جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای شبکه کسب و کار

فرزانه قاسمی، علیرضا دربان آستانه، محمدرضا رضوانی، حسنعلی فرجی،
دوره 13، شماره 1 - ( 4-1403 )
چکیده


 
هدف: شبکه مفهومی است که برای درک روابط سازمانی بین بازیگران اقتصادی بکار می­رود. شبکه­ها شکلی از نظام کسب و کار و نوآوری هستند و سازوکارهای قدرتمند، برای برقراری ارتباطات می­باشند. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل فضایی شبکه ارتباطی مرغداران شهرستان شازند از لحاظ انسجام و پیوندهای درون و برون­گروهی از طریق شاخص گروه­بندی E-I به تفکیک سطوح جغرافیایی روستا، دهستان و بخش می­باشد، به طوریکه هر چه روابط برون­گروهی بیشتر باشد، سرمایه اجتماعی بالاتری را به همراه خواهد داشت و بدنبال آن انسجام اجتماعی بالاتر خواهد بود.
روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش را تمامی مرغداران روستاهای شهرستان شازند در سال 1402 (68 مرغداری) تشکیل دادند. داده­های مورد نیاز از طریق مصاحبه گردآوری و با استفاده از نرم­افزار UCINET شاخص­ها تعیین شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل شبکه، شاخص گروه­بندی E-I در روابط اجتماعی مرغداران به تفکیک روستا برابر 4/97- درصد، بر مبنای دهستان 4/75- درصد و بر مبنای بخش 7/41- درصد به دست آمده و بیانگر تمایل بسیار زیاد ارتباط درون­گروهی مرغداران در سطح روستا می­باشد. برابر یافته­های تحقیق، قدرت ارتباط درون­گروهی مرغداران در سطح روستا به مراتب بیشتر از ارتباط در سطح دهستان و بخش می­باشد. تحلیل فضایی یافته­های شاخص E-I در روابط بین مرغداران برحسب روستا، دهستان و بخش نشانگر تمایل بیشتر به ارتباط درون­گروهی می­باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت فاصله جغرافیایی، جهت وزش باد، تردد و رفت و آمد و برقراری ارتباط مستقیم در موضوع آلودگی و انتقال بیماری بین مرغداری­ها و به منظور حفظ پایداری و سلامت مرغداری­ها و اجتناب از سرایت انواع آلودگی و بیماری و شرایط محیطی خاص ارتباط درون­گروهی مرغداری­ها در سطح روستا، دهستان و بخش افزایش داشته و تمایل به ارتباط برون­گروهی کاهش می­یابد.
 


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb