Karamian R, Hosseini D A. Screening of total phenol and flavonoid contents, antioxidant and antibacterial activities of the methanolic extract of Allium ampeloprasum L. (Alliaceae) from Iran. Journal title 2014; 14 (3) :225-238
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1641-fa.html
کرمیان رویا، حسینی داود علی. ارزیابی محتوای فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گونه آلیوم آمپله پرازوم (آلیاسه) از ایران. عنوان نشریه. 1393; 14 (3) :225-238
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1641-fa.html
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- Bu-Ali Sina University
چکیده: (7697 مشاهده)
عصاره متانولی برگ و پیاز گونه آلیوم آمپلهپرازوم (آلیاسه) جهت آنالیز محتوای ترکیبات فنلی و پتانسیل آنتیاکسیدانی و نیز خواص ضدباکتریایی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی از دو روش بیوشیمیایی جاروبکنندگی رادیکال آزاد DPPH و سیستم لینولئیک اسید/ بتا کاروتن استفاده شد و جهت اندازهگیری محتوای فنل و فلاونوئید کل، به ترتیب از روشهای فولین- سیوکالتو و کلرید آلومینیم استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره دو بخش مورد مطالعه از نظر محتوای ترکیبات فنلی متفاوت بوده و در سیستم DPPH فعالیت آنتیاکسیدانی کمتری از اسید آسکوربیک اسید و BHT به عنوان آنتیاکسیدانهای سنتزی نشان دادند. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نشان داد که عصاره پیاز گونه مورد مطالعه در غلظت 100 میلیگرم در لیتر، در ممانعت از رشد باکتریهای هموفیلوس انفلوانزا و باسیلوس سرئوس و عصاره برگ آن در همین غلظت، در ممانعت از رشد باکتری باسیلوس سرئوسموثرتر بودند. بنابر نتایج حاصل عصاره گونه مورد مطالعه فعالیت آنتیاکسیدانی قابلتوجهی نشان داده و میتواند بعنوان یک مکمل دارویی جدید در آینده مورد استفاده قرار گیرد
نوع مطالعه:
مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی |
انتشار: 1393/7/23