Teymouri S A, Salati A P, Movahedinia A, Pasha Zanoosi H, Hasanpour S. Effects of dietary oxidized fish oil on thyroid hormones in Sturgeon hybrid . nbr 2017; 4 (3) :281-287
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3018-fa.html
تیموری سیدامیر، سلاطی امیرپرویز، موحدی نیا عبدالعلی، پاشا زانوسی حسین، حسن پور سلیمان. تأثیر سطوح چربي اکسیدشدۀ جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید. یافته های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (3) :281-287
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3018-fa.html
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده: (5298 مشاهده)
روغن ماهی موجود در جیرۀ ماهی پیوسته در معرض خطر اکسیداسیون قرار دارد. در مطالعۀ حاضر، اثر تغذیۀ تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀) جوان با جیرۀ حاوی سطوح مختلف چربی اکسیدشده بر سطوح هورمون های تیروئیدی به مثابۀ هورمون های اصلی دخیل در متابولیسم تحت بررسی قرار گرفت. جهت انجام این آزمایش سه رژیم غذایی مختلف با جایگزینی صفر (گروه شاهد)، 50 و 100درصد روغن ماهی اکسیدشده طراحی شد. 90 قطعه تاسماهی هیبرید با میانگین وزن اولیه 7/0 ± 6/212 گرم، پساز 2 هفته سازگاری با جیرۀ غذایی طراحی شده و محیط آزمایشی، به صورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس با ابعاد 2 متر مکعب، در 3 تیمار و هر کدام 3 تکرار ذخیره شدند. غذادهی سه بار در روز (ساعات 8 ، 14 و 20) و تا حد سیری به مدت 6 هفته انجام شد. در پایان دوره آزمایش، از ماهی ها نمونه خون تهیه و سرم جدا شد. هورمون تیروکسین و ترییدوتیرونین سرم به روش رادیوایمونواسی انداز هگیری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که تیروکسین، ترییدوتیرونین و نسبت تیروکسین به ترییدوتیرونین سرم تغییر معنیداری در پاسخ به سطوح مختلف چربی اکسیدشده رژیم غذایی نشان نداد. با توجه به یافته های مطالعۀ حاضر میتوان نتیجه گرفت که تغذیه با چربی اکسیدشده اثری بر سطح سرمی هورمون های تیروییدی در تاس ماهی هیبرید ندارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم جانوری دریافت: 1396/9/18 | ویرایش نهایی: 1396/10/14 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18 | انتشار الکترونیک: 1396/9/18