Ghiasvand M, Makhdoumi A, Moghaddam Matin M, Vaezi J. Inhibition of esophageal cancer cell line (KYSE-30) proliferation using secondary metabolites of Ephedra endophyte bacteria . nbr 2021; 8 (2) :95-103
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3378-fa.html
غیاثوند مهرداد، مخدومی علی، مقدم متین مریم، واعظی جمیل. مهار تکثیر رده سلولی سرطان مری (KYSE-30) توسط متابولیتهای ثانویه باکتریهای اندوفیت افدرا. یافته های نوین در علوم زیستی. 1400; 8 (2) :95-103
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3378-fa.html
گروه زیست شناسی، داتشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، a.makhdomi@um.ac.ir
چکیده: (3254 مشاهده)
با توجه به افزایش نرخ بروز سرطان مری در برخی کشورهای آسیایی از جمله مناطق شمال و شمالشرق ایران، شناسایی ترکیبات ضدسرطانی جدید برای سرکوب این بیماری ضروری است. امروزه اثبات گردیده که تولید بسیاری از متابولیتهای گیاهی با فعالیت میکروارگانیسمهای اندوفیت در ارتباط است. در این پژوهش توانمندی باکتریهای اندوفیت گیاه دارویی افدرا در مهار تکثیر رده سلولی سرطان مری (KYSE-30) ارزیابی شد. 54 سویه باکتری اندوفیت (از 74 جدایه اولیه) از دو گیاه دارویی Ephedra intermedia و Ephedra foliata پس از استریل کردن سطح آنها بهدست آمد. باکتریها در محیط کشت تریپتیک سوی براث (TSB) تلقیح و پس از 72 ساعت متابولیتهای تولید شده با استفاده از کلروفرم استخراج گردید. اثر عصاره خام سویههای منتخب بر روی رده سلولی سرطان مری KYSE-30 با آزمون MTT در بازههای زمانی 24، 48 و 72 ساعت ارزیابی گردید. در نهایت سویه مورد نظر با استفاده از تکثیر و توالییابی ژن 16S rRNA شناسایی شد. بر اساس نتایج آزمونMTT سویه A1 دارای فعالیت ضدسرطانی بر روی رده سلولی KYSE-30 با مقادیر IC50 برابر با 4/346، 8/192 و 3/121 میکروگرم بر میلیلیتر به ترتیب در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت پس از تیمار بود. بر اساس شناسایی مولکولی، باکتری مذکور به Microbacterium maritypicum شباهت داشت. با توجه به توانایی جدایه A1 در مهار تکثیر و زنده مانی KYSE-30 استفاده از ترکیبات طبیعی تولید شده توسط این باکتری برای درمان سرطان مری امکانپذیر است. هرچند جهت تایید این نتایج آزمایشهای بیشتری پس از خالصسازی مواد موجود در عصاره و همچنین انجام مطالعات در مدلهای جانوری سرطانی ضروری است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1399/4/19 | ویرایش نهایی: 1400/4/12 | پذیرش: 1399/8/29 | انتشار: 1400/4/5 | انتشار الکترونیک: 1400/4/5