Darvishi F, Kheirollahi Meidani A. A comparison of the production of gamma-decalactone in wild-type and mutant strains of Yarrowia lipolytica . nbr 2021; 8 (3) :183-194
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3437-fa.html
درویشی فرشاد، خیراللهی میدانی آرمین. مقایسه تولید گاما- دکالاکتون در سویه طبیعی و جهش یافته مخمر Yarrowia lipolytica. یافته های نوین در علوم زیستی. 1400; 8 (3) :183-194
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3437-fa.html
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران؛ گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران ، f.darvishi@ymail.com
چکیده: (3314 مشاهده)
گاما-دکالاکتون استری حلقوی از اسیدهای چرب هیدروکسی است که دارای رایحه هلویی بوده و در صنایع غذایی و آرایشی کاربرد گستردهای دارد. تولید زیستفناورانه این ترکیب با تبدیل زیستی روغن دانه کرچک توسط مخمر Yarrowia lipolytica امکان پذیر است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تولید گاما-دکالاکتون توسط سویه طبیعی با سویه جهش یافته دارای قابلیت تولید لیپاز با مقادیر بالا است. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، سلولهایی با مورفولوژی مخمری بیش از سلولهای هیفی شکل گاما-دکالاکتون تولید میکنند. زمان اوج تولید نیز برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 24 و 72 ساعت پس از تلقیح و بیشینه تولید گاما-دکالاکتون برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 65 و 90 میلی گرم در لیتر به دست آمد. سویه جهش یافته 38 درصد سوبسترای بیشتری را نسبت به سویه طبیعی به گاما-دکالاکتون تبدیل میکند که بهرهوری تولید در مقیاس صنعتی میتواند به صورت قابل توجهی افزایش یابد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1399/10/14 | ویرایش نهایی: 1400/8/8 | پذیرش: 1400/2/6 | انتشار: 1400/7/27 | انتشار الکترونیک: 1400/7/27