Tavakoli Z, Saffar B, Mahnam K, Hemmati R. Theoretical and experimental investigation of new mutations in histatin 3 peptide to increase its antimicrobial properties. nbr 2024; 11 (3) : 4
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3642-fa.html
توکلی زهرا، صفار بهناز، مهنام کریم، همتی روح اله. بررسی نظری و تجربی جهشهای جدید در پپتید هیستاتین 3 به منظور افزایش خاصیت ضد میکروبی آن. یافته های نوین در علوم زیستی. 1403; 11 (3) :44-60
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3642-fa.html
دانشگاه شهرکرد ، mahnam.karim@sku.ac.ir
چکیده: (206 مشاهده)
یکی از بحران های آینده نزدیک بشریت همه گیری بیماری های عفونی بعلت مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها است. پپتیدهای خانواده هیستاتین دارای خصوصیت ضدمیکروبی علیه سویههای مقاوم به دارو و التیام زخم می باشند. هدف از این پژوهش طراحی یک جهش برای افزایش خاصیت ضد باکتری پپتید هیستاتین 3 بود. در این پژوهش، ابتدا پپتید هیستاتین3 توسط برنامه گرومکس 5 به مدت 50 نانوثانیه در حضور آب و یون ها و همچنین در حضور میسل SDS به عنوان مدل غشا باکتری شبیهسازی دینامیک مولکولی شد. سپس به منظور افزایش خاصیت ضد باکتری هیستاتین3، هشت جهش مختلف در این پپتید طراحی و ساختارآنها تهیه شد و هرکدام با همان شرایط قبل بطور جداگانه شبیهسازی دینامیک مولکولی شدند و انرژی آزاد اتصال پپتیدها با میسل SDS با روش MM/PBSA محاسبه شد. در نهایت 950 نانوثانیه شبیه سازی دینامیک مولکولی در شرایط ذکر شده نشان داد که جهش ترکیبی D1A-G9W دارای منفیترین انرژی آزاد اتصال به میسل SDS است که نشاندهنده میانکنش بهتر این جهش با غشا باکتری است. نتایج بررسی های آزمونهای میکروبی MIC این جهش برروی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، نشان از افزایش خاصیت ضدمیکروبی آن برروی باکتری های گرم مثبت داشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد برای طراحی جهش به منظور افزایش خاصیت ضد میکروبی پپتیدها هردوی کاهش بارمنفی پپتید و افزایش خاصیت هیدروفوبیستی باید در نظر گرفته شود.
شمارهی مقاله: 4
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1402/5/23 | ویرایش نهایی: 1403/10/3 | پذیرش: 1403/6/19 | انتشار: 1403/9/27 | انتشار الکترونیک: 1403/9/27