دوره 11، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 47-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari B, Mohammadi A, Attaran B. Nanoemulsification of Syzygium aromaticum essential oil; Preparation, optimization, and study of its antibacterial activity against some gastrointestinal poisoning bacteria. nbr 2024; 11 (1) : 3
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3661-fa.html
عسگری بهاره، محمدی علی، عطاران بهاره. نانوامولسیفیکاسیون اسانس Syzygium aromaticum; تهیه، بهینه سازی و بررسی فعالیت ضد باکتریایی آن در برابر برخی از باکتری های دستگاه گوارش. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1403; 11 (1) :33-47

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3661-fa.html


دانشگاه الزهرا ، a.mohammadi@alzahra.ac.ir
چکیده:   (1299 مشاهده)
هدف از کار حاضر تولید نانوامولسیون پایدار حاوی اسانس میخک (PCLO) و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آن بود. تأثیر تکنیک آماده‌سازی، نوع سورفکتانت و نسبت سورفکتانت به روغن برای بهینه‌سازی فرمول تهیه نانوامولسیون روغن در آب ارزیابی شد. فرمول بهینه تهیه شده با روش تولید کم انرژی حاوی 4% w/w PCLO و 12% w/w سورفکتانت مخلوط (SDS + Tween 80) نانوامولسیون شفاف و پایدار به مدت 90 روز با میانگین قطر ذرات زیر 150 نانومتر تولید کرد. فعالیت ضد باکتریایی PCLO خالص (PCLO) و نانوامولسیون‌های آن (NCLO) با روش‌های انتشار جامد، چاهک آگار و براث در 3 باکتری شاخص عفونت های گوارشی اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و غلظت باکتریواستاتیک (MBC) و همچنین زمان کشتن دینامیک در باکتری های مورد آزمون تعیین شدند. فعالیت ضد باکتریایی قوی PCLO و NCLO در محدوده غلظت 1000 الی 2000 ppm  آشکار شد. مطالعه سینتیک کشتن نشان داد که در طول 15 دقیقه اول قرار گرفتن در معرض NCLO در غلظت MIC، کاهش سریع و گسترده ای در مقدار میکروارگانیسم‌های زنده وجود دارد. داده‌های ارائه شده با در نظر گرفتن عملکرد بهینه مواد ضد میکروبی در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و شیمیایی می‌تواند در طراحی منطقی سیستم‌های تحویل مبتنی بر نانو امولسیون اسانس کمک کند.
 
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 1485 kb]   (301 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1402/9/26 | ویرایش نهایی: 1403/4/3 | پذیرش: 1403/3/20 | انتشار: 1403/4/2 | انتشار الکترونیک: 1403/4/2

فهرست منابع
1. Agarwal, H., Kumar, S.V., Rajeshkumar, S., 2017. A review on green synthesis of zinc oxide nanoparticles-An eco-friendly approach. Resour. Technol. 3, 406-413. [DOI:10.1016/j.reffit.2017.03.002]
2. Anton, N., Vandamme, T.F., 2009. The universality of low-energy nano-emulsification. Int. J. Pharm. 377, 142-147. [DOI:10.1016/j.ijpharm.2009.05.014]
3. Artiga-Artigas, M., Acevedo-Fani, A., Martín-Belloso, O., 2017. Improving the shelf life of low-fat cut cheese using nanoemulsion-based edible coatings containing oregano essential oil and mandarin fiber. Food Control 76, 1-12. [DOI:10.1016/j.foodcont.2017.01.001]
4. Chu, Y., Gao, C., Liu, X., Zhang, N., Xu, T., Feng, X., Yang, Y., Shen, X., Tang, X., 2020. Improvement of storage quality of strawberries by pullulan coatings incorporated with cinnamon essential oil nanoemulsion. Lwt 122, 109054. [DOI:10.1016/j.lwt.2020.109054]
5. Chuesiang, P., Siripatrawan, U., Sanguandeekul, R., McClements, D.J., McLandsborough, L., 2019a. Antimicrobial activity of PIT-fabricated cinnamon oil nanoemulsions: Effect of surfactant concentration on morphology of foodborne pathogens. Food Control 98, 405-411. [DOI:10.1016/j.foodcont.2018.11.024]
6. Chuesiang, P., Siripatrawan, U., Sanguandeekul, R., McLandsborough, L., McClements, D.J., 2018. Optimization of cinnamon oil nanoemulsions using phase inversion temperature method: Impact of oil phase composition and surfactant concentration. J. Colloid Interface Sci. 514, 208-216. [DOI:10.1016/j.jcis.2017.11.084]
7. Chuesiang, P., Siripatrawan, U., Sanguandeekul, R., Yang, J.S., McClements, D.J., McLandsborough, L., 2019b. Antimicrobial activity and chemical stability of cinnamon oil in oil-in-water nanoemulsions fabricated using the phase inversion temperature method. LWT 110, 190-196. [DOI:10.1016/j.lwt.2019.03.012]
8. CLSI, 2015. Approved Methods for Dilution Antimicrobial Susceptibility Tests for Bacteria that Grow Aerobically. CLSI Doc. M07-A9.
9. Cortés-Rojas, D.F., de Souza, C.R.F., Oliveira, W.P., 2014. Clove (Syzygium aromaticum): a precious spice. Asian Pac. J. Trop. Biomed. 4, 90-96. [DOI:10.1016/S2221-1691(14)60215-X]
10. Doghish, A.S., Shehabeldine, A.M., El-Mahdy, H.A., Hassanin, M.M.H., Al-Askar, A.A., Marey, S.A., AbdElgawad, H., Hashem, A.H., 2023. Thymus vulgaris oil nanoemulsion: synthesis, characterization, antimicrobial and anticancer activities. Molecules 28, 6910. [DOI:10.3390/molecules28196910]
11. Ghaderi, L., Moghimi, R., Aliahmadi, A., McClements, D.J., Rafati, H., 2017. Development of antimicrobial nanoemulsion‐based delivery systems against selected pathogenic bacteria using a thymol‐rich Thymus daenensis essential oil. J. Appl. Microbiol. 123, 832-840. [DOI:10.1111/jam.13541]
12. Lu, W.-C., Huang, D.-W., Wang, C.-C., Yeh, C.-H., Tsai, J.-C., Huang, Y.-T., Li, P.-H., 2018. Preparation, characterization, and antimicrobial activity of nanoemulsions incorporating citral essential oil. J. food drug Anal. 26, 82-89. [DOI:10.1016/j.jfda.2016.12.018]
13. Mazarei, Z., Rafati, H., 2019. Nanoemulsification of Satureja khuzestanica essential oil and pure carvacrol; comparison of physicochemical properties and antimicrobial activity against food pathogens. LWT 100, 328-334. [DOI:10.1016/j.lwt.2018.10.094]
14. McClements, D.J., Jafari, S.M., 2018. Improving emulsion formation, stability and performance using mixed emulsifiers: A review. Adv. Colloid Interface Sci. 251, 55-79. [DOI:10.1016/j.cis.2017.12.001]
15. Mendes, J.F., Martins, H.H.A., Otoni, C.G., Santana, N.A., Silva, R.C.S., Da Silva, A.G., Silva, M. V, Correia, M.T.S., Machado, G., Pinheiro, A.C.M., 2018. Chemical composition and antibacterial activity of Eugenia brejoensis essential oil nanoemulsions against Pseudomonas fluorescens. LWT 93, 659-664. [DOI:10.1016/j.lwt.2018.04.015]
16. Moghimi, R., Aliahmadi, A., Rafati, H., Abtahi, H.R., Amini, S., Feizabadi, M.M., 2018. Antibacterial and anti-biofilm activity of nanoemulsion of Thymus daenensis oil against multi-drug resistant Acinetobacter baumannii. J. Mol. Liq. 265, 765-770. [DOI:10.1016/j.molliq.2018.07.023]
17. Mohammadi, A., Hashemi, M., Hosseini, S.M.S.M., 2016. Postharvest treatment of nanochitosan-based coating loaded with Zataria multiflora essential oil improves antioxidant activity and extends shelf-life of cucumber. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 33, 580-588. [DOI:10.1016/j.ifset.2015.10.015]
18. Mohammadi, A., Hosseini, S.M.S.M., Hashemi, M., 2020. Emerging chitosan nanoparticles loading-system boosted the antibacterial activity of Cinnamomum zeylanicum essential oil. Ind. Crops Prod. 155. [DOI:10.1016/j.indcrop.2020.112824]
19. Padrilah, S.N., Samsudin, N.I.P., Shukor, M.Y.A., Masdor, N.A., 2024. Nanoemulsion strategies in controlling fungal contamination and toxin production on grain corn using essential oils. Green Chem. Lett. Rev. 17, 2315138. [DOI:10.1080/17518253.2024.2315138]
20. Pandey, V.K., Srivastava, S., Dash, K.K., Singh, R., Dar, A.H., Singh, T., Farooqui, A., Shaikh, A.M., Kovacs, B., 2024. Bioactive properties of clove (Syzygium aromaticum) essential oil nanoemulsion: A comprehensive review. Heliyon. [DOI:10.1016/j.heliyon.2023.e22437]
21. Shahabi, N., Tajik, H., Moradi, M., Forough, M., Ezati, P., 2017. Physical, antimicrobial and antibiofilm properties of Zataria multiflora Boiss essential oil nanoemulsion. Int. J. food Sci. Technol. 52, 1645-1652. [DOI:10.1111/ijfs.13438]
22. Sharma, M., Mann, B., Pothuraju, R., Sharma, R., Kumar, R., 2022. Physico-chemical characterization of ultrasound assisted clove oil-loaded nanoemulsion: As enhanced antimicrobial potential. Biotechnol. Reports 34, e00720. [DOI:10.1016/j.btre.2022.e00720]
23. Shehabeldine, A.M., Doghish, A.S., El-Dakroury, W.A., Hassanin, M.M.H., Al-Askar, A.A., AbdElgawad, H., Hashem, A.H., 2023. Antimicrobial, antibiofilm, and anticancer activities of syzygium aromaticum essential oil nanoemulsion. Molecules 28, 5812. [DOI:10.3390/molecules28155812]
24. Vosoughian, N., Asadbeygi, M., Mohammadi, A., Soudi, M.R., 2023. Green synthesis of zinc oxide nanoparticles using novel bacterium strain (Bacillus subtilis NH1-8) and their in vitro antibacterial and antibiofilm activities against Salmonella typhimurium. Microb. Pathog. 106457. https://doi.org/10.1016/j.micpath.2023.106457 [DOI:https://doi.org/10.1016/j.micpath.2023.106457]
25. Wang, L., Dong, J., Chen, J., Eastoe, J., Li, X., 2009. Design and optimization of a new self-nanoemulsifying drug delivery system. J. Colloid Interface Sci. 330, 443-448. [DOI:10.1016/j.jcis.2008.10.077]
26. Xue, J., Davidson, P.M., Zhong, Q., 2015. Antimicrobial activity of thyme oil co-nanoemulsified with sodium caseinate and lecithin. Int. J. Food Microbiol. 210, 1-8. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2015.06.003]
27. Yazdi, M.K., Haniloo, A., Ghaffari, A., Torabi, N., 2020. Antiparasitic effects of Zataria multiflora essential oil nano-emulsion on larval stages of Echinococcus granulosus. J. Parasit. Dis. 1-7.
28. Yazgan, H., 2020. Investigation of antimicrobial properties of sage essential oil and its nanoemulsion as antimicrobial agent. LWT 130, 109669. [DOI:10.1016/j.lwt.2020.109669]
29. Yazgan, H., Ozogul, Y., Kuley, E., 2019. Antimicrobial influence of nanoemulsified lemon essential oil and pure lemon essential oil on food-borne pathogens and fish spoilage bacteria. Int. J. Food Microbiol. 306, 108266. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2019.108266]
30. Zhang, H., Shen, Y., Weng, P., Zhao, G., Feng, F., Zheng, X., 2009. Antimicrobial activity of a food-grade fully dilutable microemulsion against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Int. J. Food Microbiol. 135, 211-215. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2009.08.015]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb