26 نتیجه برای عملکرد
شهاب بهرامی، شیرین زردشتیان، رسول نوروزی سیدحسینی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف از این تحقیق تعیین اثر درک رفتارهای رهبری مربیان بر جو انگیزشی و رضایتمندی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران بود. رفتارهای رهبری مربیان از طریق پرسشنامه LSS، جو انگیزشی با پرسشنامه PMCSQ و رضایتمندی بازیکنان از طریق پرسشنامه ASQ اندازهگیری شد. نمونه آماری برابر کل جامعۀ آماری 174n= بود. در تجزیه و تحلیل آماری از رگرسیون چندمتغیره و در راستای تحلیلهای تکمیلی و ارائه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. یافتهها نشان داد در بین رفتارهای مربیان، رفتار تربیت و آموزش و بازخورد مثبت توان پیشبینی رضایتمندی بازیکنان را داشتند (01/0p<). بین جو مهارتی با رضایتمندی بازیکنان ارتباط مثبتی برقرار بود (01/0p<) و جو مهارتی توان پیشبینی رضایتمندی بازیکنان را داشت (01/0p<). از یافتهها چنین استنباط میشود که سبک رهبری مربیان به دو صورت مستقیم (01/0p<) و غیرمستقیم (01/0p<) از طریق جو انگیزشی میتواند بر رضایتمندی بازیکنان اثرگذار باشد. میتوان نتیجه گرفت که مربیان برای ایجاد رضایتمندی بازیکنان باید به دو عامل سبک رهبری خود و جو انگیزشیای که در تیم تولید میکنند توجه نمایند.
محسن بهنام، مهرزاد حمیدی، حمیدرضا احمدی، حسین بخشنده،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر تغییر مربی در طول فصل بر عملکرد تیم در لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش تحقیق عل&zwj&zwjّی ـ مقایسهای بود. جامعه پژوهش تمامی 54 تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران در سه فصل (88-1387، 89-1388 و 90-1389) بود و نمونه آماری 30 تیمی بودند که در طول فصل مسابقات مربی خود را تغییر داده بودند. نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که تغییر مربی در هیچکدام از موارد (1، 2، 4، 8، 10، 12، 16، 18 و 20 مسابقه قبل و بعد از تغییر مربی) بر عملکرد تیم تأثیر نداشت (05/0
محمدعلی بشارت، محمدحسین قهرمانی، نصور احمدی،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ابعاد مختلف تکانشگری ورزشکاران رشتههای برخوردی و غیربرخوردی بود. به همین منظور 120 نفر ورزشکار حرفهای در دو گروه 60 نفری رشتههای برخوردی (سن: 6/4±9/25) و ورزشکاران رشتههای غیربرخوردی (9/4±6/27 سال) از فدراسیونهای مختلف ورزشی کشتی، تکواندو، دو و میدانی، شنا، جودو و قایقرانی به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. از ورزشکاران خواسته شد مقیاس تکانشگری بارات[1] (BIS؛ بارات، 1994) را تکمیل و در آزمون عملکرد مداوم[2] (CPT) شرکت کنند. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین ورزشکاران شرکتکننده در ورزشهای برخوردی و غیربرخوردی از نظر آیتمهای آزمون عملکرد مداوم (89/02=&eta Partial و 001/0=P، 27/3 =2,117F) و نیز از نظر عاملهای مقیاس تکانشگری (55/02=&eta Partial و 001/0=P ، 66/47 =3,116F) تفاوت معنیداری وجود دارد. بدینصورت که در عاملهای توجهی، حرکتی و بیبرنامگی از خردهمقیاسهای تکانشگری و تعداد تشخیص درست از آزمون عملکرد مداوم، ورزشکاران رشتههای برخوردی نسبت به ورزشکاران رشتههای غیربرخوردی نمره بیشتری را کسب کردند؛ و برعکس ورزشکاران رشتههای غیربرخوردی مقادیر بیشتری در متوسط زمان نادرست و تعداد تشخیص نادرست، از آزمون عملکرد مداوم نسبت به ورزشکاران غیربرخوردی داشتند. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که کنشهای تکانشگری ورزشکاران در ورزشهای برخوردی و غیربرخوردی متفاوت است.
[1] Barratt’s Impulsivity Scale [2] Continues Performance Test
یاسر خنجری، الهه عرب عامری، راضیه گروئی، ابراهیم متشرعی، رسول حمایت طلب،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر اجرای یک دوره برنامه تمرین مهارتهای روانشناختی[1] بر مهارتهای ذهنی منتخب و عملکرد تکواندوکاران نوجوان زن تیم ملی ایران در سال 1388 بود. جهت اجرای این پژوهش 22 تکواندوکار ملیپوش زن با میانگین 16 سال به طور هدفمند انتخاب و بهطور تصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر) و آزمایش (12 نفر) تقسیم شدند. سپس هر دو گروه در پیشآزمون، پرسشنامه سنجش مهارتهای ذهنی اوتاوا (نسخه 3) را به منظور ارزیابی مهارتهای ذهنی و نیز چکلیست محققساخته را به منظور ارزیابی عملکرد تکمیل کردند. بر اساس اطلاعات بهدستآمده از پرسشنامهها در پیشآزمون و با توجه به ضعف آزمودنیها در مهارتهای واکنش به استرس، کنترل ترس و تمرکز، از یک برنامه تمرین مهارتهای روانشناختی که شامل هدفگزینی، آرامسازی و تصویرسازی بود استفاده شد و بعد از چهارماه اجرای برنامه تمرین مهارتهای روانشناختی، از هر دو گروه پسآزمون بهعمل آمد. نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد که بین گروه کنترل و آزمایش در مهارتهای واکنش به استرس و تمرکز پس از اجرای یک دوره برنامه تمرین مهارتهای روانشناختی تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0>P). اما در مهارت کنترل ترس بین گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0
P). درنهایت، نتایج این مطالعه نشان داد تمرین مهارتهای روانشناختی میتواند در ارتقای عملکرد نهایی تکواندوکاران نوجوان زن تیم ملی ایران تأثیرگذار باشد.
[1] Psychological skills training
جواد نورعلی، پروانه شفیع نیا، منیجه شهنی ییلاق،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
این تحقیق روابط بین راهبردهای کنارآمدن و ناهمخوانی عملکرد–هدف را با عاطفه مثبت و منفی ورزشکاران قبل و بعد از رقابت مورد بررسی قرار داده است. 62 نفر از دانشجویان دونده سرعتی با دامنۀ سنی 21 تا 26 سال، دو ساعت قبل و شش ساعت بعد از رقابت پرسشنامههای برایف کوپ و پاناس را پاسخ دادند. نمره ناهمخوانی عملکرد–هدف از تفاضل رکورد پیشبینیشده توسط فرد و رکورد ثبتشده او در رقابت به دست آمد. نتایج نشان داد که قبل و بعد از رقابت راهبردهای مسئلهمدار با عاطفه منفی، به طور منفی، و راهبردهای هیجانمدار با عاطفه مثبت، به طور مثبت، رابطه معنیدار داشتند. بعد از رقابت نیز راهبردهای مسئلهمدار با عاطفه مثبت، به طور مثبت رابطه داشتند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که راهبردهای کنارآمدن قبل و بعد از رقابت در رابطه بین ناهمخوانی عملکرد–هدف با عاطفه منفی، نقش میانجی ندارد.
محمدهادی قاسمی، علی محمد امیرتاش، کامبیز کامکاری،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
بسیاری از روابط فردی در موقعیتهای ورزشی شکل میگیرد (1). رابطه بین ورزشکار و مربی یکی از این ارتباطات است که بهلحاظ مدت زمان و شدت روابطی مرسوم بین رهبر و پیرو قلمداد میشود. در چنین محیطی، مؤلفه کلیدی در تعیین اثربخشی رهبری اعتمادِ زیردستان به رهبر است (2) .بنابراین اهداف پژوهش حاضر تعیین ارتباط اعتماد ورزشکار به مربی با عملکرد و شناسایی سهم مقدمات و پیامدهای اعتماد در ارتقای عملکرد ورزشی بوده است. الگوی نظری پیشنهاد شد که در آن ویژگی و رفتارهای مربی مقدمات، و تعهد، همکاری، مخاطرهپذیری و عملکرد پیامدهای اعتماد معرفی شدند. گرایش به اعتماد و شهرت عوامل تعدیلکننده فرض شدند. قهرمانان ژیمناستیک، شیرجه و ووشو جامعه آماری در دسترس را تشکیل دادند (142n=). ابزار تحقیق بسته پرسشنامهای مشتمل بر پنج بخش بود. برای هنجاریابی پرسشنامهها از تحلیل عامل و جهت تحلیل دادهها از رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد. یافتهها نشان داد در نیمه اول الگو، مقدمات اعتماد به مربی، یعنی ویژگیها و رفتارهای مشهود مربی، پیشبینهای معناداری برای اعتماد ورزشکار به مربی محسوب میشوند و گرایش به اعتماد ورزشکار عامل تعدیلکننده رابطه بین ویژگیهای مربی و اعتماد ورزشکار است. ازطرفی در نیمه دوم الگو، تعهد به مربی، تمایل به همکاری با مربی و مخاطرهپذیری ورزشکار، بهعنوان پیامدهای اعتماد به مربی، پیشبینهای معناداری برای عملکرد مشهود ورزشکار هستند. اعتماد به مربی بهطور غیرمستقیم و بهواسطه تعهد و تمایل به همکاری با مربی، با عملکرد مشهود ورزشکار در ارتباط است. هیچگونه ارتباط معناداری بین اعتماد به مربی و پیامدهای حاصل از آن با عملکرد واقعی ورزشکار مشاهده نشد.
زهرا حاجی انزهایی، فریدون تندنویس،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان ارتباط رفتارهای مربی با انگیزش موفقیت و عملکرد تیمی ورزشکاران لیگ برتر هندبال بود. بدینمنظور از پرسشنامه رفتار مربیگری (CBQ) مارتین و بارنز (1999) و پرسشنامه انگیزش رقابت ورزشی ویلیس (SAI) برای بررسی انگیزش موفقیت استفاده شد. برای ارزیابی عملکرد تیمهای هندبال، رتبه آنها در جدول ملاک قرار گرفت. پایایی ابزار تحقیق پس از یک مطالعه مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (پرسشنامه رفتار مربی، 75/0= &alpha، پرسشنامه انگیزش رقابت ورزشی،74/0= &alpha) بهدست آمد. جامعه آماری، شامل ورزشکاران حاضر در لیگ برتر هندبال در سال90-1389 بود. با درنظرگرفتن 14بازیکن برای هر تیم، 168 نفر بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها، از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، جداول و نمودارها) و آمار استنباطی (آلفای کرونباخ جهت سنجش تجانس درونی سؤالات پرسشنامهها، تحلیل عامل تأییدی CFA[1] جهت سنجش روایی سازه ابزار گردآوری دادهها، مدلیابی معادلات ساختاریSEM[2] بهمنظور به آزمون گذاشتن مدل پیشنهادی، و نیز آزمون فرضیهها) استفاده شد. یافتهها نشان داد بین رفتارهای واکنشی مثبت و انگیزش موفقیت بازیکنان رابطه معنیداری وجود دارد. یافتهها حاکی از ارتباط منفی و معنیدار رفتارهای واکنشی منفی و انگیزش موفقیت بازیکنان بود. بین رفتارهای واکنشی مثبت و منفی و رفتارهای طبیعی با عملکرد تیمی رابطه معنیداری مشاهده نشد. یافتهها نشان داد بین رفتارهای طبیعی و انگیزش موفقیت رابطه معنیداری وجود دارد. ارتباط بین انگیزش موفقیت و عملکرد تیمی هم معنیدار بود. با توجه به یافتههای تحقیق، برنامهریزی بهمنظور توسعه آگاهی مربیان از رفتارهای مربیگری و اطلاعرسانی در جهت اثراتی که مربی میتواند بر عملکرد و موفقیت کلی تیم و ورزشکاران داشته باشد، ضروری به نظر میرسد.
[1] Confirmatory Factor Analysis [2] Structural Equations Modeling
شیوا آزادفدا، فریدون تندنویس، انوشیروان کاظم نژاد،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین سبک رهبری خدمتگزار با اثربخشی و عملکرد تیمهای والیبال لیگ برتر مردان ایران بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه آماری 173 نفر بازیکن و 65 نفر کمک مربی درقالب 15 تیم بود. برای جمعآوری دادهها از دو ابزار استفاده شد: الف) پرسشنامه ارزیابی رهبری خدمتگزار تیمهای ورزشی که محقق از روی پرسشنامه ارزیابی رهبری خدمتگزار سازمانی (لاب، 1999) تهیه و تنظیم کرد، ب) پرسشنامه نظرسنجی برتری تیمی (لارسون و لافاستو، 1989). با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی عوامل هر دو پرسشنامه تأیید شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تی، همبستگی (پیرسون و اسپیرمن) و رگرسیون (ساده و چندگانه) استفاده شد. یافتهها نشان داد درک بازیکنان و کمکمربیان از رهبری خدمتگزار تیمها به ترتیب در سطح متوسط و عالی است و بین رهبری خدمتگزار با اثربخشی تیمی و عملکرد تیمی، رابطه آماری مثبت و معنادار وجود داشت. رهبری خدمتگزار پیشبین معناداری نیز برای اثربخشی تیمی و عملکرد تیمی بود. یافتههای این پژوهش امکان استفاده از سبک رهبری خدمتگزار را در ورزش حرفهای حمایت میکند.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف این پژوهش، توصیف و تحلیل عملکرد، پتانسیل و کارایی تیمهای فوتبال لیگ حرفهای ایران است؛ بهنحویکه آنها در کنار توصیف عملکرد، پتانسیل و کارایی تیمها، جایگاه آنها در جدول ردهبندی لیگ با جایگاه برمبنای پتانسیل (مقام قابل کسب توسط هر تیم در لیگ) و جایگاه آنها برمبنای کارایی (میزان نزدیکی عملکرد به پتانسیل)مقایسه و تحلیل شود.روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری هیجده تیم فوتبال حاضر در فصل 89-1388 لیگ حرفهای ایران است. امتیاز و رتبه کسبشده در لیگ بهمثابه عملکرد مدنظر بوده است. پتانسیل (امتیاز و رتبه قابلکسب) و کارایی (نسبت امتیاز کسبشده به امتیاز قابلکسب) تیمها نیز با استفاده از روش تحلیل پوششی دادهها محاسبه شده است. طبق جدول لیگ، تیمهای سپاهان، ذوبآهن و استقلال تهران، رتبههای اول تا سوم و از نظر کارایی، تیمهای ملوان، سپاهان، استقلال تهران و مقاومتسپاسی شیراز، چهار تیم رتبه اول، و ذوبآهن و تراکتورسازی، تیمهای رتبه پنجم و ششم هستند. برمبنای پتانسیل، پیشبینی میشد تیمهای سپاهان، پرسپولیس و فولادخوزستان، رتبههای اول تا سوم را بهدست آوردند. وضعیت مشابهی درباره تیمهای دیگر، بهویژه تیمهای انتهای جدول، دیده میشود. نظام ارزیابی لیگ براساس نتایج ورزشی بدون توجه به پتانسیل و کارایی تیمها است. بنابراین ضروری بهنظر میرسد عملکرد تیمها براساس شاخص کارایی نیز ارزیابی شود.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین قابلیت یادگیری سازمانی و عملکرد سازمانی در ادارههای ورزش و جوانان استانهای شمالی ایران بود. روش تحقیق از نوع همبستگی بود و جامعه آماری آن را کلیه مدیران، معاونان و کارشناسان مسئول ادارههای کل ورزش و جوانان شمال ایران (استانهای گیلان، مازندران و گلستان) به همراه مدیران و معاونان پنج شهرستان منتخب تابعه در سال 1391 تشکیل دادند (N=108). به علت محدودبودن جامعه، نمونه آماری بهصورت تمامشمار در نظر گرفته شد (n=108). ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه قابلیت یادگیری سازمانی (گومز، 2005) و عملکرد سازمانی (براون، 2001) بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار، جداول توزیع فراوانی) و استنباطی (کالموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل عاملی تأییدی) در سطح معنیداری 05/0 p&le انجام گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که خردهمقیاس دید سیستمی بیشترین میانگین را نسبت به دیگر قابلیتهای یادگیری سازمانی به دست آورد (35/3=µ). همچنین یادگیری سازمانی رابطه معناداری با عملکرد سازمان دارد (05/0p&le، 621/0r=). با توجه به وجود رابطه همخطی بین متغیرها و فرض استقلال خطاها از یکدیگر، متغیرهای پیشبین (قابلیتهای یادگیری سازمانی) 37 درصد تغییر در میزان عملکرد سازمانی را تبیین میکنند. همچنین ضمن تأیید شاخصهای مدل برازششده، میتوان گفت مدل ارائهشده مناسب و دادههای تجربی بهخوبی با آن منطبق هستند. درمجموع با عنایت به یافتههای پژوهش پیشنهاد میشود مدیران سطوح مختلف برای درک اهمیت یادگیری سازمانی و چگونگی ایجاد این قابلیتها در کارکنان اهتمام کافی بورزند.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
جایگاه ویژه ادارههای تربیت بدنی دانشگاهها در ارتقای سلامت قشر دانشجو اقتضا میکند تا عملکرد آنها به طور مرتب تحت بازنگری قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف بهکارگیری روش مناسب جهت ارزیابی عملکرد ادارههای تربیتبدنی دانشگاهها انجام شد. روش تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و اطلاعاتبه شکل میدانی جمعآوری شدهاند. جامعه تحقیق شامل کلیه خبرگان ورزش دانشگاه اعم از استادان دانشگاه، ارزیابان اداره کل تربیتبدنی و مدیران ادارههای تربیتبدنی دانشگاهها بود؛ که براساس مبانی نظری روش دلفی 25 نفر بهطور هدفمند براساس مدرک تحصیلی و سابقه کار انتخاب شدند. درنهایت از نظرات 17خبره که بهطور کامل پرسشنامهها را تکمیل کردند در تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. ابزار تحقیقپرسشنامه محققساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از استادان تأیید کردند و اعتبار آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (78/0=&alpha) تأیید شد. خبرگان پس از اجرای دو مرحله نظرسنجی (703/0W=) 13معیار با 61 زیرمعیار را در چهاربعد اصلی کارت امتیاز متوازن قرار دادند. ضریب هر معیار در هر بعد با استفاده از روش تحلیل عاملی محاسبه شد. در بعد مالی جذب منابع دولتی، در بعد مشتری برنامههای اجرایی جهت مشارکت مشتری، در بعد فرآیندهای داخلی مدیریت و برنامهریزی و در بعد رشد و یادگیری معیار رشد از ضریب بالاتری برخوردار شد. کارت پیشنهادی ارائه شده در این پژوهش میتواند همچون ابزاری توانمند در برای ارزیابی و تدوین استراتژی ادارههای تربیتبدنی دانشگاهها در اختیار مدیران این ادارههای قرار گیرد.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، ارتباط بین سبکهای مدیریت تعارض و عملکرد سازمانی رؤسای فدراسیونهای ورزشی ایران بود. روش پژوهش از نوع مطالعات همبستگی بود که بهشکل میدانی انجام شد. جامعه شامل تمام رؤسای فدراسیونهای ورزشی کشور (رؤسا و نایبرئیسان) بود که با توجه به تعداد 52 فدراسیون، کل جامعه (150 نفر) بهمنزله نمونه انتخاب شدند و تحت بررسی قرار گرفتند. جمعآوری دادهها با استفاده از پرسشنامههای استاندارد ارزیابی عملکرد هرسی و گلداسمیت (1985) و سبکهای مدیریت تعارض پوتنام و ویلسون (1991) انجام گرفت و روایی و پایایی آن به تأیید رسید. یافتههای تحقیق نشان داد رؤسا و نایبرئیسان فدراسیونهای ورزشی کشور به ترتیب سبک تشریک مساعی، مصالحه، احتراز و تسلط را ترجیح میدهند و درباره عملکرد سازمانی نیز عامل توانایی، وضوح نقش، اعتبار، محیط، ارزیابی، حمایت سازمانی و انگیزش به ترتیب اهمیت قرار گرفتند. بین سبک تشریک مساعی و عملکرد رابطه مثبت و معنادار، بین سبک تسلط و مدار با عملکرد رابطه منفی و معنادار و بین احتراز و مصالحه با عملکرد سازمانی رابطهای در سطح 05/0>P یافت نشد. با عنایت به یافتههای مطالعه حاضر، رؤسای فدراسیونهای ورزشی کشور برای مقابله با تعارضهای سازمانی از سبکهای مطلوبی بهره میبرند.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین جو انگیزشی و رضایتمندی ورزشکاران شرکتکننده در مسابقات فوتسال لیگ برتر تهران بود که از 196 بازیکن، 153 نفر به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند.به منظور جمعآوری دادهها از پرسشنامههای جو انگیزشی درکشده در ورزش (PMCSQ) با 21 سؤال و رضایتمندی ورزشکاران(ASQ) با 14 سؤال استفاده کردیم و روایی آنها را شش متخصص تأیید کردند. در یک مطالعه راهنما، ضریب پایایی این پرسشنامهها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 82/0 و 89/0 برآورد شد. دادهها با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر، آزمون تعقیبی بونفرونی، تی همبسته و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنیداری p&le 0/05 تحلیل شدند. نتایج نشان داد جو انگیزش مهارتی میانگین بالاتری نسبت به جو عملکردی دارد. بین ابعاد چهارگانه رضایتمندی ورزشکاران نیز تفاوت معنیداری وجود داشت و رضایت ورزشکاران از رفتار و تعامل مربی بیشتر بود. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که فقط رضایت ورزشکار از عملکرد تیمی نسبت به ابعاد دیگر کمتر بود. رابطه مثبت و معنیداری بین جو انگیزشی مهارتی تیم با رضایت از عملکرد تیمی، رضایت از عملکرد فردی، رضایت از رفتار و تعامل مربی و رضایت از آموزش و تمرین مربی مشاهده شد. رابطه جو انگیزشی عملکردی نیز فقط با رضایت از عملکرد فردی مثبت و معنیدار بود. بنابراین، مربیان با ایجاد جو انگیزشی مهارتی بیشتر میتوانند رضایت ورزشکاران را تأمین کنند.
دکتر رحیم رمضانی نژاد، دکتر مهر علی همتی نژاد، دکتر محمد رحیم رمضانیان، اقای محمد حسن قلی زاده، آقای میثاق حسینی کشتان،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تغییرات مدیریتی بر عملکرد باشگاههای فوتبال لیگ برتر ایران است. جامعۀ آماری پژوهش حاضر تمامی باشگاههای حاضر در دوازده دورۀ لیگ برتر فوتبال ایران (1380 تا 1392) بودند. دادههای پژوهش از بایگانی سازمان لیگ برتر و باشگاه فولاد مبارکۀ سپاهان استخراج شدند. بهبود یا تنزل رتبۀ باشگاههای فوتبال در هر فصل نسبت به فصل گذشته براساس تغییر یا عدم تغییر مدیرعامل باشگاهها بررسی شده است. از آزمونهای تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه با آزمون تعقیبی گابریل و آزمون t مستقل برای تحلیل دادهها در سطح معنیداری کمتر از 05/0 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که ثبات مدیرعامل باشگاه تأثیر معنیداری بر بهبود عملکرد داشت و تغییرات پیاپی مدیرعامل باشگاه نیز تأثیر معنیداری در کاهش عملکرد باشگاه گذاشته است. همچنین، نتایج نشان داد تغییر مدیرعامل سبب 48/2 کاهش رتبه در جدول ردهبندی لیگ برتر و ثبات مدیرعامل سبب 00/1 رتبه بهبود در ردهبندی تیم شده است. بهطورکلی، تحلیل یافتههای پژوهش از این فرضیه حمایت کرد که ثبات مدیریتی و عدم تغییرات پیاپی، با ایجاد زمان کافی برای مدیران جهت پیادهسازی برنامهها و تحقق اهداف بلندمدت و کوتاهمدت، درنهایت، سبب بهبود عملکرد باشگاه خواهد شد.
دکتر شیرین زردشتیان، آقای علی کریمی،
دوره 9، شماره 17 - ( 6-1398 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ، تعیین تاثیر سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی میباشد. پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است .جامعه آماری این پژوهش شامل 150 نفر از کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمانشاه است که از بین آنها 110 نفر به عنوان نمونه در نیمه اول سال 1395 انتخاب شدند. ابزار این پژوهش استفاده از سه پرسشنامه استاندارد ، سرمایه اجتماعی (پاتنام، 2000 )، سرمایه فکری بنتیس (2004 ) و پرسشنامه عملکرد سازمانی بهارستان و همکاران (1391)، بود. در این پژوهش روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها مورد تأیید 10 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی قرار گرفت. و بهمنظور تعیین پایایی پرسشنامه ها ، سازگاری درونی آن با کمک نرمافزار Amos ضریب آلفای کرونباخ برای عوامل مختلف پرسشنامه به ترتیب 77/0 ، 87/. ، 80/0 محاسبه شد.. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار Amos استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که سرمایه اجتماعی بر متغیرهای سرمایه فکری، عملکرد سازمانی و سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی تأثیر مثبت و معنیداری دارند. از سوی دیگر نتایج بررسیها نشان داد که سرمایه فکری در تأثیرگذاری سرمایه اجتماعی بر عملکرد سازمانی ، نقش تعدیل کننده را دارا میباشد.
خانم سیما رامش، دکتر الهه آزادیان، دکتر مهدی مجلسی،
دوره 10، شماره 20 - ( 9-1399 )
چکیده
بررسی عملکرد شناختی و حرکتی در سالمندان می تواند موجب شناخت ریسک فاکتورهای مرتبط با افتادن گردد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه و بررسی رابطه بین عملکرد شناختی و حرکتی در سالمندان با و بدون تجربه افتادن بود. 60 سالمند با و بدون تجربه افتادن به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمون خلاصه معاینه روانی (MMSE)، آزمون ظرفیت حافظه کاری، زمان واکنش، آزمون بازداری پاسخ، تست برگ (Berg)، آزمون تعادل تاندم، 6 دقیقه پیاده روی و اعتماد تعادل در گروه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه داده های در دو گروه، از آزمون تی تست و برای بررسی رابطه بین متغیرها و پیش بینی سقوط از ضریب همبستگی پیرسن و رگرسیون چند متغیری استفاده شد. سطح معنی داری ( 05/0>p ) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد سالمندان دارای تجربه افتادن در آزمون های تعادلی و شناختی عملکرد ضعیف-تری نسبت به سالمندان بدون تجربه افتادن داشتند. نتایج همبستگی و رگرسیون نشان دادند، تست برگ، تعادل تاندم، بازداری و MMSE بیشترین ارتباط را با سقوط دارند. با توجه به این نتایج، افتادن در سالمندان با ضعف در عملکرد تعادلی و همچنین زوال شناختی همراه است. سن، یکی از فاکتورهای پیش بینی کننده افتادن می باشد و تقریباً بیش از 25 درصد از عملکرد حرکتی در ارتباط با ظرفیت های شناختی می باشد.
آقای علی حلاجیان، دکتر مینا مستحفظیان، دکتر حمیدرضا میرصفیان، دکتر حمید زاهدی،
دوره 10، شماره 20 - ( 9-1399 )
چکیده
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان بر اساس الگوی سیپ با رویکرد ورزش شهروندی بود. روش پژوهش از نظر ماهیت توصیفی و به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود. در مرحله کیفی پژوهش در ابتدا پرسش های مقدماتی مصاحبه با استفاده از مطالعه منابع مربوط به پژوهش، جمع آوری اطلاعات و بررسی تحقیقات ایجاد شد. مصاحبه شوندگان در این مرحله افراد خبره در حوزه ورزش شهروندی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. سپس به منظور اصلاح و ارتقاء پرسش های مصاحبه از روش دلفی در چهار مرحله استفاده گردید. در مرحله کمی پژوهش، سوالات پرسشنامه پس از ارزیابی مضامین بدست آمده ،در قالب 94 سوال استخراج شده و بین 113 نفر از کارشناسان ورزش شهروندی اجرا شد. نتایج پژوهش نشان داد هر چهار بعد زمینه، درون داد، برون داد و فرآیند در ارزیابی عملکرد این سازمان بالاتر از سطح متوسط قرار داشته اما نیاز به ارتقاء و افزایش دارد. همچنین ، ارزیابی و بازخورد در مورد برنامه های تدوین شده هم در طول و هم بعد از اجرای برنامه لازم است، چرا که ارزیابی عملکرد در دستیابی به تحقق آن اهداف به طور نسبی موثر بود.
سمانه سعیدپور، نجف آقایی،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی مزیت رقابتی و شهرت سازمانی در رابطۀ علّی مسئولیت اجتماعی و عملکرد تیمی پرسپولیس بود. روششناسی پژوهش توصیفی – پیمایشی با هدف کاربردی و رویکرد معادلات ساختاری میباشد. جامعۀ آماری شامل کلیۀ هواداران پرسپولیس و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۳۸۴ نفر (به روش تصادفی) بود. از پرسشنامه های شهرت باشگاه رسلر (۲۰۱۰)، مزیت رقابتی حسینی (1390)، مسئولیت اجتماعی گالبریث (۲۰۱۰)، عملکرد تیمی گلن (۲۰۰۳)، حسینی (۱۳۹۵)، کوپر و ساتر (۲۰۱۱) استفاده شد. جهت بررسی و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید؛ تحلیل نتایج نیز با نرم افزارهای SPSS 22 و Smart PLS 3 انجام شد. مشخص گردید مسئولیت اجتماعی بر عملکرد تیمی، مزیت رقابتی و شهرت سازمانی تأثیر مثبت ومعنادار دارد. به علاوه، اثر مستقیم ومعنادار شهرت بر عملکرد تیمی و نقش میانجی شهرت به صورت جزئی تأیید شد. با این حال، تأثیر مزیت رقابتی بر عملکرد تیمی و نقش میانجی مزیت رقابتی تایید نگردید. پیشنهاد می شود باشگاه پرسپولیس با انجام مسئولیت های اجتماعی در ابعاد اقتصادی، اخلاقی، قانونی و بشردوستانه، موجب ارتقاء شهرت، مزیت رقابتی و عملکرد تیمی باشگاه شود.
سیده معصومه موسوی، دکتر زهرا پورآقایی، دکتر محمدعلی اصلانخانی،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
تحلیل عملکرد تکنیکی و تاکتیکی ورزشکاران، به منظور بهبود عملکرد خودشان و ورزشکاران دیگر همیشه مورد توجه قرار میگیرد. هدف از این تحقیق بررسی نیمرخ عملکرد تکنیکی و تاکتیکی کاراته کاهای نخبه حاضر در لیگ های جهانی میباشد. در این تحقیق توصیفی از نوع کاربردی، نیمرخ عملکردی کاراته کاهای برنده و بازنده حاضر در لیگ جهانی مورد بررسی قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرم افزار کینوویا جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد. متغیرهای مورد بررسی تاکتیک های حمله، ضدحمله و تکنیک های تکی اندام بالایی، اندام پایینی وتکنیک های ترکیبی بود فراوانی حملات، در اوزان مختلف نزدیک بود. اما میزان موثر بودن حملات صورت گرفته در بین برنده ها بیشتر بود. استفاده از تکنیک های دست تک رایج تر بود. برنده ها بیشترین امتیازات خود را از تکنیک های تکی دست کسب کرده بودند. از کل ضربات پای اجرا شده توسط برنده ها 10 درصد منجر به امتیاز شده بود. بنابراین یافته ها، نیاز به برنامه های تمرینی اختصاصی برای تکنیک های دست تک و تاکتیک ضد حمله در تمرینات بیشتر وجود دارد. همچنین شبیه سازی زمانهای مختلف مسابقه و کارکردن روی تاکتیک ای خاص به پیشرفت ورزشکاران کاراته کمک خواهد کرد.
خانم فاطمه سبزواری شهرضا، دکتر شهاب پروین پور، مهدی نمازی زاده،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر رویکرد آموزش بازی برای فهم بر استقامت هوازی، عملکرد حرکتی و ارتقاء فعالیت بدنی بوده است. بدین منظور کودکان دو کلاس چهارم (میانگین سنی7/0±2/10سال) در یک مدرسه در شهر سیرجان به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایشی قرار گرفتند (هر گروه 22 نفر). در مرحله اول از کلیه دانش آموزان شرکت کننده آزمون چابکی و مهارت های حرکتی کانادا و تست پیسر گرفته شده و سطح فعالیت بدنی آن ها با گام شمار محاسبه و ثبت شد. سپس گروه آزمایشی در یک دوره مداخله با رویکرد آموزش بازی برای فهم به مدت 36 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه شرکت کردند. در نهایت آزمون های انجام شده برای بار دوم در پایان مداخله برای هر دو گروه انجام شد. از آزمون "یو من ویتنی" و "آنالیز رگرسیون پواسن با از استفاده روش GEE" برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که این رویکرد تاثیر معناداری بر چابکی و مهارت های حرکتی و سطح فعالیت بدنی دارد، اما تفاوت معناداری بر استقامت هوازی مشاهده نشد. این نتایج حمایت از این فرضیه را فراهم میکنند که استفاده از این رویکرد میتواند در تسهیل رشد عملکرد حرکتی و ارتقاء سطح فعالیت بدنی کودکان موثر باشد.