۴ نتیجه برای ۱۳
سید لطف ا لله شریفی آل هاشم، هادی صادقی، اکبر میرزایی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق، نانو ذرات منگنز دیاکسید در منافذ زئولیت ۱۳X بهروش نشاندن سنتز شده و مورفولوژی و ساختار آن با تکنیکهای SEM،XRD، IR و AAS بررسی شد. واکنش خنثیسازی شبه عامل خردلی ۲-کلرو اتیل اتیلسولفید (-CEES۲) با کامپوزیت نانوذرات منگنز دیاکسید/زئولیت ۱۳X۱ با دستگاه GC بررسی شد. نتایج آنالیزGC نشان داد که شبهعامل -CEES۲ پس از گذشت ۱۶۸ ساعت در تماس با کامپوزیت نانوذرات منگنز دیاکسید/زئولیت۱۳Xجذب و بهطور کامل به محصولات شیمیایی با درجۀ سمیت کمتر تبدیل شد. محصولات تخریب هیدرولیزی هیدروکسی اتیلاتیل سولفید و اتیلوینیل سولفید با دستگاه GC-MS شناسایی شدند. واکنش تخریب شبه عامل عصبی DMMP با آنالیز ۳۱P NMR نشان داد که این کامپوزیت بعد از ۳۶ ساعت حدود ۳۲ درصد شبه عامل را تخریب کرد.
رضا صابری، علی تخت اردشیر،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
پروژۀ تحقیقاتی حاضر برای دستیابی به فناوریهای نوین در زمینۀ رفع آلودگیهای رادیواکتیو انجام شده است. امروزه ساخت و استفاده از رزینهای مبادله کننده با بازدهی و کارآیی زیاد، بهعنوان رویکردی نوین در تحقیقات و همچنین روشی کاربردی در علوم جداسازی مطرح است. در این پروژه برای رفع آلودگی ماده رادیواکتیو ۱۳۷Cs بهعنوان یکی از مهمترین پارههای شکافت هستهای، دو نوع کامپوزیت جدید با عنوان سریممولیبدات-پلیاکریلونیتریل۱ و مسهگزاسیانوفراتII- پلیاکریلونیتریل۲ تهیه شد و کارآیی آنها در شرایط پیوسته و ناپیوسته سنجیده شد. برای شناسایی ساختار ترکیب سنتز شده، از تکنیک طیفسنجی مادون قرمز استفاده شد. مساحت سطح دانههای جاذب و میزان تخلخل آنها اندازهگیری شد. در راستای افزایش راندمان این دو کامپوزیت، ترکیب آنها با ماده PAN تهیه شد و پایداری آنها در شرایط مختلف محیطی سنجیده شدند. نتایج نشان میدهد که کامپوزیت مسهگزاسیانوفراتII- پلیاکریلونیتریل در شرایط یکسان راندمان بیشتری نسبت به کامپوزیت سریممولیبدات-پلیاکریلونیتریل دارد.
دوره ۱۸، شماره ۵۷ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده
احیا متوکسی کتون ۱ به وسیله ۴NaBH متوکسی کتول ۲ میدهد. استرهای استات و توزیلات این الکل جدا نشدند ولی استربنزوات آن تهیه شد، احیا کتول ۲ بوسیله ۴LiAlH الکل ۴ تولید میکند. گر چه کتول ۹ تحت تأثیر متیل منیزیم یدید قرار نمیگیرد، ولی متوکسی کتون ۱ با متیل منیزیم یدید و فنیل منیزیم یدید واکنش داده هیدروکربنهای مربوطه تشکیل میشوند. کتون ۱۳ در مجاورت فنیل منیزیم یدید به هیدروکربن ۱۴ تبدیل می شود. اجسام ۱۲ و ۱۴ به نور حساس هستند و به مخلوطی از مواد تبدیل می شوند.
دوره ۱۳۷۵، شماره ۹ - ( ۱-۱۳۷۵ )
چکیده
۱۳