Asgari B, Mohammadi A, Attaran B. Nanoemulsification of Syzygium aromaticum essential oil; Preparation, optimization, and study of its antibacterial activity against some gastrointestinal poisoning bacteria. NBR 2024; 11 (1) : 3
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3661-fa.html
عسگری بهاره، محمدی علی، عطاران بهاره. نانوامولسیفیکاسیون اسانس Syzygium aromaticum; تهیه، بهینه سازی و بررسی فعالیت ضد باکتریایی آن در برابر برخی از باکتری های دستگاه گوارش. یافته های نوین در علوم زیستی. 1403; 11 (1) :33-47
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3661-fa.html
دانشگاه الزهرا ، a.mohammadi@alzahra.ac.ir
چکیده: (326 مشاهده)
هدف از کار حاضر تولید نانوامولسیون پایدار حاوی اسانس میخک (PCLO) و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آن بود. تأثیر تکنیک آمادهسازی، نوع سورفکتانت و نسبت سورفکتانت به روغن برای بهینهسازی فرمول تهیه نانوامولسیون روغن در آب ارزیابی شد. فرمول بهینه تهیه شده با روش تولید کم انرژی حاوی 4% w/w PCLO و 12% w/w سورفکتانت مخلوط (SDS + Tween 80) نانوامولسیون شفاف و پایدار به مدت 90 روز با میانگین قطر ذرات زیر 150 نانومتر تولید کرد. فعالیت ضد باکتریایی PCLO خالص (PCLO) و نانوامولسیونهای آن (NCLO) با روشهای انتشار جامد، چاهک آگار و براث در 3 باکتری شاخص عفونت های گوارشی اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و غلظت باکتریواستاتیک (MBC) و همچنین زمان کشتن دینامیک در باکتری های مورد آزمون تعیین شدند. فعالیت ضد باکتریایی قوی PCLO و NCLO در محدوده غلظت 1000 الی 2000 ppm آشکار شد. مطالعه سینتیک کشتن نشان داد که در طول 15 دقیقه اول قرار گرفتن در معرض NCLO در غلظت MIC، کاهش سریع و گسترده ای در مقدار میکروارگانیسمهای زنده وجود دارد. دادههای ارائه شده با در نظر گرفتن عملکرد بهینه مواد ضد میکروبی در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و شیمیایی میتواند در طراحی منطقی سیستمهای تحویل مبتنی بر نانو امولسیون اسانس کمک کند.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1402/9/26 | ویرایش نهایی: 1403/4/3 | پذیرش: 1403/3/20 | انتشار: 1403/4/2 | انتشار الکترونیک: 1403/4/2