Shahsavari S, Noormohammadi Z, Sheidai M, Farahani F, Vazifeshenas M. A new insight to the phytochemical and morphological diversity in commercial pomegranate (Punica granatum) cultivars . nbr 2021; 7 (4) :442-452
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3403-fa.html
شهسواری شیوا، نورمحمدی زهرا، شیدایی مسعود، فراهانی فرح، وظیفهشناس محمدرضا. رویکرد نوین در تنوع فیتوشیمیایی و ریختشناسی میوه و آبمیوه ارقام انار تجاری. یافته های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (4) :442-452
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3403-fa.html
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، marjannm@yahoo.com
چکیده: (3172 مشاهده)
میوه انار یکی از مهمترین محصولات باغبانی به دلیل وجود ترکیبات پلی فنل ها، آنتی اکسیدان و ضد قارچی است. در مطالعه حاضر تنوع ریخت شناسی و ترکیبات فیتوشیمیایی هشت رقم تجاری انار مورد بررسی قرار گرفت. چهارده صفت ریخت شناسی و 10 ترکیب شیمیایی اندازهگیری شد. براساس آنالیز مولفه های اصلی، متغیرترین صفات ریخت شناسی میان ارقام انار مورد مطالعه شامل نوک برگ، حاشیه برگ، قدرت رشد و فرم رویشی بود. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ترکیباتی شامل کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، پارا کوماریکاسید،اسیدیته، محتوی فنولی، فعالیت آنتیاکسیدانی در آبمیوه و پوست میوه توانستند ارقام مورد مطالعه را متمایز کنند. مقایسه دندروگرامUPGMA براساس داده های ریخت شناسی و محتوی شیمیایی عدم تطابق بین آنها را نشان داد. تست مانتل بین صفات ریختی، ترکیبات شیمیایی و فاصله جغرافیایی ارتباط معنی داری را نشان نداد. این نتایج نشان دهنده تفاوت در محتوی ژنتیکی ارقام انار در مناطق مختلف ایران است و تنوعات در صفات مطالعه شده ارتباطی با فاصله جغرافیایی آنها ندارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم گیاهی دریافت: 1399/6/25 | ویرایش نهایی: 1400/1/25 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/12/26 | انتشار الکترونیک: 1399/12/26