Study of Protein and Antioxidant Enzymes Activities Changes in two Canola (Brassica napus L.) Cultivars in Response to Copper Chloride stress. Journal title 2010; 9 (4) :593-602
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1376-fa.html
چکیده: (6249 مشاهده)
اثر غلظتهای متفاوت کلرید مس بر غلظت پروتئین و فعالیت سینتیکی آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در برگ و ریشه دو رقم کلــــزا (پیاف و هایولا) در مرحله طوقهای در گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار (0، 100، 300 و 500 میکرومولار کلرید مس) و 4 تکرار بررسی شد. در مجموع با افزایش غلظت کلرید مس، غلظت پروتئین و فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت و این افزایش در رقم پیاف بیشتر از رقم هایولا و در ریشه بیشتر از برگ بود. بدینترتیب با بررسی رفتار فیزیولوژیکی ارقام بررسی شده به نظر میرسد رقم پیاف با توانایی بیشتر حفظ پروتئین و افزایش بیشتر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان در شرایط تنش در مقایسه با رقم هایولا توانایی بیشتری در تحمل تنش مس دارد و بهعنوان رقم متحملتر به این تنش معرفی میشود.
نوع مطالعه:
علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1389/7/23