Karamian R, Asadbigi M, Ranjbar M. Study of phenolic compound content, essential oil and antioxidant and antibacterial activities of Salvia aethiopis L. (Lamiaceae). Journal title 2012; 12 (3) :553-568
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html
کرمیان رویا، اسدبیگی مصطفی، رنجبر مسعود. بررسی ترکیبات فنلی، روغن های ضروری و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی گونۀ سالویا اتیوپیس(تیرۀ نعنائیان). عنوان نشریه. 1391; 12 (3) :553-568
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html
1- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده: (8003 مشاهده)
جنس مریم گلی از جنسهای مهم تیرۀ نعنائیان است که اغلب گونههای آن ارزش غذایی و دارویی دارند. در این پژوهش محتوای فنل و فلاونوئید کل و نیز فعالیت آنتیاکسیدانی عصارۀ متانولی گونۀ سالویا اتیوپیس ارزیابی شد. اجزای موجود در روغنهای ضروری این گونه بهصورت کمّی و کیفی باGC و GC-MS آنالیز شد. همچنین فعالیت ضد باکتریایی عصارۀ متانولی روغنهای ضروری گونۀ بررسی شده بهترتیب در برابر شش و دو سویه باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونۀ سالویا اتیوپیس دارای محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی چشمگیری است. در بررسی ترکیبات روغنهای ضروری گونۀ بررسی شده 11 ترکیب شناسایی شد که آلفا-کوپاین با مقدار 48/33% فراوانترین ترکیب روغنهای ضروری بود. عصارۀ گونۀ بررسی شده در زمینۀ فعالیت ضد باکتریایی پتانسیل مهاری بسیار زیادی را در برابر باکتری پروتئوس ولگاریس نشان داد؛ هرچند روغنهای ضروری آن فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود.
نوع مطالعه:
علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1391/8/25