Afrisham S, Badoei-delfard A, Namaki Shoushtari A, Karami Z, Malek-abadi S. Isolation and identification of Bacillus producing thermophilic alpha amylase: production optimization and investigation of the activity and stability of enzyme.. nbr 2018; 4 (4) :288-298
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3023-fa.html
افریشم سعیده، بدویی دلفارد ارسطو، نمکی شوشتری عبدالحمید، کرمی زهرا، ملک آبادی سعید. جداسازی و شناسایی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست: بهینه سازی تولید و بررسی فعالیت و پایداری دمایی . یافته های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (4) :288-298
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3023-fa.html
دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده: (6939 مشاهده)
آلفاآمیلازها، مهم ترین و پرکاربردترین آمیلازها در صنعت نشاسته هستند. در میان آلفاآمیلازها، انواع گرمادوست به دلیل پایداری و فعالیت در دماهای بالا مهمترند. این آنزیمها به وسیلۀ میکروارگانیسم های گرمادوست ازجمله باکتریها تولید می شوند. آلفاآمیلازهای گرمادوست در صنایع مختلف از جمله فرآوری نشاسته، مواد شوینده و سوخت زیستی کاربرد دارند. در این تحقیق، باکتری های مولد آلفاآمیلاز گرمادوست از چشمه های آب گرم روستای گُروه واقع در استان کرمان شناسایی و جداسازی شدند. براساس نتایج غربالگری در محیط اختصاصی مایع و جامد، سویۀ AT59 به منزلۀ سویۀ برتر انتخاب شد. بررسی های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی 16S rDNA نشان داد این سویه به جنس باسیلوس تعلق دارد و گرم مثبت، کاتالاز مثبت، هیدرولیزکنندۀ کازئین و تخمیرکنندۀ قندهای لاکتوز و ساکاروز است. نتایج بهینه سازی محیط تولید آنزیم نشان داد در میان منابع کربن، نیتروژن و یون تحت بررسی، نشاسته (1 گرم بر لیتر)، ژلاتین (2 گرم بر لیتر) و سولفات منیزیم (یک گرم بر لیتر)، بیشترین اثر افزایشی را بر تولید آلفاآمیلاز سویۀ AT59 داشته اند. علاوه براین، بیشترین تولید آنزیم این سویه در محیطی با 5 pH به دست آمد. این آلفاآمیلاز به ترتیب بیشترین فعالیت و پایداری را در دماهای 80 و 70 درجۀ سانتی گراد داشته اند. این یافته ها پیشنهاد میکند این آنزیم پتانسیل زیادی برای استفاده در صنعت نشاسته دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1395/5/29 | ویرایش نهایی: 1400/3/2 | پذیرش: 1396/9/4 | انتشار: 1396/12/29 | انتشار الکترونیک: 1396/12/29