه، جوانمرد زبنب، حسینی راد معصومه. مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن اگاهی بر استرس، تاب آوری، تنظیم هیجان و بهزیستی روان شناختی بیماران قلبی- عروقی. عنوان نشریه. 1402; 19 (1) :46-60

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4370-fa.html

1- دانشگاه ازاد اسلامی تهران
2- دانشگاه ازاد اسلامی تهران ، ahmadtorabie66@gmail.com
هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن اگاهی بر استرس، تاب آوری، تنظیم هیجان و بهزیستی روان شناختی بیماران قلبی- عروقی بوده است. روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری اطلاعات شبه آزمایشی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل بیماران قلبی و عروقی شهر تهران در سال 1401 می‌باشند. حجم نمونه آماری با توجه به ماهیت روش مطالعه 30 نفر بوده است. ابزار پژوهش پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسشنامه بهزیستی روان‌شناختی ریف، پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی می‌باشد. مبتنی بر یافته‌های پژوهش حاضر مشخص گردید طرحواره درمانی بر تاب‌آوری بیماران قلبی عروقی اثربخش بوده است، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر استرس بیماران قلبی عروقی اثربخش بوده است، طرحواره درمانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تنظیم هیجان  و بهزیستی روان شناختی بیماران قلبی عروقی اثربخش بوده است، همچنین مشخص گردید که طرحواره درمانی نسبت به شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی اثربخش تر بوده است.

دریافت: 1402/1/6 | پذیرش: 1402/3/2 | انتشار: 1402/11/22

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.