جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای Differential Equations


دوره 9، شماره 1 - ( 1-1388 )
چکیده

در این مقاله یک روش عددی مناسب برای حل معادلات انتگرال- دیفرانسیل فردهلم غیر خطی با تأخیر زمانی ارائه شده است. روش مبتنی بر بسط تیلور می باشد. این روش معادله انتگرال- دیفرانسیل و شرایط داده شده را به معادله ماتریسی که متناظر با یک دستگاه از معادلات جبری غیر خطی با ضرایب مجهول بسط تیلور می باشد تبدیل می کند، که از حل دستگاه، ضرایب بسط تیلور تابع جواب به دست می آید. سپس با مثال هایی کارایی روش را ارزیابی می کنیم.
سهراب بزم، اسماعیل بابلیان،
دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده

روش بسط بر مبنای توابع پالس- بلوکی برای حل عددی معادلات انتگرال ولترا و فردهلم دو بعدی نوع اول و دوم ارایه شده است. تحقیق ارایه شده بر اساس معرفی خانواده‌ای از ماتریس‌های عملیاتی انتگرال‌گیری است. آنالیز خطا انجام شده، کارایی و دقت روش ارایه شده را نشان می‌دهد. هم‌چنین چند مثال عددی آورده شده است.
 
یداله اردوخانی، هانیه دهستانی،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

در این مقاله، روش هم محلی بر پایه چندجمله‌ای‌های بسل را برای حل معادلات انتگرال-دیفرانسیل فردهلم-ولترا-همرشتاین غیرخطی با شرایط آمیخته به‌کار می‌بریم. در این روش، معادلات انتگرال- دیفرانسیل فردهلم- ولترای- همرشتاین غیرخطی با به‌کارگیری چند‌جمله‌ای‌های بسل نوع اول و نقاط گره‌ای تبدیل به معادله‌ای ماتریسی می‌شود. معادله ماتریسی متناظربا یک دستگاه معادلات غیرخطی جبری با ضرایب نامعلوم  بسل  است. نتایج موجود و مقایسه‌ها نشان می‌دهند که تخمین به‌دست آمده از درجۀ دقت زیادی برخوردار است و روش مطرح شده در مقایسه با سایر روش‌ها کاراتر و مفیدتر است.
میلاد رحیمی، موسی گل علی زاده،
دوره 17، شماره 40 - ( 3-1394 )
چکیده

فرایندهای انتشار مثل حرکت براونی و فرایند اورنشتاین-اولن بک کلاسی از فرایندهای تصادفی هستند که در زمینه های مختلف علوم از جمله علوم زیستی مورد توجه محققین بوده و هستند. در مطالعه چنین فرایندهایی معمولا فرض می شود مشاهدات حاصل از آن ها در فضاهای اقلیدسی قرار دارند. اما دربعضی از پدیده های فیزیکی، شیمیایی و زیستی داده هایی یافت می شوند که به دلایلی مثل تناوبی بودن نمی توانند مقادیری از فضاهای اقلیدسی به حساب آیند. در نتیجه، نمی توان آن ها را با مدل بندی-های معمول ریاضی که برای فضاهای اقلیدسی وجود دارند مورد مطالعه قرار داد.علاوه بر این، از نقطه نظر آمار، بررسی و تحلیل آن ها با استفاده از روش های مرسوم آمار خطی ممکن نیست. زوایای دوسطحی که برای شناسایی، مدل بندی و پیش بینی ساختار اصلی پروتئین ها مورد استفاده قرار می گیرند مثالی از این دست داده هاست. چون این زوایا مقادیری را روی چنبره نمایش می دهند، در نتیجه انتظار می رود مدل بندی مناسب آماری فرایندهای انتشار روی چنبره بتواند کمک شایانی به فعالیت های معطوف به شبیه سازی پویای مولکولی در پیش بینی ساختار اصلی پروتئین ها کند. در این مقاله، با استفاده از فاصله های ریمانی روی چنبره، معادلات دیفرانسیل تصادفی برای نمایش حرکت براونی و فرایند اورنشتاین-اولن بک روی این شکل هندسی به دست آورده می شود. سپس با محاسبه توزیع مانای فرایندهای مورد اشاره شبیه سازی های آماری برای ارزیابی مدل ها صورت خواهد گرفت. به علاوه، ارتباط نتایج حاصل با مفاهیم موجود در آمار غیرخطی برجسته خواهد شد.
مریم عرب عامری، احسان میرمحرابی،
دوره 17، شماره 40 - ( 3-1394 )
چکیده

عملگر های مشتق و انتگرال کسری مفهوم جدیدی از مشتق و انتگرال از مرتبه دلخواه می باشد. معادله دیفرانسیل با مشتقات نسبی) (PDE که مشتقات موجود در آن بتوانند از مرتبه کسری باشند معادله دیفرانسیل با مشتقات نسبی کسری ( (FPDE گفته می شود. امروزه این معادلات به دلیل کاربرد زیاد توجه ویژه ای را به خود معطوف داشته اند. در این مقاله حالت نسبتاً کلی از یک FPDE مطرح می شود، برای بدست آوردن یک طرح عددی، مشتقات کسری موجود در معادله با استفاده از تعاریف متداول گرانوالد- لتنیکوف ، ریمان- لیوویل و کاپتو جایگزین می شوند و به جهت بهبود جواب عددی، مشتقات نسبی موجود در معادله با استفاده از طرح های تفاضلی غیر استاندارد (NSFD ) گسسته سازی می شوند. سپس پایداری طرح عددی حاصل بررسی می گردد و ثابت می شود روش معرفی شده غیر مشروط پایدار است. در پایان با هدف تایید نتایج تئوری، تکنیک معرفی شده برای حل معادله موج با مرتبه کسری که در فیزیک و شاخه های آن کاربرد فراوانی دارد بکار می رود. نتایج عددی مؤید یافته های تئوری است و نشان از کارایی این تکنیک دارد.

دوره 18، شماره 44 - ( 8-1387 )
چکیده

در این مقاله توابع هایبرید هار گویا شده برای حل معادلات دیفرانسیل توسیع داده می‌شود. ابتدا خواص توابع هایبرید که ترکیبی از توابع بلاک پالس و توابع هار گویا شده است بیان می‌شود. این خواص به همراه گره‌های نیوتن کاتس حل معادلات دیفرانسیل را به حل معادلات دیفرانسیل جبر منجر می‌کند. روش محاسبات جذاب دارد و با مثال‌های کاربردی روش را ارزیابی می‌کنیم.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb