Ethics code: IR.IAU.MSHD.REC.1401.100
Clinical trials code: این مطالعه کارآزمایی بالینی ندارد
Pourmohammad M, Khayatzadeh J, Hanafi V, Iranshahi M. Investigating the effects of combined application of iron oxide nanoparticles (Fe2O3) and alfalfa on growth parameters and pathology of digestive tube, liver and kidney of Koi fish(Cyprinus Carpio). nbr 2024; 11 (3)
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3687-fa.html
پورمحمد محمدرضا، خیاط زاده جینا، حنفی وحید، ایرانشاهی مهرداد. مطالعه تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe2O3) و گیاه یونجه بر پارامترهای رشد و آسیب شناسی لوله گوارش، کبد و کلیه ماهی کوی(Cyprinus carpio). یافته های نوین در علوم زیستی. 1403; 11 (3)
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3687-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ، j.khayatzadeh@mshdiau.ac.ir
چکیده: (253 مشاهده)
زمینه و هدف : امروزه با توجه به رشد فزاینده تولید و مصرف نانوذرات، مشکلاتی از قبیل ورود آنها به آب های آزاد و مسمومیت آبزیان به وجود آمده است. نانوذرات اکسید آهن جزو پرکاربرد ترین آنها در این زمینه هستند. یونجه (Medicago sativa) گیاه گلدار متعلق به خانواده بقولات حاوی مقادیر بالای پروتئین، کلسیم ، انواع ویتامین ها و اثرات آنتی اکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe2O3) و گیاه یونجه بر پارامترهای رشد و آسیب شناسی لوله گوارش، کبد و کلیه ماهی کوی(نمونه ای از کپور ماهیان با تنوع رنگ و جلوه چشم نواز) بود.
روش بررسی: در این پژوهش تجربی، تعداد 60 عدد لارو ماهی کوی به طور تصادفی به 6 گروه شامل گروه شاهد و 5 گروه تجربی تقسیم شدند. اثر تغذیه لارو ماهی کوی با بیومار توأم با یونجه 10 درصد و 20 درصد و قرارگرفتن به مدت 14 روز درمعرض نانوذرات اکسید آهن با غلظت 100 mg/l در 5 گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد تحت بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار های آماری Excel و SPSS 20 مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بیشترین افزایش در میانگین سرعت رشد اختصاصی، افزایش وزن و افزایش طول مربوط به گروه تیمار با Alfa20 و کمترین مقدار هم مربوط به گروه تیمار با Fe2O3 بود.همچنین کمترین اختلالات آسیب شناسی اندام ها مربوط گروه تیمار با Alfa20 و بیشترین اختلالات آسیب شناسی اندام ها مربوط به گروه تیمار با Fe2O3 بود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم جانوری دریافت: 1403/4/16 | ویرایش نهایی: 1403/9/7 | پذیرش: 1403/9/20 | انتشار: 1403/9/27 | انتشار الکترونیک: 1403/9/27