دوره 4، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 270-264 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi M, Ramezani M. The effects of temperature on antioxidant activity, total phenolics and agronomic traits of two thyme species. nbr 2017; 4 (3) :264-270
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3017-fa.html
رحیمی مهدی، رمضانی مهدی. اثر دما بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل و صفات زراعي دو گونه آويشن. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (3) :264-270

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3017-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده:   (5028 مشاهده)
گياه آويشن يكي از پرمصرف‌ترين گياهان دارويي از نظر اسانس و متابوليت‌هاي ثانويه شناخته شده است. به منظور بررسي اثر دما بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل، صفات زراعي و بازده اسانس دو گونه آويشن (کرماني و باغي) آزمايشي در سال 94 در قالب طرح اسپیلت پلات بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در گلخانه انجام شد. نتايج اين آزمايش نشان داد که بين دو گونه و دماهاي مختلف از نظر صفات اندازه ­گيري­شده اختلاف معني‌داري وجود دارد. درصد اسانس، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل و ارتفاع بوته در آويشن کرماني بيشتر از آويشن باغي بود. مقايسة ميانگين اثر متقابل براي صفت درصد اسانس نشان داد که مقدار اين صفت در آويشن کرماني و دماي 30 درجة سانتي‌گراد بيشتر از تيمارهاي ديگر است. میــزان IC50  آویشـن باغی و کرمانی در موقعيت­هاي مختلف از 37/24 تا 43/54 میکروگرم در میلی‌لیتر و مـیزان تـرکیبات فنـلی از 63/36 تا 37/89 میلی­گرم گالیک‌اسید در یک گرم عصارة خشک متغیر بودند. نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی، بازده اسانس و ترکیبات فنلی در دمای 30 درجه برای هر دو گونه مشاهده شد. 
متن کامل [PDF 295 kb]   (2315 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم جانوری
دریافت: 1396/9/18 | ویرایش نهایی: 1396/10/14 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18 | انتشار الکترونیک: 1396/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb