دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 434-424 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derikvand F, Bazgir E, Darvishnia M, Mirzaei Najjafgholi H. Fluctuation in some enzymes related to antioxidant defense system in common bean against Xanthomonas axonopodis pv. Phaseoli. nbr 2020; 6 (4) :424-434
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2973-fa.html
دریکوند فاطمه، بازگیر عیدی، درویش نیا مصطفی، میرزایی نجفقلی حسین. بررسی تغییرات برخی آنزیم‎های مرتبط با سیستم دفاع آنتی اکسیدانی گیاه لوبیا در برابر بیمارگر Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli . یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1398; 6 (4) :424-434

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2973-fa.html


دانشگاه لرستان ، Fatemehderikvand93@gmail.com
چکیده:   (4556 مشاهده)
 آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در دفاع گیاهان در برابر عوامل بیماری‌زا ایفا می‌کنند. پس از شناسایی بیمارگر توسط گیاهان یکی از اولین پاسخ‌های دفاعی گیاه تولید گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) است. به منظور حفظ تعادل سطح ROS و جلوگیری از اثرات زیان بار آن­ها، گیاهان آنزیم­های آنتی­اکسیدانی پراکسیداز (POX)، کاتالاز (CAT)، آسکوربات پراکسیداز (APX) و سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD) را تولید می نمایند. در پژوهش حاضر مقاومت ارقام لوبیا شامل صدری، پاک، درخشان و درسا به باکتری Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap) در گلخانه بررسی شد. فعالیت آنزیم‎های پرکسیداز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در بوته ‏های لوبیای رقم­های صدری و درخشان سالم و آلوده به Xap در زمان‎های صفر، 24، 48 و 72 ساعت پس از مایه‌زنی بیمارگر، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار سنجیده شد. نتایج نشان داد که تمام رقم‌های لوبیا علائم بیماري را نشان دادند. ارقام لوبیا درخشان با 33/58 درصد و صدری با 56/80 درصد علائم به ترتیب کم­ترین و بیش­ترین شدت علائم را بعد از 20 روز نشان دادند. بیش ­ترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در 24 و 48 ساعت پس از مایه‌زنی مشاهده شد و در فاصله 48 و 72 ساعت بعد از مایه‌زنی کاهش یافت. فعالیت این آنزیمها در رقم حساس نسبت به رقم نیمه مقاوم کم­تر بود. همچنین میزان کلروفیل a و b در گیاهان بیمار نسبت به گیاهان سالم کاهش معنی‌داری نشان داد. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده رقم درخشان به‏ عنوان یک رقم با مقاومت نسبی برای کشت در مناطق شیوع بیماری پیشنهاد می‌شود.
 

 
متن کامل [PDF 1340 kb]   (1614 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1396/7/8 | ویرایش نهایی: 1398/12/5 | پذیرش: 1397/8/22 | انتشار: 1398/10/18 | انتشار الکترونیک: 1398/10/18

فهرست منابع
1. Aebi, H. 1984. Catalase in vitro. - Meth. Enzymol. 105: 121-126.‌ [DOI:10.1016/S0076-6879(84)05016-3]
2. Agrios, G.N. 2005. Plant Pathology (5th ed.) 5th. Elsevier Acad. Press. - Burlington. Mass, EU. 36: 31-45.
3. Akhavan, A., Bahar, M., Askarian, H., Lak, M.R., Nazemi, A. and Zamani, Z. 2013. Bean commonbacterial blight: pathogen epiphytic life and effect of irrigation practices. - Springer Plus 2: 41-49.‌ [DOI:10.1186/2193-1801-2-41]
4. Allen, R.D. 2008. Dissection of oxidative stress tolerance using transgenic plants. - Plant Physiol. 107: 1049-1054. [DOI:10.1104/pp.107.4.1049]
5. Angeles-Ramos, R., Vidaver, A.K. and Flynn, P. 1991. Characterization of epiphytic Xanthomonas campestris pv. phaseoli and pectolytic Xanthomonads recovered from symptomless weeds in the Dominican Republic. - Phytopath. 81: 677-681.‌ [DOI:10.1094/Phyto-81-677]
6. Arnon, D.I. 1949. Copper enzymes in isolated chloroplasts. Polyphenoloxidase in Beta vulgaris. - Plant Physiol. 24: 1.‌ [DOI:10.1104/pp.24.1.1]
7. Asada, K. 1992. Ascorbate peroxidase-a hydrogen peroxide‐scavenging enzyme in plants. - Physiol. Plantarum. 85: 235-241.‌ [DOI:10.1034/j.1399-3054.1992.850216.x]
8. Blokhina, O., Virolainen, E. and Fagerstedt, K. V. 2003. Antioxidants, oxidative damage and oxygen deprivation stress: a review. - Ann. Bot. 91: 179-194.‌ [DOI:10.1093/aob/mcf118]
9. Bolwell, G.P. and Daudi, A. 2009. Reactive oxygen species in plant-pathogen interactions. In reactive oxygen species in plant signalling. - Springer, Berlin, Heidelberg.‌ pp: 113-133. [DOI:10.1007/978-3-642-00390-5_7]
10. Bolwell, G.P., Bindschedler, L.V., Blee, K.A., Butt, V.S., Davies, D.R., Gardner, S.L. and Minibayeva, F. 2002. The apoplastic oxidative burst in response to biotic stress in plants: a three‐component system. - J. Exp. Bot. 53: 1367-1376.‌ [DOI:10.1093/jxb/53.372.1367]
11. Bradford, M.M. 1976. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. - Anal. Biochem. 72: 248-254.‌ [DOI:10.1016/0003-2697(76)90527-3]
12. Cavalcanti, F.R., Resende, M.L. V., Lima, J.P.M.S., Silveira, J.A.G. and Oliveira, J.T.A. 2006. Activities of antioxidant enzymes and photosynthetic responses in tomato pre-treated by plant activators and inoculated by Xanthomonas vesicatoria. - Physiol. Mol. Plant Pathol. 68: 198-208.‌ [DOI:10.1016/j.pmpp.2006.11.001]
13. Chandrashekar, S. and Umesha, S. 2012. Induction of antioxidant enzymes associated with bacterial spot pathogenesis in tomato. - Int. J. Food Agric. Vet. Sci. 2: 22-34.
14. Chatterton, S., Balasubramanian, P.M., Erickson, R.S., Hou, A., McLaren, D.L., Henriquez, M.A. and Conner, R.L. 2016. Identification of bacterial pathogens and races of Pseudomonas syringae pv. phaseolicola from dry bean fields in Western Canada. - Can. J. Plant Pathol. 38: 41-54.‌ [DOI:10.1080/07060661.2016.1141800]
15. Chithrashree, C. and Srinivas, C. 2012. Role of antioxidant scavenging enzymes and extracellular polysaccharide in pathogenicity of rice bacterial blight pathogen Xanthomonas oryzae pv. oryzae. - African J. Biotech. 11: 13186-13193.‌
16. Corrales, M.A.P. and Van Schoonhoven, A. 1987. Standard system for the evaluation of bean germplasm. - CIAT‌ 23: 95-106.
17. Darsonval, A., Darrasse, A., Meyer, D., Demarty, M., Durand, K., Bureau, C. and Jacques, M.A. 2008. The type III secretion system of Xanthomonas fuscans subsp. fuscans is involved in the phyllosphere colonization process and in transmission to seeds of susceptible beans. - Appl. Environ. Microbiol. 74: 2669-2678.‌ [DOI:10.1128/AEM.02906-07]
18. Dhanya, M.K. and Mary, C.A. 2007. Management of bacterial blight of Anthurium (Anthurium andreanum Linden.) using ecofriendly materials. - J. Trop. Agric. 44: 74-75.‌
19. Djébali, N., Mhadhbi, H., Lafitte, C., Dumas, B., Esquerré-Tugayé, M.T., Aouani, M.E. and Jacquet, C. 2011. Hydrogen peroxide scavenging mechanisms are components of Medicago truncatula partial resistance to Aphanomyces euteiches. - Eur. J. Plant Pathol. 131: 559. [DOI:10.1007/s10658-011-9831-1]
20. Dursun, A., Figen Donmez, M. and Şahin, F. 2002. Identification of resistance to common bacterial blight disease on bean genotypes grown in Turkey. - Eur. J. Plant Pathol. 108: 811-813.‌ [DOI:10.1023/A:1020828130498]
21. Ebadzadeh, H.R., Ahmadi, K., Mohamadinia, SH., Abbastaghani, R., Abasi, M. and Yari, SH. 2017. Agriculture economic aspects Iran statistics. Agriculture Iran statistics. 403p.
22. Farahani, A.S. and Taghavi, M. 2016. Changes of antioxidant enzymes of mung bean [Vigna radiata (L.) R. Wilczek] in response to host and non-host bacterial pathogens. - J. Plant Pro. Res. 56: 95-99.‌ [DOI:10.1515/jppr-2016-0016]
23. Ferreira, C.F., Pereira, M.G., Dos Santos, A.D.S., Rodrigues, R., Bressan-Smith, R. E., PioViana, A. and Daher, R.F. 2003. Resistance to common bacterial blight in Phaseolus vulgaris L. reco mbinant inbred lines under natural infection of Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli. - Euphytica 134: 43-46.‌
24. Gilbertson, R.L. and Maxwell, D.P. 1992. Common bacterial blight of bean. In Plant diseases of international importance. Vol II: 18-39. Edited by: Chaube, H.S., Kumar, J., Mukhopadhyay, A.N. and Singh, U.S. Prentice Hall, Englewood Cliffs, New Jersey.
25. Halliwell, B. 2006. Reactive species and antioxidants. Redox biology is a fundamental theme of aerobic life. - Plant Physiol. 141: 312-322.‌ [DOI:10.1104/pp.106.077073]
26. Itako, A.T., Tolentino Júnior, J.B., Júnior, S., Soman, J.M. and Maringoni, A.C. 2015. Chemical products induce resistance to Xanthomonas perforans in tomato. - Braz. J. Microbiol. 46: 701-706.‌ [DOI:10.1590/S1517-838246320140177]
27. Karavina, C., Mandumbu, R., Parwada, C. and Zivenge, E. 2011. Epiphytic survival of Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (EF Sm). - J. Anim. Plant Sci. 9: 1161-1168.‌
28. Kumar, N., Ebel, R.C., and Roberts, P.D. 2011. Superoxide dismutase activity in kumquat leaves infected with Xanthomonas axonopodis pv. citri. - J. Hortic. Sci. Biotechnol. 86: 62-68.‌
29. Lak, M.R., Shamsbakhsh, M. and Bahar, M. 2002. Identification of the bacterial agent of bean leaf and pod blight in Markazi province. - JWSS-Isfahan University of Technology. 6: 231-243.‌
30. Mallick, N., and Mohn, F.H. 2000. Reactive oxygen species: response of algal cells. - Plant Physiol. 157: 183-193.‌ [DOI:10.1016/S0176-1617(00)80189-3]
31. Mirzaei Najafgholi, H., Tarighi, S., Golmohamadi, M. and Taheri, P. 2017. Antioxidant response of Mexican lime to Xanthomonas citri subsp. citri. - Agric. Biotechnol. 8: 9-17.
32. Pan, Y., Wu, L.J. and Yu, Z.L. 2006. Effect of salt and drought stress on antioxidant enzymes activities and SOD isoenzymes of liquorice (Glycyrrhiza uralensis Fisch). - Plant Growth Regul. 49: 157-165.‌ [DOI:10.1007/s10725-006-9101-y]
33. Ranieri, A., Castagna, A., Pacini, J., Baldan, B., Sodi, A.M. and Soldatini, G.F. 2003. Early production and scavenging of hydrogen peroxide in the apoplast of sunflower plants exposed to ozone. - J. Exp. Bot. 54: 2529-2540.‌ [DOI:10.1093/jxb/erg270]
34. Richards, G. and Roberts, P. 2016. Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI). Review of Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (bean blight). http://www.cabi.org/isc/datasheet/56962.
35. Saettler, A.W. 1989. Assessment of yield loss caused by common blight of beans in Uganda. - Annu. Rep. Bean Improv. Coop. 35:113-114.‌
36. Terán, H., Lema, M., Webster, D. and Singh, S.P. 2009. 75 years of breeding pinto bean for resistance to diseases in the United States. - Euphytica 167: 341-351.‌ [DOI:10.1007/s10681-009-9892-9]
37. Todorović, B., Milijašević, S., Rekanović, E., Potočnik, I. and Stepanović, M. 2008. Susceptibility of bean genotypes to Xanthomonas campestris pv. phaseoli in greenhouse conditions. - Pesticidi i Fitomedicina 23: 167-173. [DOI:10.2298/PIF0803167T]
38. Venacker, H., Carver, T.L.W. and Foyer, C.H. 1998. Pathogen induced changes in the antioxidant status of the apoplast in barley leaves. - Plant Physiol. 117: 1103-1114. [DOI:10.1104/pp.117.3.1103]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb