جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای Fabaceae

زهرا هاشمی، فرخنده رضانژاد،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

در پژوهش حاضر گل‌های شیرین بیان از لحاظ ساختاری طی مراحل نموی، با روش‌های سلول بافت‌شناختی مطالعه شدند. کاسه گل پیوسته، جام پروانه‌آسا، بال‌ها دارای رنگ تیره‌، ناوها از قاعده جدا از هم، نافه دودسته‌ای و ناجور ریخت، بساک‌ها برون‌گشا و شکوفایی طولی، مادگی یک برچه‌ای، تخمدان یک خانه و فوقانی، تخمک‌‌ها واژگون و پرخورش، خامه توخالی و میوه نیام ۵-۲ دانه‌ای می‌باشد. لایه مغذی مستطیلی شکل و از نوع ترشحی است که پس از تشکیل تتراد شروع به تجزیه می‌نماید. جداربندی یا تقسیم سیتوپلاسم از نوع همزمان می‌باشد. ساختارهای ترشحی به صورت ساختارهای ترشحی در بال، کرک‌های ترشحی در جدار کاسه گل، تخمدان و میوه‌ی بالغ، بشره‌ی ترشحی در کاسه‌گل و تخمدان دیده می‌شوند.

دوره ۱۸، شماره ۴۵ - ( ۳-۱۳۸۷ )
چکیده

در این مقاله قبیله ماش۱ از تیره بقولات۲ بررسی تاکسونومیک می‌شود. این قبیله شامل جنس‌های نخود۳، ماش۴ ، خلر۵ ، عدس۶ و نخود فرنگی۷ است. وجود مجموعه با ارزشی از این گیاهان در هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد ((FUMH که بالغ بر۳۵۰ نمونه هستند سبب شد تا مروری بر شناخت دقیق آن‌ها صورت گیرد. حاصل این تحقیق ارائه کلید شناسایی اختصاصی و پراکنش این گیاهان در استان‌های خراسان و گزارش جدیدی از ۹ گونه از این قبیله به نام‌های سیسر کرماننس، ویسیا وریابیلیس، ویسیا کاپادوسیکا، ویسیا ترونکاتولا، لنز کولیناریس، لاتیروس پراتنسیس، لاتیروس اسفئاریکوس برای فلور خراسان است. همچنین پیشنهاد می‌شود ویسیا سودوکاسوبیکا با ویسیا ونولوزا مترادف شود.

دوره ۱۸، شماره ۵۸ - ( ۶-۱۳۸۳ )
چکیده

آستراگالوس کوردائیکوس به عنوان گونه‌ء جدیدی برای فلور ایران گزارش می‌شود. این گونه از آسیای میانه گزارش شده بود و در اینجا از شمال شرق ایران گزارش می‌شود. گونه مذکور به سکسیون سیستیوم تعلق دارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb