جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ۱۳

سید لطف ا لله شریفی آل هاشم، هادی صادقی، اکبر میرزایی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق، نانو ذرات منگنز دی‌اکسید در منافذ زئولیت­ ۱۳X به­روش نشاندن سنتز شده و مورفولوژی و ساختار آن­ با تکنیک­های SEM،XRD، IR و AAS بررسی شد. واکنش خنثی‌سازی شبه عامل خردلی ۲-کلرو اتیل اتیل‌سولفید (-CEES۲) با کامپوزیت نانوذرات منگنز دی‌اکسید/زئولیت ۱۳X۱ با دستگاه GC بررسی شد. نتایج آنالیزGC  نشان داد که شبه‌عامل -CEES۲ پس از گذشت ۱۶۸ ساعت در تماس با کامپوزیت نانوذرات منگنز دی‌اکسید/زئولیت۱۳Xجذب و به‌طور کامل به محصولات شیمیایی با درجۀ سمیت کم‌تر تبدیل شد. محصولات تخریب هیدرولیزی هیدروکسی اتیل‌اتیل سولفید و اتیل‌وینیل سولفید با دستگاه GC-MS شناسایی شدند. واکنش تخریب شبه عامل عصبی D‏MMP  با آنالیز ۳۱P NMR نشان داد که این کامپوزیت بعد از ۳۶ ساعت حدود ۳۲ درصد شبه عامل را تخریب کرد.
رضا صابری، علی تخت اردشیر،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

پروژۀ تحقیقاتی حاضر برای دست‌یابی به فناوری‌های نوین در زمینۀ رفع آلودگی‌های رادیواکتیو انجام شده است. امروزه ساخت و استفاده از رزین‌های مبادله کننده با بازدهی و کارآیی زیاد، به‌عنوان روی‌کردی نوین در تحقیقات و هم‌چنین روشی کاربردی در علوم جداسازی مطرح است. در این پروژه برای رفع آلودگی ماده رادیواکتیو ۱۳۷Cs  به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پاره­های شکافت هسته­ای، دو نوع کامپوزیت جدید با عنوان سریم‌مولیبدات-پلی‌اکریلونیتریل۱ و مس‌هگزاسیانوفرات‌II- پلی‌اکریلونیتریل۲ تهیه شد و کارآیی آن‌ها در شرایط پیوسته و ناپیوسته سنجیده  شد. برای شناسایی ساختار ترکیب سنتز شده، از تکنیک طیف‌سنجی مادون قرمز استفاده شد. مساحت سطح دانه­های جاذب و میزان تخلخل آن‌ها اندازه­گیری شد. در راستای افزایش راندمان این دو کامپوزیت، ترکیب آن‌ها با ماده PAN تهیه شد و پایداری آن‌ها در شرایط مختلف محیطی سنجیده شدند. نتایج نشان می­دهد که کامپوزیت مس‌هگزاسیانوفرات‌II- پلی‌اکریلونیتریل در شرایط یک‌سان راندمان بیش‌تری نسبت به کامپوزیت سریم‌مولیبدات-پلی‌اکریلونیتریل دارد.

دوره ۱۸، شماره ۵۷ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده

احیا متوکسی کتون ۱ به وسیله ۴NaBH متوکسی کتول ۲ می‌دهد. استرهای استات و توزیلات این الکل جدا نشدند ولی استربنزوات آن تهیه شد، احیا کتول ۲ بوسیله ۴LiAlH الکل ۴ تولید می‌کند. گر چه کتول ۹ تحت تأثیر متیل منیزیم یدید قرار نمی‌گیرد،‌ ولی متوکسی کتون ۱ با متیل منیزیم یدید و فنیل منیزیم یدید واکنش داده هیدروکربن‌های مربوطه تشکیل می‌شوند. کتون ۱۳ در مجاورت فنیل منیزیم یدید به هیدروکربن ۱۴ تبدیل می شود. اجسام ۱۲ و ۱۴ به نور حساس هستند و به مخلوطی از مواد تبدیل می شوند.

دوره ۱۳۷۵، شماره ۹ - ( ۱-۱۳۷۵ )
چکیده

۱۳

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb