جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای موش نژاد Balb C


دوره 8، شماره 1 - ( 3-1387 )
چکیده

اکسیم‌ها، از مهم‌ترین ترکیبات آلی محافظت کنندۀ کربونیل هستند. و در کنترل جمعیت حشرات، کنه‌ها و قارچ‌ها کاربرد دارند. تأثیر برخی از اعضای اکسیم‌ها در گذشته بر کاهش اسپرماتوژنز و اووژنز گزارش شده است؛ با توجه به تشابه ساختاری تولوالدوکسیم (سین- پارامتیل بنزالدئیداکسیم) با سایر اکسیم‌ها، که به تازگی در آزمایشگاه شیمی آلی دانشگاه تربیت معلم تهران سنتز شده است، تأثیر این ماده بر فرایند اسپرماتوژنز موش کوچک نژاد Balb/C بالغ بررسی شود تا در صورت بروز تأثیر کاهنده بر این فرآیند، مقدمه‌ای برای تحقیقات آینده در زمینۀ سنتز داروی ضد باروری مردانه باشد. میزان LD50 در حد 350 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن تعیین شد. و یک دوز زیر کشنده از ترکیب، به میزان175 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن طی دو هفته پی در پی (روزانه) به موش‌های بالغ (60 روزه) در محدوده وزنی 30 تا 35 گرم به‌صورت درون صفاقی انجام گرفت. و 48 ساعت پس از آخرین تزریق، بررسی‌ شد. بررسی آماری نشان داد که کاهش معنی‌داری در وزن بدن موش، تعداد اسپرماتوگونی‌های نوع Aو B، اسپرماتوسیت‌ها و اسپرم(P< 0/005 ) در بین گروه‌های آزمایش با گروه کنترل و گروه حلّال وجود دارد. هم چنین، اسپرماتید برخی نمونه‌های آزمایشی به‌صورت کیست درآمده، و اسپرماتوسیت‌های اولیه و اسپرماتید‌ها به مرکز مجرای لوله رهاشده بودند.

دوره 8، شماره 2 - ( 6-1387 )
چکیده

برای بررسی تأثیر دیازینون 1EC60% به عنوان حشره‌کشی از خانوادهٔ اورگانوفسفره‌ها بر اووژنز و ساختار تخمدان موش‌های بالغ نژاد Balb/C، ابتدا LD50 استاندارد به میزان B.W mg/kg 68 با تزریق درون صفاقی تعیین شد. از روغن زیتون به عنوان حلاّل استفاده شد. سپس دوز زیر حد کشندگی (B.W mg/kg 40)، به مدت یک هفته روزی یک بار به صورت درون صفاقی (IP) تزریق شد. پس از تشریح حیوانات، خون‌گیری از آن‌ها انجام و وزن تخمدان‌ها اندازه‌گیری شد و سپس تخمدان‌ها از لحاظ میکروسکوپی و ماکروسکوپی بررسی شدند. مقاطع سریال 5 میکرومتری از تخمدان‌ها تهیه شد و با روش هماتوکسیلین- ائوزین، رنگ‌آمیزی و استفاده شد. پس از بررسی مقاطع و نیز سنجش هورمونی و به‌دست آمدن داده‌ها، از لحاظ آماری تجزیه و تحلیل نموده و نشان داده شد که در گروه‌های تجربی تغییر معنی‌داری در وزن تخمدان و سطح FSH و LH سرم خون در مقایسه با گروه‌های کنترل صورت نگرفته است. اما در مورد تعداد فولیکول‌های بدوی، اولیه و در حال رشد، جسم زرد و سلول‌های آن و همین‌چنین قطر فولیکول‌های گراآف، اووسیت‌ها و هسته‌های آن‌ها، لایه تک و لایه گرانولوزا و همچنین قطر جسم زرد و سطح استروژن و پروژسترون سرم خون کاهش معنی‌دار و در مورد تعداد فولیکول‌های گراآف و آترتیک و نیز قطر تخمدان، افزایش معنی‌دار مشاهده شد. از همین روی، با توجه به مشاهدات مذکور می‌توان نتیجه گرفت که تیمار دیازینون به مدت 7 روز، می‌تواند بر بافت تخمدان و در نتیجه فرایند اووژنژ در موش تأثیرگذار باشد.

دوره 18، شماره 56 - ( 7-1385 )
چکیده

آهن عنصری معدنی است که مقداری از آن برای رشد طبیعی بدن ضروری است، این عنصر پس از مصرف خوراکی، جذب خون شده، به ترانسفرین پیوند یافته و برای ساخت گلبول‌‌های قرمز به مغز استخوان انتقال می‌یابد. مصرف خوراکی آهن ممکن است موجب امراض گوارشی گردد. با توجه به این عوارض ونیز گسترش فراوان کم‌خونی نیاز به دارو‌‌های آهن‌دار تزریقی مشخص می‌‌شود. به همین منظور و برای تعیین ترکیبی که احتمالاً بتواند به عنوان داروی آهن‌دار تزریقی مورد استفاده قرار گیرد، کمپلکس O(OAC)6(H2O)3]Cl [Fe3 در دانشکده شیمی دانشگاه تربیت معلم تهران تهیه گردید. این کمپلکس یک ترکیب آهن‌دار با Fe()است که طیف IRآن با داده‌‌های مراجع منطبق است. پس از تهیه، اثرات زیستی این ترکیب در طی تجربیاتی مورد بررسی قرار گرفت. در این تجربیات که در گروه زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران انجام گرفت، سه گروه موش ماده بالغ نژادBalb/C شامل گروه‌‌های کنترل، شم و تجربی تحت شرایط مناسب و در c ◦23 نگهداری شدند و به گروه تجربی mg/kg300 وزن حیوان از کمپلکس مذکور، حل شده در سرم فیزیولوژیک، به مدت 5 روز و روزی یک بار به صورت درون صفاقی تزریق گردید و به گروه شم هم به همان میزان سرم فیزیولوژیک تزریق شد و پس از 3 روز گروه‌‌ها خونگیری شدند و نمونه‌‌های خونی آنالیز گردیدند: یعنی میزان هماتــوکــریت، همـوگلـوبین MCV, RBC, Monocytes, Lympocytes, Basophils, Seg.Neutrophils, WBC, MCHC, MCH, Eosinophils, Band cells, اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که میزان هموگلوبین، هماتوکریت،,RBC MCH ,MCHCوMCV در نمونه‌‌های تجربی افزایش معنی داری دارد و هیچ گونه تغییر شکل مورفولوژیک مشاهده نگردید. در حقیقت, آهن در خون با ترانسفرین پلاسما ترکیب می‌شود، این اتصال سست است و در صورت نیاز گسسته خواهد شد. به این ترتیب اثرات مثبت این ترکیب بر روی خون سازی در موش ماده بالغ نژادBalb/C مشخص گردید و این کمپلکس احتمالاً می‌تواند به عنوان داروی مناسبی جهت افزایش میزان آهن خون به صورت تزریقی مورد بررسی قرار گیرد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb