سامانه نشریات علمی
تحلیل فضایی مخاطرات محیطی
یکشنبه 2 دی 1403
|
English
[
Archive
]
ورود خودکار
ثبت نام
بازیابی رمز عبور
صفحه اصلی
اطلاعات نشریه
درباره نشریه
هیات تحریریه
اهداف و زمینهها
اخبار نشریه
بیانیه اخلاق ناشر
فرم تعارض منافع
فرم تعهد نامه
پایگاههای نمایه شده
فرم تفاهم نامه
آرشیو مجله و مقالات
کلیه شمارههای مجله
آخرین شماره
برای نویسندگان
راهنمای نگارش مقاله
راهنمای ارسال مقاله
فرم ارسال مقاله
فلوچارت مراحل داوری مقاله
برای داوران
راهنمای داوران
ثبت نام و اشتراک
اطلاعات ثبت نام
فرم ثبت نام
تماس با ما
اطلاعات تماس
فرم برقراری ارتباط
تسهیلات پایگاه
راهنمای صفحات
جستجو در پایگاه
صفحه پرسشهای متداول
صفحه برترینهای پایگاه
اطلاعرسانی به دوستان
بایگانی مقالات زیر چاپ
جستجو در مقالات منتشر شده
1 نتیجه برای نوگرایی شهری
تببین فرآیندهای نوگرایی در عدم انطباق فضایی محلههای شهری: (مورد پژوهش، منطقه 4 شهرداری تهران)
مجمد سلیمانی مهرنجانی، علی موحد، احمد زنگانه، زینب احمدی،
دوره 8، شماره 1 - ( 3-1400 )
چکیده
چکیده
فرایندهای نوگرایی و سیاستهای برنامهریزی شهریِ نوگرا، اثرات و پیامدهای قابلتوجهی بر تحولات فضاییِ شهرها داشته است. ازجمله این پیامدها ایجاد شکاف فزاینده بین گروههای اجتماعی و فضاهای شهری بر پایه مجموعهای از زمینهها و مکانیزمها بوده که از اواخر دهه 1960 به بعد، تحت عنوان "نظریه عدم انطباق فضایی" مفهومپردازی و به سنجشهای تجربی گذاشتهشده است. روششناسی پایه در برآورد وضعیت عدم انطباق فضایی در شهرها یا مناطق شهری، مبتنی بر منطق "جداییگزینی فضایی"در بین گروههای اجتماعی و کاربریهای زمین بهطور همزمان است؛ چراکه بر اساس نظریه عدم انطباق فضایی، نمیتوان مکانیزمهای جداییگزینی بین گروههای اجتماعی در شهر را بدون در نظر گرفتنِ ارتباط آن با مکانیزمهای جداییگزینی در فضاها یا کاربریهای شهری و بالعکس، توضیح داد. بر اساس چنین منطق روششناختی، مقاله حاضر، به سنجش وضعیت انطباق فضایی در منطقه 4 شهرداری تهران پرداخته است
. روش جمعآوری دادهها بهصورت کتابخانهای و دادههای موجود در مرکز آمار (داده های سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395 در سطح بلوک های جمعیتی منطقه)، سازمان راه و شهرسازی، شهرداری منطقه 4 بوده است. متغیرهای مورداستفاده برای تجزیهوتحلیل عدم انطباق فضایی در منطقه، میزان تحصیلات، اشتغال به تحصیل در خارج و داخل کشور، وضعیت اشتغال و بیکاری،سطح زیربنای مسکن، نوع مالکیت مسکن، تغییرات الگوی کاربری زمین و میزان رفتوآمدهای روزانه در محدوده موردبررسی بوده است.
یافتههای بهدستآمده بر اساس متغیرهای تعریفشده و تکنیکهای مورداستفاده در نرمافزارهای
Segragation Analyser
و
ArcGIS
نشان میدهد که وضعیت عدم انطباق فضایی در این منطقه شهری، بالاست و شدت آن ازنظر ویژگیهای شغلی و سواد گروههای اجتماعی در ارتباط با وضعیت کاربریهای فعالیتی و سکونتی بیشتر است. بر پایه این نتیجه، برخی راهبردها و سیاستها برای کاهش وضعیت عدم انطباق فضایی در منطقه چهار و کمک به توزیع متوازنتر و عادلانهترِ توسعه در این منطقه و کاهش فقر در بین گروههای فرودست پیشنهادشده است.
صفحه
1
از
1