جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای امینی

آقای رضا امینی، دکتر حمید رجبی، دکتر محمد رضا امیرسیف الدینی، آقای کوروس دیوسالار،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی تعیین تغییرات آدیپونکتین، لپتین و نیم­رخ لیپیدی پلاسمای خون مردان غیرفعال به دنبال ۲۴ جلسه بازی فوتسال است. در این مطالعه ۲۰ مرد سالم ۳۰-۲۰ ساله و غیرفعال، به­طور تصادفی به دو گروه تجربی (سن: ۲/۵۸±۲۳/۵، وزن: ۱۴/۴۸±۶۹/۳۶ کیلوگرم، شاخص تودۀ بدنی: ۴/۴۱±۲۲/۸۲ کیلوگرم بر مترمربع) و گروه کنترل (سن: ۲±۲۴/۶ سال، وزن: ۱۲/۷۱±۶۸/۲۲ کیلوگرم، شاخص تودۀ بدنی: ۳/۵۸±۲۱/۹۹ کیلوگرم بر مترمربع)  تقسیم شدند. گروه تجربی در هر جلسه برنامۀ تمرینی فوتسال شامل ۲۰ دقیقه گرم­کردن، دو زمان ۳۰ دقیقه­ای بازی فوتسال و درنهایت ۱۰ دقیقه سردکردن را به­مدت هشت­هفته و هر هفته سه جلسه اجرا انجام داد و گروه کنترل فعالیت عادی خود را سپری کرد. قبل­از برنامۀ تمرینی و ۴۸ ساعت پس­از پایان آخرین جلسۀ بازی، نمونۀ خون به­میزان ۵ میلی­لیتر، جهت اندازه­گیری میزان آدیپونکتین، لپتین و نیم­رخ لیپیدی پلاسمای خون از آزمودنی­ها جمع­آوری و با استفاده از آزمون t  مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل نشان داد که ۲۴ جلسه بازی فوتسال باعث افزایش معنی­دار لیپوپروتئین پرچگال (۰/۰۳=p) و کاهش معنی­دار لپتین (۰/۰۴=p)، لیپوپروتئین کم­چگال (۰/۰۳=pلیپوپروتئین(a)  (۰/۰۴=p، تری­گلیسیرید (۰/۰۳=p) و کلسترول (۰/۰۳=p) می­شود، با وجود این، تفاوت­ها دربارۀ آدیپونکتین (۰/۰۴=p) معنی­دار نبود (۰/۰۵p). به نظر می­رسد فعالیت بدنی ناشی از بازی فوتسال موجب تغییراتی در میزان برخی هورمون‌های ترشح شده از بافت چربی سفید و دیگر ارگان­های مرتبط با ترشح این هورمون‌ها می­شود، ولی با وجود نتایج متناقض به­دست­آمده در تحقیقات گذشته، بررسی­های بیشتر در این باره ضروری به نظر می­رسد.


امیرمیلان امینی، محمد فشی، رعنا فیاض میلانی،
دوره ۱۸، شماره ۲۰ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر مصرف حاد مکمل کلسیم لاکتات بر ظرفیت بافری و عملکرد ورزشکاران مرد بوکس آماتور نخبه بود. هشت مرد نخبه بوکس آماتور (قد ۴/۳۳±۱۸۰ سانتی‌متر و وزن ۳/۶۸ ±۲۴/۱۲ کیلوگرم، دسته‌های وزنی (۸۱+، ۶۹-،۶۴-،۷۵-)) در طرحی متقاطع و دوسوکور در ۳ راند ۳ دقیقه­ای با یکدیگر به مبارزه پرداختند. مکمل لاکتات به‌صورت کپسول­های ژلاتینی (۵/۰ گرم، ۸۰ میلی‌گرم کلسیم لاکتات/ کیلوگرم وزن بدن) ۹۰ دقیقه قبل از مبارزه مصرف شد. ۹۰ دقیقه قبل، بلافاصله قبل و نیز بلافاصله پس از رقابت، از آزمودنی‌­ها نمونه­‌گیری خون انجام و لاکتات، PH، HCO۳- و PCO۲، اندازه‌گیری و میانگین ضربان قلب و تعداد ضربه­‌های مؤثر دست حین مبارزه ارزیابی شد. از آزمون تی مستقل برای مقایسه دوبه‌دو زمان اندازه‌گیری در دو گروه مکمل و دارونما و نیز آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های تکراری در سطح معناداری P≤۰,۰۵ استفاده گردید. مقدار لاکتات و HCO۳- در سه زمان ارزیابی در گروه مکمل کلسیم لاکتات و دارونما به ترتیب افزایش و کاهش معناداری را نشان داد (۰/۰۵P). تفاوت معناداری بین گروه مکمل کلسیم لاکتات و دارونما در مقدار لاکتات، PH، HCO۳، PCO۲، ضربان قلب و عملکرد در سه زمان ارزیابی مشاهده نشد (۰/۰۵<P). مکمل کلسیم لاکتات منجر به بهبود عملکرد بدون تغییرات چشمگیر در سیستم تامپونی گردید. به‌بیان‌دیگر تلاش بیشتر با اسیدیته مشابه با دارونما می­تواند نشان‌دهنده اثربخشی مکمل کلسیم لاکتات بر عملکرد ورزشکاران بوکس آماتور باشد.

امیر لطافت کار، فرانک امینی، بهرام شیخی،
دوره ۲۲، شماره ۲۷ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

ﻣﻘﺪﻣﻪ: هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی ترکیب آموزش مکانیسم عصبی درد و تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی با تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی به‌تنهایی در بیماران دارای کمردرد مزمن بود.
ﻣﻮاد و روش‌ها: پنجاه و چهار بیمار دارای کمردرد مزمن (گروه آموزش مکانیسم عصبی درد همراه با تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی =۲۷ نفر و گروه تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی =۲۷ نفر) در این مطالعه شرکت کردند. درد، ناتوانی، فهرست حساسیت مرکزی و ترس از حرکت همه بیماران در ابتدا و هشت هفته پس از مداخلات ارزیابی شد. از آنالیز واریانس با اندازه­های تکراری و مدل­های آمیخته خطی، برای بررسی تفاوت­های بین‌گروهی استفاده شد.
یﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: اثر متقابل گروه×زمان برای درد (۰۰۸P=)، حساسیت مرکزی (۰۰۲P=) و ترس از حرکت (۰۰۱/۰> P) در گروه آموزش مکانیسم عصبی درد همراه با تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی نسبت به گروه تمرینات کنترل حرکتی پس از هشت هفته یافت شد. اثرات اصلی زمان برای درد، ناتوانی و ترس از حرکت پس از مداخلات مشاهده شد (۰۰۱/۰> P). هیچ اثر متقابل زمان×گروه برای ناتوانی (۵۰P=) یافت نشد.
 ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮی: یافته‌های این مطالعه از اضافه‌کردن آموزش مکانیسم عصبی درد به‌عنوان یک مکمل مؤثر بالینی به تمرینات کنترل حرکتی هدفمند شناختی در بیماران کمردرد مزمن حمایت می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پژوهش در طب ورزشی و فناوری است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Medicine and Technology

Designed & Developed by : Yektaweb