دوره 10، شماره 3 - ( 7-1402 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 222-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mozaffari Qarah bolagh S, Mozaffari Qarah bolagh B, cheraghi M. Environmental analysis of food insecurity on food mortality in rural areas, study of the central part of Zanjan township. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2023; 10 (3) :205-222
URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3388-fa.html
مظفری قره بلاغ صدیقه، محمدی یگانه بهروز، چراغی مهدی. تحلیل فضایی اثرات ناامنی غذایی بر مرگ‌ومیر کرونا در نواحی روستایی، مطالعه موردی بخش مرکزی شهرستان زنجان. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1402; 10 (3) :205-222

URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3388-fa.html

1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان ، mahdicharaghi@yahoo.com
تأمین غذا جهت تحقق امنیت غذایی از اهداف مهم توسعه در تمامی کشورها تلقی می­شود، کاهش ناامنی غذایی برای دولت‌ها به­عنوان یک دستاورد مهم سیاسی و اجتماعی قلمداد می­گردد. یکی از اثرات ناامنی غذایی در نواحی روستایی بر روی تعداد مبتلایان و مرگ‌ومیر ناشی از همه‌گیری کرونا است. در همین راستا تحقیق حاضر به دنبال پاسخ به سؤالات زیر است که وضعیت ناامنی غذایی نواحی روستاهای موردمطالعه در چه سطحی قرار دارد؟ و ناامنی غذایی چه تأثیری بر توزیع فضایی مبتلایان و مرگ‌ومیر کرونا دارد؟ نوع تحقیق کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق تمامی روستاهای بخش مرکزی شهرستان زنجان است که به‌صورت تمام شماری این روستاها بررسی شده‌اند. روش گردآوری اطلاعات به‌صورت کتابخانه‌ای و روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز به‌صورت آمار توصیفی و تحلیل فضایی است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد، میانگین ناامنی غذایی روستاهای موردمطالعه برابر با ۳۶.08 درصد است، بالاترین میزان ناامنی غذایی مربوط به دهستان تهم با 40.76 درصد و کمترین میزان ناامنی غذایی مربوط به دهستان معجزات است. جهت تحلیل اثرات ناامنی غذایی بر مرگ‌ومیر ناشی از کرونا از رگرسیون وزن‌دار جغرافیایی استفاده شده است، بر همین مبنا بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از این ابزار تحلیل فضایی، پهنا برابر با 172/0، مربع‌های باقی‌مانده برابر با 2836، عدد مؤثر برابر با 16.86، زیگما برابر با 5.64 و مقدار ضریب تعیین که میزان ارتباط خطی بین دو متغیر را اندازه‌گیری می‌کند برابر با 72/0 محاسبه شده است، بنابراین می‌توان گفت با افزایش ناامنی غذایی میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا نیز افزایش پیدا می‌کند.
دریافت: 1402/5/27 | پذیرش: 1402/9/14 | انتشار: 1402/7/1

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.