4 نتیجه برای هاشمی
مهرداد هاشمی، صدیقه مهرابیان، حماسه خلیلی،
دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 )
چکیده
تریترپنوئیدهای موجود در پوست سیب، خاصیت آنتیاکسیدانی بالقوه دارند. فعالیت ضد تکثیری تری ترپنوئیدها علیه سلولهای سرطانی سینه، کبد و کولون اثبات شده است. اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید فراوانترین تریترپنوئید موجود در پوست سیب هستند. هدف از این پژوهش، تعیین خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی اورسولیک و اولئانولیک اسید در برابر مادۀ جهشزای آزید سدیم با استفاده از میکروزوم و تست ایمز است. مواد استفاده شده در این پژوهش اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید به صورت پودر سفیدرنگ و محلول در استن هستند. باکتری مورد استفاده در این آزمون، سویهای از سالمونلا تیفی موریوم (TA100) است که یک جهش انتخابی در اپرن هیستیدین خود دارد. همچنین با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی این دو ماده نیز تأیید شد. درصد بازدارندگی بهدست آمده در حضور میکروزوم (s9) برای اورسولیک اسید 83 درصد و برای اولئانولیک اسید 4/76 درصد بود. (در غیاب s9 این مقدار در اورسولیک اسید 6/77 درصد و برای اولئانولیک اسید 8/69 درصد است.) بنا بر این حضور مادۀ ضد جهش اورسولیک و اولئانولیک اسید در کنار ماده جهشزا، مقدار جهش برگشتی را کاهش میدهد و از آنجا که بازدارندگی بیش از 40 درصد بهعنوان ضد جهش قوی شناخته میشود٬ نتایج این پژوهش نشان میدهد که پوست سیب دارای تریترپنوئیدهایی با خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی قوی است که این خاصیت در اورسولیک اسید نسبت به اولئانولیک اسید بیشتر است.
زهرا هاشمی، فرخنده رضانژاد،
دوره 11، شماره 1 - ( 6-1390 )
چکیده
در پژوهش حاضر گلهای شیرین بیان از لحاظ ساختاری طی مراحل نموی، با روشهای سلول بافتشناختی مطالعه شدند. کاسه گل پیوسته، جام پروانهآسا، بالها دارای رنگ تیره، ناوها از قاعده جدا از هم، نافه دودستهای و ناجور ریخت، بساکها برونگشا و شکوفایی طولی، مادگی یک برچهای، تخمدان یک خانه و فوقانی، تخمکها واژگون و پرخورش، خامه توخالی و میوه نیام 5-2 دانهای میباشد. لایه مغذی مستطیلی شکل و از نوع ترشحی است که پس از تشکیل تتراد شروع به تجزیه مینماید. جداربندی یا تقسیم سیتوپلاسم از نوع همزمان میباشد. ساختارهای ترشحی به صورت ساختارهای ترشحی در بال، کرکهای ترشحی در جدار کاسه گل، تخمدان و میوهی بالغ، بشرهی ترشحی در کاسهگل و تخمدان دیده میشوند.
ابراهیم هاشمی، نرگس حاج ابوطالبی،
دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده
در این مقاله تعمیمی از ایدآل های هم صادق تحت عنوان ایدآل های شبه هم صادق را معرفی و برخی از ویژگی های آنها را بررسی می کنیم. ایدآل صادق از حلقه را شبه هم صادق می نامیم هرگاه شامل یک ایدآل صادق با تولید متناهی مانند باشد. نشان می دهیم هر ایدآل صادق از حلقه شبه هم صادق است اگر و تنها اگر هر ایدآل صادق از حلقه ماتریس های روی شبه هم صادق باشد. همچنین ثابت می کنیم اگر حلقه در شرط روی پوچ سازهای راست ایدآل های راست صدق کند آنگاه هر ایدآل صادق آن شبه هم صادق است. فرض کنیم یک -تکوار و حلقه شبه-بئر باشد. نشان می دهیم هر ایدآل صادق از حلقه شبه هم صادق است اگر و تنها اگر هر ایدآل صادق از حلقه تکواری شبه هم صادق باشد.
علیرضا فخارزاده جهرمی، ناهید احمدی بنی هاشمی،
دوره 12، شماره 1 - ( 3-1391 )
چکیده
بخش مهمی از مسائل قابل هدایت در مهندسی، از جمله مهندسی شیمی، مسائل کنترلی از نوع تنظیمکننده هستند. از طرفی روشهای گرادیان مزدوج تعمیم یافته و روش نشاندن قابلیتهای توانمندی در حل این مسائل دارند. این مقاله با معرفی الگوریتم آنها برای حل مسائل کنترل بهینه، به مقایسه این دو شیوه کارا، از نظر تحلیلی و عددی خواهد پرداخت. همچنین چگونگی کاربرد آنها در محاسبه مسیر و کنترل بهینه یک مخزن هم زده شده پیوسته راکتور شیمیایی را که تا کنون از این دو شیوه حل نشدهاند، بیان و بررسی مینماید. در این راستا با بیان مثالهای عددی، مقادیر بهینه همراه با مسیر و کنترل بهینه حاصل از این روشها، مقایسه خواهند شد.