دوره 11، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 86-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimoradi A, SalarAmoli J, Daneshmand M, Armand R. Comparative investigation of biological properties of extract and silver oxide nanoparticles synthesized from aqueous extract of calyx of eggplant. NBR 2024; 11 (1) : 5
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3672-fa.html
علیمرادی علی، سالارآملی جمیله، دانشمند مهسا، آرمند رحام. عنوان: بررسی مقایسه‌ای خواص زیستی عصاره و نانوذره اکسید نقره سنتز شده از عصاره آبی کلاهک بادمجان. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1403; 11 (1) :62-86

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3672-fa.html

دانشگاه تهران ، jsalar@ut.ac.ir
چکیده
کلاهک بادمجان از پسماندهای کشاورزی محسوب شده و حاوی ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدی و آنتوسیانین بالایی است که احیای یون نقره را کاتالیز کرده و از آن می‌توان برای تولید نانوذرات اکسید نقره با روش سبز استفاده کرد. تولید نانوذرات اکسید نقره با روش سبز با توجه به کاردبردها در صنعت و دوست‌دار محیط زیست بودن آن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای تایید تشکیل نانوذرات اکسید نقره و تعیین ویژگی‌های آن‌ها از اسپکتروفتومتر فرابنفش- مرئی، دستگاه پراش اشعه ایکس (XRD)، دستگاه آنالیز مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و پراکندگی توزیع اندازه ذره‌ای (DLS) استفاده شد. خواص آنتی‌اکسیدانی نانوذرات اکسید نقره و عصاره آبی کلاهک بادمجان با روش حذف رادیکال-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل(DPPH) و مهار رادیکال اسید اتیل بنزوتیازولین-6-سولفونیک (ABTS)، خواص ضد باکتریایی با روش‌های انتشار دیسک، آزمایش غلظت مهارکنندگی حداقل (MIC)، حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) و خاصیت ضد قارچی آن‌ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نانوذرات اکسید نقره در 422 نانومتر جذب داشتند که تاییدی بر تشکیل آن‌ها است. اندازه ذرات بدست آمده با روش DLS تقریبا 140 نانومتر وشکل آن‌ها با استفاده از آنالیز SEM مشخص شد که بصورت کروی می‌باشند. فعالیت بیولوژیکی (خواص آنتی‌اکسیدانی و مهاری بر رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها) نانوذرات اکسید نقره نسبت به عصاره آبی کلاهک بالاتر است.
کلیدواژه: آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال، بادنجانیان، سنتز سبز، نانوذرات اکسید نقره

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1403/1/9 | ویرایش نهایی: 1403/4/6 | پذیرش: 1403/3/20 | انتشار: 1403/4/2 | انتشار الکترونیک: 1403/4/2

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.