The effects of salinity and potassium on vegetative and reproductive growth in two barley cultivars of Reyhan and Afzal (Hordeum vulgar L.). Journal title 2007; 18 (47) :685-697
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1191-fa.html
چکیده: (5136 مشاهده)
اثرات شوری و پتاسیم برتشکیل ماده خشک خوشه، کاه، ریشه، وزن هزاردانه، تعداد پنجه و خوشه و مساحت برگ طی آزمایشی با چهار تیمار پتاسیم(0K1=، 25/.K2=، 5/.K3= و1K4= گرم پتاسیم به ازای هر کیلوگرم خاک) و تیمار شوری (40 میلی مولار کلرید سدیم) در چهار تکرار با دو رقم جو ریحان و افضل به صورت طرح بلوکهای کاملا تصادفی در شرایط آزمایش گلخانهای بررسی شد نتایج نشان داد که مصرف کلرید سدیم باعث فزایش وزن خشک خوشه، تعداد خوشه، وزن هزاردانه، مساحت برگ، بیوماس کل و همچنین باعث کاهش وزن خشک ریشه، تعداد پنجه، طول دوره رشد و القای زودرسی در هر دو رقم جو ریحان وافضل میشود. علاوه بر این افزایش غلظت پتاسیم در مرحله رشد رویشی باعث افزایش معنیدار وزن خشک بخش هوایی در هر دو رقم میشود، ولی با افزایش سن گیاه در مرحله رشد زایشی و رسیدن دانه تأثیر معنیداری نداشته است. همچنین مصرف غلظتهای مختلف پتاسیم توأم با شوری تأثیر معنیداری بر پارامترهای ذکر شده نداشته است. علت این امر ممکن است زیاد بودن غلظت پتاسیم قابل جذب محتوی خاک باشد که در جای خود موجب افزایش وزن بخش هوایی گیاه شده است.
واژههای کلیدی: شوری،
جو،
پتاسیم،
میزان رشد
انتشار: 1386/1/26