6 نتیجه برای محمدی
مهدی حسن شاهیان، جعفر محمدیان،
دوره 10، شماره 4 - ( مقالات زیست شناسی 1389 )
چکیده
باکتری های نمکدوست قادر به رشد در محیط فاقد نمک نبوده و دارای بهینه رشد در محیطهایی با میزان شوری نسبتاً بالا هستند. آرکی باکتری های فوق العاده نمک دوست، شیمیوارگانوتروف هستند و بیشتر گونه ها هوازی اجباری می باشند. باکتریورودوپسین یک پیگمان انتقال دهندهی انرژی با استفاده از نور در غشای ارغوانی است، که تنها در نمک دوست ها یافت میشود. باکتری H. salinarum که در تحقیق قبلی از دریاچه نمک قم جداسازی شده بود، برای جداسازی و خالص سازی غشای ارغوانی بکار رفت. روش مورد استفاده جهت جداسازی غشای ارغوانی (PM) باکتری H. salinarum روش Yucel و همکاران (1995) بود که عمده مراحل این روش دیالیز باکتری و سانتریفوژ با دور بالا می باشد. مطالعات جذب نوری در nm 560 و بررسی نسبت جذب nm 560/280 جهت اثبات خلوص غشای ارغوانی استفاده شد. فعالیت تغییر pH غشای ارغوانی با محلول نمکی حاوی MgCl2 و KClسنجیده شد. به کمک دستگاه اشعه دهی امواج میکرووی میزان جذب امواج میکرووی توسط غشای ارغوانی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از جداسازی غشای ارغوانی نشان داد که نسبت جذب 560/280 در این طیف برابر 3/3 میباشد که دلالت بر خلوص غشای ارغوانی جداسازی شده دارد. میزان 35 میلیگرم غشای ارغوانی از 4 لیتر محیط کشت حاصل گردید. غشای خالص شده دارای فعالیت بود بطوریکه به ازای هر 6 ساعت میزان 15/0 واحد کاهش pH در سوسپانسیون دیده می شد. این غشای ارغوانی میزان 60 درصد از امواج میکرووی را جذب می کرد. در مجموع میتوان چنین نتیجهگیری نمود که تنوع گستردهای در آرکیباکتریهای فوقالعاده نمک دوست در اکوسیستمهای ایران وجود دارد و می توان از باکتریورودوپسین حاصله در اهداف نانوتکنولوژی استفاده نمود.
منصور افشار محمدیان، بهروز گلعین، زهرا خسروی لرگانی،
دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 )
چکیده
مرکبات از محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری است. مشکل اصلی پرورش مرکبات در آب و هوای نیمه گرمسیری، خطر سرما و یخبندان است. با توجه به تقارن فصل برداشت میوه مرکبات با ایام سرد سال، تحقیق بیشتر روی اثرات فیزیولوژیکی آسیبهای سرمایی تنش دمای پایین این گیاه ضروری است. در این تحقیق بخش فلاودو میوه پنج رقم مرکبات شامل پرتقال خونی، لیموترش مازندرانی، پرتقال والنسیا، نارنگی انشو و پرتقال محلی از شمال کشور بهمنظور تعیین میزان فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیس موتاز(SOD) ، آسکوربات پراکسیداز(APX) کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POD) در دمای کنترل (C˚15~) و تیمارهای دمایی 3، 0، 3- و 6- درجۀ سانتیگراد در دو مرحلۀ قبل از رسیدگی و رسیدگی کامل میوه ارزیابی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فعالیت آنزیم SOD نسبت به سایر آنزیمها در بافت فلاودوی همۀ ارقام تحت تأثیر سرما بیشتر بود که میتواند نشاندهندۀ این باشد که آنزیم SOD اولین خط دفاعی میوهها است. در بافت فلاودوی پرتقال خونی در هر دو مرحله رسیدگی کامل و قبل از رسیدگی، فعالیت CAT در همۀ تیمارهای دمایی بیشتر بود. ارقام نارنگی انشو و پرتقال محلی بهترتیب بیشترین و کمترین میزان فعالیت آنزیم APX را در هر دو مرحله برداشت دارا بودند. در ضمن، در ارقام نارنگی انشو، پرتقال خونی و لیمو ترش مازندرانی با کاهش دما، افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم POD دیده شد.
فرزانه نجفی، رمضانعلی خاوری نژاد، فرزانه محمدی،
دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 )
چکیده
در این پژوهش، اثرات ایندول استیک اسید بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه سویا1 تحت تنش آلومینیوم کلرید بررسی شده است. بذرها پس از استریل شدن در ظروف پتری حاوی آب مقطر کشت شدند. سپس گیاهکهای 6 روزه به گلدانهای حاوی شن شسته شده منتقل شدند و با محلول غذایی هوگلند در شرایط کنترل شده (16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی، دما C˚25 در روز C˚18 در شب) آبیاری شدند. گیاهان 20 روزه با غلظتهای مختلف آلومینیوم کلرید (0، 50، 100، 200 و 300 میکرومولار) و ایندول استیک اسید (0، 50 و 100 میکرومولار) تیمار شدند و برداشت گیاهان 15 روز بعد انجام گرفت. گیاهان با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم، کاهش محتوای نسبی آب برگها و میزان پروتئین، قندهای محلول، کلروفیلهای a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز را نشان دادند، اما میزان تنفس و نقطۀ جبران CO2در آنها افزایش یافت. با افزودن ایندول استیک اسید به محیط کشت، گیاهان کاهش بیشتر میزان قندهای محلول، کلروفیلهای a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز و افزایش بیشتر دیگر عوامل را نشان دادند. همچنین با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم در محیط کشت در هر دو حالت بدون اکسین و با اکسین افزایش میزان قندهای نامحلول، پرولین و مالون دیآلدهید مشاهده شد. با افزودن هورمون اکسین اگرچه در برخی موارد اثرات تنشی آلومینیوم افزایش یافت، اما با افزایش میزان پرولین بردباری گیاه سویا را در شرایط تنش کمی تعدیل بخشید.
زهرا خدام دربار محمدی، رضا ثابت داریانی،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1391 )
چکیده
دراین مقاله مشخصههای تشدید تونلزنی (ضریب عبور، چگالی جریان و مقاومت دیفرانسیل منفی) از چاههای کوانتومی دوگانۀ مثلثی Alx Ga1-x As / Ga As بررسی شده است. برای حل معادلۀ مستقل از زمان شرودینگر در ساختارهای چاه مثلثی از تابع ایری1 استفاده شده است. بهطور اساسی، عبارتهای دقیق ضرایب بازتاب وعبور قبل و بعد از اعمال میدان الکتریکی خارجی برای دو چاه کوانتومی مثلثی متقارن براساس تقریب جرم مؤثر بهعنوان تابعی از پارامترهای ساختار شامل پهنای چاه، پهنای سد، عمق چاه و ولتاژ اعمال شده بهدست آمدهاند. نتایج نشان میدهند که یک رفتار مقاومت دیفرانسیلی منفی در این گونه چاههای کوانتومی دیده میشود
جواد محمدی، حسن زارع مایوان، حمید اجتهادی، کریم پاساد،
دوره 15، شماره 1 - ( یافته های نوین در زیست شناسی 1393 )
چکیده
جنگل کاسف با مساحتی بالغ بر 12 هکتار در فاصله¬ی 20 کیلومتری شمال شهرستان بردسکن، بین "30 و '52 و °57 تا "00 و '00 و °58 طول شرقی و "30 و '22 و °35 تا "00 و '30 و °35 عرض شمالی، در منطقه¬ای کوهستانی و خشک با حداقل دمای 10- و حداکثر دمای 45+ ومیزان بارش متوسط 155 میلیمتر در سال، در ارتفاع 1580 تا 1630 متر از سطح دریا با شیب 15% در جهت غربی شرقی واقع شده است. پوشش گیاهی این منطقه در پاییز 1391، پس از نمونه برداری هایی در بهار و پاییز 1391 به روش فلوریستیک مطالعه و سپس شکل¬های زیستی و پراکنش جغرافیایی آن¬ها تعیین شد. به طور کلی در منطقه، 69 گونه متعلق به 29 تیره وجود دارد که25 تیره دولپه¬ای و 3 تک¬لپه¬ای هستند و یک تیره¬ نیز متعلق به بازدانگان است. بزرگترین تیره¬ها نعناع (Lamiaceae) با 11 گونه، کاسنی (Asteraceae) با 9 گونه و تیره میخک (Caryophyllaceae) با 5 گونه می¬باشند. شکل¬های زیستی عمده منطقه عبارتند از: تروفیت¬ها با 36% (25 گونه)، همی¬کریپتوفیت¬ها 29% (20گونه)، کامفیت¬ها 16% (11گونه)، فانروفیت¬ها 13% (9گونه) و کریپتوفیت¬ها با 6% (4 گونه). درصد بالای همی¬کریپتوفیت¬ها نشان دهنده¬ی اقلیم سرد و کوهستانی منطقه است و درصد بالای تیره کاسنی و حضور گونه¬هایی همچون اسپند (Peganumharmala) نشان از تخریب¬ بالای پوشش گیاهی و عدم نظارت و مدیریت مناسب بر محیط زیست این منطقه دارد.
پریسا محمدی، مهسا حبیبیان، محمد رضا صعودی، عزت عسگرانی،
دوره 15، شماره 2 - ( یافته های نوین در زیست شناسی 1393 )
چکیده
بررسی میکروبی آبهای زیرزمینی، به عنوان تنها منبع آب تامین کننده در بسیاری از مناطق باید ارزیابی شود. از آنجا که تیمار آب همیشه نمی تواند تمام باکتری های بیماری زایی که از فاضلاب خانگی به آب های زیرزمینی راه می یابد را حذف کند بررسی باکتریایی منابع آب بجنورد مورد مطالعه انجام گرفت. به همین دلیل، روش فیلتر غشایی(MF) و محتمل ترین تعداد میکروب ها (MPN) در ارزیابی کیفیت آب مورد استفاده قرار گرفت E.coli .و Enteroccocus faecalis به عنوان شاخص های مدفوعی انتخاب شده است. باکتری E.coli از سه ایستگاه از شش ایستگاه مورد مطالعه جدا شد و Enteroccocus faecalis تنها از دو ایستگاه جدا گردید. اگرچه تکنیک های مولکولی بسیار سریع و دقیق در تشخیص جمعیت های میکروبی هستند ولی قادر به تفکیک باکتری های زنده از مرده و باکتری های زنده ولی غیر قابل کشت (VBNC) نیستند. با استفاده از روش ها ی استاندارد کشت می توان به مطالعه میکروارگانیسم های زنده و به لحاظ متابولیکی فعال پرداخت. هر دو باکتری E.coli و E.feacalis اگرچه به مقدار کم، در برخی نمونه های آب تشخیص داده شد. لذا روش های سالم سازی آبهای زیرزمینی مورد استفاده به عنوان آب شرب باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.