14 نتیجه برای سن
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف این مطالعه مقایسه یادگیری یک الگوی حرکتی دست در دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان جوان است. بنابر سن (کودک- بزرگسال) و شیوه ارائه بازخورد (100درصدی، حذفی، خود کنترل) 60 آزمودنی داوطلب به طور تصادفی در شش گروه تمرینی قرار گرفتند. این مطالعه در سه روز متوالی انجام گرفت. طی روزهای اول و دوم آزمودنیها در هر روز 100 مرتبه به تمرین الگوی موردنظر پرداختند و آزمونهای یادداری در روزهای دوم و سوم و آزمون بازاکتساب در روز سوم از ایشان به عمل آمد. از آزمونهای آماری ANOVA با اندازهگیریهای مکرر و ANOVA دوسویه برای پردازش دادهها استفاده شد (p&le0.05). دقت عملکردی تمام آزمودنیها در کوششهای تمرینی روز اول به شکل معناداری افزایش یافت، اما در کوششهای تمرینی روز دوم تنها دقت عملکردی بزرگسالان جوان افزایش معناداری داشت. تفاوت بین دو آزمون یادداری در کودکان معنادار نبود، درحالیکه این تفاوت در بزرگسالان جوان معنادار بود. کودکانی که بازخورد را به شیوه 100 درصدی دریافت کردند، در آزمونهای یادداری و بازاکتساب از دیگر گروههای بازخوردی کودکان به شکل معناداری بهتر عمل کردند، درحالیکه در گروههای بازخوردی بزرگسالان در آزمونهای یادداری و بازاکتساب تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد بزرگسالان جوان در فراگیری این الگوی حرکتی بهتر از کودکان عمل میکنند، ارائه بازخورد بیشتر به کودکان سبب ارتقای یادگیری آنها شد (مغایر با فرضیه هدایت)، و نباید انتظار داشت کودکان در کسب مهارتهای حرکتی همانند بزرگسالان عمل کنند.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثر سن و مکان اشیا بر انتخاب دست در تکلیف دسترسی (هدایت دست به سوی شیء) بود. به این منظور 120 کودک، نوجوان و بزرگسال راستدست قوی انتخاب شدند. برتری دست با استفاده از پرسشنامه استنلی کورن (1999) ارزیابی شد. تکالیف دسترسی، بلندکردن و اجرای واقعی روی سه شیء متفاوت بود. پس از انجام شش کوشش، جای اشیا عوض میشد. هر شرکت کننده باید هجده کوشش انجام میداد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس مرکب استفاده کردیم. سطح معنیداری 05/0 برای تمام روشهای آماری در نظر گرفته شد. یافتهها نشان داد در میانگین فراوانی دسترسی در انتهای راست بین کودکان و نوجوانان و بزرگسالان تفاوت معنیداری وجود ندارد (05/0 > P). اما در میانگین فراوانی دسترسی در خط میانی و در انتهای چپ بین کودکان و نوجوانان و بزرگسالان تفاوت معنیداری است (05/0 < P)، بهطوریکه کودکان در خط میانی و انتهای چپ نسبت به بزرگسالان و نوجوانان و بزرگسالان در انتهای چپ نسبت به نوجوانان از دست غیربرتر خود برای دسترسی بیشتر استفاده میکردند. بنابراین احتمالاً تثبیت دست برتر در دوره کودکی کامل نشده است و در نوجوانی تکیه بر انجام فعالیتها با دست برتر افزایش مییابد و در بزرگسالی با توجه به موقعیت شیء تمایل بیشتر به استفاده از دو دست وجود دارد.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
رضایت مشتریان نوعی نگرانی بزرگ و پیشنیازی برای رقابت در بازار جهانی امروز است. تحقیق حاضر با هدف بررسی و دستهبندی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان از فروشگاههای ورزشی ایران با استفاده از مدل رضایتسنجی کانو اجرا شده است. روش تحقیق حاضر توصیفی و جامعه آماری این تحقیق تمام مشتریان فروشگاههای ورزشی کشور ایران بوده است که از این بین 5800 نفر از مشتریان این فروشگاهها بهصورت تصادفی بهمنزله نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار این تحقیق پرسشنامه محققساختهای براساس مطالعه منابع جامع بود که روایی و پایایی آن براساس روشهای رایج ارزیابی شد. بهمنظور تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق حاضر از آمار توصیفی استفاده شد. نتایج نشان داد که پیشروبودن در ارائه اجناس نوین بازار از طریق فروشگاه با ضریب رضایت 433/0 مهمترین مورد در بین عوامل اساسی؛ محیط فیزیکی فروشگاه با ضریب رضایت 765/0 مهمترین مورد در بین عوامل عملکردی و نهایتاً داشتن اطلاعات دقیق درباره اجناس از طریق فروشندگان با ضریب 864/0 مهمترین مورد در بین عوامل انگیزشی است.
دکتر حمید صالحی، خانم نسرین زندی مشهدی، دکتر وحید ذوالاکتاف، دکتر وازگن میناسیان،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
هدف این تحقیق ارزیابی تحلیل عاملی و همسانی درونی نسخۀ فارسی فهرست دلایل ورزشکاران (P-ARDI) برای بازنشستگی است. فرناندز و همکاران (2006) این ابزار را براساس چارچوب عوامل وادارکننده و ضد آن، و عوامل ترغیبکننده و ضد آن پیشنهاد کردهاند. برای انجام تحقیق، از 243 ورزشکار قهرمان نخبۀ ایرانی (با میانگین 19/25 سال؛ 81 درصد مرد) خواستیم P-ARDI را تکمیل کنند. ساختار عاملی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی ارزیابی شد. همسانی درونی گویههای پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ تعیین شد. تحلیل عاملی نشان داد نسخۀ 36 گویهای P-ARID با ساختاری چهارعاملی در کل 02/65 درصد از واریانس دادهها را تبیین میکند و مدل از برازش کافی برخوردار است. نتایج نشان داد ضریب آلفای کرونباخ برای هریک از عاملها بیشاز معیار 7/0 است. یافتهها در کل نشان داد فرایند تصمیم افراد برای کنارهگیری از ورزش قهرمانی پیچیده و چندوجهی است
اقای چالاک مجیدی، دکتر مهرداد محرم زاده،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
در سالهای اخیر، با گسترش فنآوری و تغییر سبک زندگی در جوامع مختلف، ورزشهای ماجراجویانه بهمنزلۀ حوزهای جدید از فعالیتهای ورزشی با سرعت زیادی در حال رشد است و در جوامع مختلف علاقهمندان خود را جذب کرده است. اهمیت اوقات فراغت و بهتبع آن، گردشگری ورزشی باعث میشود تا این مسئله خود را حوزهای مهم برای تحقیق و پژوهش علمی نشان دهد. هدف از این پژوهش، تعیین راهبردهای توسعۀ ورزشهای ماجراجویانه در شهر سنندج است. روش این پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات موردی و از لحاظ هدف کاربردی است. نمونۀ آماری با توجه به حجم جامعه تمام شمار (39n=N=) در نظر گرفته شد. برای تحلیل موقعیت راهبردی از تحلیل SWOT برای برررسی عوامل محیطی داخلی (قوتها و ضعفها) و خارجی (فرصتها و تهدیدها) استفاده شد. جهت جمعآوری اطلاعات از منابع کتابخانهای و مرور ادبیات و پیشینه تحقیق، مصاحبه و پرسشنامۀ محققساخته استفاده شد. با توجه به نمرۀ نهایی ماتریسهای ارزیابی عوامل داخلی (2.698) و ارزیابی عوامل خارجی(2.554)، مشخص شد که جایگاه ورزشهای ماجراجویانۀ شهر سنندج در منطقۀ SO (تهاجمی) قرار دارد. ازاینرو، بهجهت قرارگیری در این ناحیه پیشنهاد میشود تمرکز راهبردهای توسعه بر راهبردهای تهاجمی باشد
لیدا متقیان، سامان نونهال، رضا مولودی، جعفر حسنی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی ویژگی های روانسنجی نسخۀ فارسی مقیاس تجدید نظرشدۀ وابستگی به تمرین در ورزشکاران رشتۀ پرورشاندام بود. به این منظور، 400 نفر از ورزشکاران مرد رشتۀ پرورشاندام، به صورت در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس تمایل به عضلانی بودن، مقیاس تجدید نظرشدۀ وابستگی به تمرین، پرسشنامۀ بررسی اختلالهای خوردن، و مقیاس اختلال در عملکرد، پاسخ دادند. اعتبارِ مقیاس، بر اساس همسانیِ درونی بررسی شد. دامنۀ آلفای کرونباخ (76/0 تا 82/0) نشان داد که نسخۀ فارسی مقیاس تجدید نظرشدۀ وابستگی به تمرین، از اعتبارِ مطلوب برخوردار است. تحلیل عاملی تأییدی، از الگوی هفت عاملیِ مقیاس تجدید نظرشدۀ وابستگی به تمرین حمایت کرد. روابط درونی بین خردهمقیاسها (22/0 تا 59/0) و روایی همزمانِ مقیاس (09/0 تا 78/0) نیز مناسب و رضایتبخش بود. نسخۀ فارسی مقیاس تجدید نظرشدۀ وابستگی به تمرین، ویژگیهای روانسنجیِ رضایتبخشی در جمعیت ایرانی دارد و در موقعیتهای مختلفِ بالینی و پژوهشی، قابل استفاده است.
محسن وکیل زاده، فرحناز آیتی زاده، حمید عباسی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
یکی از مهارتهای روانی که امروزه روانشناسان ورزشی آن را به ورزشکاران توصیه می کنند تصویرسازی ذهنی است.تصویرسازی فرآیند درونی هوشیارانه است که تجربه زندگی واقعی را در غیاب تجربه ادراکی و حسی زندگی واقعی تقلید می کند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر روش های تمرین ذهنی سنتی، پتلپ و فیزیکی در یادگیری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال می باشد. در این پژوهش تعداد 40 آزمودنی مشارکت کرده بودند که پس از داشتن شرایط ورود به تحقیق بصورت تصادفی به چهار گروه تمرین ذهنی سنتی (10)، تمرین ذهنی پتلپ (10)، تمرین بدنی (10) و کنترل (10) تقسیم شدند. برای تجزیه تحلیل آماری، از تی همبسته به منظور بررسی تغییرات درون گروهی، واریانس یک طرفه برای بررسی تغییرات برون گروهی، از آزمون لون برای بررسی توزیع طبیعی داده ها و از توکی تعقیبی برای مشخص کردن جایگاه تفاوت ها برای عوامل درون گروهی و بین گروهی استفاده شد. تجزیه تحلیل آماری نشان داد که گروه تمرین ذهنی سنتی نسبت به پیش آزمون بهبودی در یادگیری نداشته است (05/0<p) اما گروه تمرین بدنی نسبت به تمرین ذهنی سنتی اختلاف معنی داری را تجربه کرده است (05/0>p)، همچنین نشان داده شد که گروه تمرین ذهنی پتلپ نسبت به تمرین بدنی نیز اختلاف معنی داری از خود نشان داده است (05/0>p). بنابراین طبق نتایج پژوهش حاضر تمرین ذهنی پتلپ نسبت به تمرین بدنی و تمرین ذهنی سنتی تاثیر بیشتری دارد.
آقای جواد شهولی کوه شوری، دکتر احمید رضا عسکری، دکتر رسول نظری، دکتر امیر رضا نقش،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
ارتقاء فعالیت جسمانی مبتنی بر مدرسه، باعث گسترش فرهنگ ورزش در طول عمر و گسترش مؤلفه های سلامت ذهنی و جسمی دانش آموزان میگردد. از این رو هدف پژوهش حاضر کشف آینده های پیشروی ورزش دانشآموزی ایران و تدوین سناریوهای آن برای 15 سال آینده و ارائه استراتژی است. در این پژوهش روش آینده نگاری با رویکرد سناریونگاری بر اساس روش منطق شهودی به کار گرفته شده است و برای طراحی سناریوها از روش تحلیل روندها و عدم قطعیت ها و الگوی شش مرحله ای سناریونگاری تلفیقی استفاده گردید. مشارکت کنندگان پژوهش حاضر شامل 38 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی ورزش دانش آموزی ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری دادهها با مصاحبه و پرسشنامه های باز صورت گرفت. بر اساس یافته ها، تحلیل 30 عامل اصلی بدست آمده در نهایت منجر به تولید دو عدم قطعیت کلیدی "برنامه ریزی منطقه ای و فراوانی منابع" و "قانون گذاری تطبیقی بر اصل تفاوت فرهنگی" شد که پایه و اساس چهار سناریوی اصلی ورزش دانش آموزی گردیدند. در نتیجه پیشنهاد می گردد به منظور توسعۀ ورزش دانش آموزی ایران، برنامه ریزی جامع بر اساس مسائل زیست بوم محلی برای هر منطقه صورت بگیرد.
آقای علی عباس زاده، دکتر عبداله قاسمی، دکتر علی حیرانی، مهشید زارع زاده،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
چکیده
وزن هنگام تولد از شاخص های مهم سلامت نوزادان در هر جامعه است و به عنوان بهترین وسیله سنجش پیامد بارداری و مهمترین عامل تعیین کننده میزان ابتلا به بیماری یا مرگ نوزاد در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین اختلالات بینایی و مشکلات حرکتی بین کودکان 3 تا 6 سال با وزن تولد خیلی کم و وزن تولد بسیار کم بود. جامعه آماری این پژوهش 88 کودک، 34 کودک با وزن تولد بسیار کم، 54 کودک با وزن تولد خیلی کم بود که بصورت در دسترس انتخاب شدند. از آزمون مجموعه ارزیابی حرکتی کودکان-ویرایش دوم برای سنجش عملکرد حرکتی و از آزمون های بینایی برای سنجش تیزی بینایی، حساسیت تقابلی، دید سه بعدی، انحراف چشم، نیستاگموس، انطباق پذیری، همگرایی و ادراک بینایی استفاده شد. آزمون عملکردهای بینایی توسط یک چشم پزشک اطفال انجام گرفت. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون با فواصل اطمینان بوت استراپ شده برای بررسی ارتباط بین هر یک از اندازه های بینایی و عملکرد حرکتی استفاده شد. همچنین برای تعیین ارتباط بین عملکرد حرکتی و انحراف چشم و نیستاگموس از ضریب دو-رشته ای نقطه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان اختلالات بینایی و حرکتی در دو گروه کودکان زودرس در مقایسه با جمعیت سالم مقدار بالای است، اما با ین وجود بین نقص های بینایی و مشکلات حرکتی در دو گروه کودکان زودرس ارتباط معناداری وجود نداشت. این بدان معناست که وجود اختلال بینایی منجر به مشکلات حرکتی در کودکان زودرس نمی شود.
حبیب اله حامدیان، مهدی نمازی زاده، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مرضیه بلالی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح بالیدگی جسمانی و سن تقویمی برتواناییهای حرکتی دانشآموزان 12-7 سال انجام شد. براین اساس تعداد 600 دانش آموز دختر و پسر 12-7 سال درسه رده سنی 8-7 سال، 10-9 سال و 12-11 سال انتخاب شدند. برای تعیین وضعیت بالیدگی جسمانی از برآورد درصد قامت بزرگسالی استفاده شد. درنهایت جهت ارزیابی توانایی حرکتی از آزمون توانایی حرکتی (DMT) استفاده شد. این آزمون برای ارزیابی تواناییهای استقامت، قدرت، سرعت، هماهنگی، انعطاف پذیری و توانایی عملکرد عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج نشان داد اثر سن تقویمی و اثر سطح بالیدگی برای تواناییهای حرکتی مورد مطالعه معنادار بود. مقایسه میانگینها نشان داد دانشآموزان متولد شده در سطح بالیدگی طبیعی دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبت به دانشآموزان در سطح بالیدگی زودرس و دیررس میباشند. همچنین دانشآموزان دختر با سطح بالیدگی دیررس دارای پایینترین میانگین توانایی حرکتی هستند. نتایج نشانداد اثر تعاملی سطح بالیدگی- سن تقویمی دختران معنادار بود. براساس نتایج مطالعه حاضر سطح بالیدگی اثر معناداری بر عملکرد و اجرای مهارتهای حرکتی دارد. در نهایت نتایج این پژوهش منحصربه جامعه فعلی و محدود به رنج سنی 12-7 سال شهر تهران میباشد و نماینده تمام گروه های سنی نیست.
حبیب اله حامدیان، مهدی نمازی زاده، صادق نصری، سید محمدکاظم واعظ موسوی، پروانه شمسی پور دهکردی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سن نسبی وسن تقویمی بر تواناییهای حرکتی دانشآموزان 7تا12سالبود. برایناساس تعداد 600 دانش آموز دختر و پسر 12-7سال در سه رده سنی 8-7سال، 10-9 سال و 12-11سال انتخاب شدند. برای تعیین سن نسبی، تاریختولدتمامیشرکتکنندگانجمعآوریشد.سپسماههایتولدآنهاتعیین و سن دقیق نمونهها برحسب روز محاسبه و به ماه و سال تبدیل شد. درنهایت جهت ارزیابی توانایی حرکتی از آزمون توانایی حرکتی (DMT) استفادهشد. نتایج نشان داد اثر اصلی سن تقویمی ومتغیر تواناییهای حرکتی معنادار بود. مقایسه میانگینها نشان داد دانشآموزان رده سنی 12-11سال دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبتبه دانشآموزان دختر و پسر ردههای سنی دیگر داشتند. همچنین اثر اصلی سن نسبیتواناییهای حرکتی معنادار بود. مقایسه میانگینها نشان داد دانشآموزان دختر و پسر متولدشده در چارکهای اول و دوم سال دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبت به چارکهای سوم و چهارم میباشند. نتایج نشان داد اثر تعاملی سن نسبی درسن تقویمی نیز معنادار بود. لذا دانشآموزان دختر برای هریک از ردههای سنی 8-7سال، 10-9سال و 12-11سال در چارکهای اول و دوم سال بالاترین نمره توانایی حرکتی و دانشآموزان دختر در ردههای سنی 8-7سال، 10-9سال و 12-11سال در چارک چهارم دارای پایینترین نمره توانایی حرکتی میباشند.
دکتر محمد تقی اقدسی، دکتر بهزاد بهزادنیا، اقای حیدر مهدی درویش الدریساوی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
درک ما از تأثیر بازیهای زمین کوچک در مقایسه با روشهای آموزش محدود است. ازاینرو هدف این مطالعه مقایسه نقش بازیهای زمین کوچک و شیوه آموزش سنتی بر خلاقیت فردی و تیمی فوتبالیستهای مبتدی 12-11 سال بود. برای انجام این مطالعه از بین همه کودکان 12-11 سال عراق که در کلاسهای فوتبال ثبتنام کرده بودند. 30 فراگیر به روش در دسترس انتخاب و بهصورت تصادفی به دو گروه آموزش به روش سنتی و بازیهای زمین کوچک تقسیم شدند. در ابتدا پیشآزمون به روش تحلیل فیلم گرفته شد و سپس آزمودنیها به مدت 16 هفته و هر هفته 4 جلسه یکساعته توسط مربیان مختص خود مهارتهای فوتبال را در زمین 7*7 تمرین کردند. درنهایت پسآزمون مطابق با پیشآزمون ارزیابی شد. تحلیل فیلم بر اساس نظر دو متخصص و متناسب با اعمال از قبل شناساییشده انجام شد. نتایج به روش توصیفی و تحلیل آنوای 2*2 در SPSS-24 آنالیز شدند. نتایج مطالعه در بخش توصیفی نشان داد اعمال مناسب، اعمال خلاق و اورجینال در گروه بازیهای زمین کوچک در مقایسه با گروه سنتی رشد بیشتری داشته است. در این راستا اعمال نامناسب کاهش بیشتری نشان داده است. در بخش آزمونهای استنباطی نتایج نشان داد اثر آزمون و آزمون*گروه برای اعمال مناسب معنادار است و اثر آزمون برای اعمال کل نیز نتیجه مشابه را نشان داد. در این راستا میتوان گفت بازیهای زمین کوچک با قرار دادن بازیکن در یک محیط کوچک باعث میشود تا فراگیر موقعیت بیشتری برای اجرا و زمان کمتری برای تصمیمگیری داشته باشد که این موضوع منجر به بهبود خلاقیت در ورزشهای تیمی مانند فوتبال میشود.
خانم مرضیه آزادگان، دکتر قاسم رحیمی سرشبادرانی، دکتر رسول نظری،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف این تحقیق آینده نگاری ورزش تربیتی ایران با رویکرد کارت امتیازی متوازن در افق 1415 بود. پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی- کمی) و طرح آن از نوع اکتشافی متوالی بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را صاحب نظران ورزش تربیتی تشکیل می دادند. روش نمونه گیری انتخاب مشارکت کنندگان گلوله برفی بود و بر مبنای اشباع نظری 12 نفر انتخاب شد. برای گرآوری داده ها از ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد و برای ممیزی آن از معیارهای لینکلن و گابا (1985) که شامل اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تأییدپذیری استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش تحلیل مصاحبه از روش کدگذاری، برای غربالگری شاخص ها از روش دلفی فازی و در بخش آینده پژوهی از روش تحلیل ساختاری و سناریونویسی استفاده شد. با تحلیل مصاحبه ها 150 عامل مؤثر بر آینده ورزش تربیتی ایران مبتنی بر کارت امتیازی متوازن شناسایی شد و با تجمیع کدهای اولیه در مرحله کدگذاری ثانویه این عوامل به 105 مورد کاهش پیدا کرد. سپس در مرحله کدگذاری محوری با تجمیع مفاهیم نهایی اقتباس شده از متن مصاحبه 18 مقوله فرعی مبتنی بر 6 منظر کارت امتیازی متوازن تشکیل شد و نتایج تحلیل دلفی نشان داد عامل های احصاء شده بهدرستی پدیده مورد نظر را تبیین میکنند. سرانجام براساس یافته ها 4 پیشران کلیدی مدیریت کارآمد، افزایش رضایتمندی مخاطبان، توسعه سرمایه های اطلاعاتی، و اجتماع سازی ورزش تربیتی به دست آمد که پایه و اساس دو سناریوی اصلی تحولخواهی و اراده گرایی بی ثمر بود. در نتیجه پیشنهاد میگردد به منظور توسعه ورزش تربیتی ایران، هم افزایی وحکمرانی مدیریت کارآمد، افزایش رضایت مندی مخاطبان، توسعه سرمایه های اطلاعاتی، و اجتماع سازی ورزش تربیتی صورت پذیرید.
مجید بهرامی، مینا مستحفظیان، مهناز مروی اصفهانی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
رشد ورزش کبدی، توسعه و پیشرفت آن، مستلزم توانایی پیشبینی عدمقطعیتها است. کبدی به عنوان یک ورزش در حال توسعه در ایران با پیشرفتهای زیادی روبرو بوده است، اما در عین حال، چالشها همچنان ممکن است آینده آن را تحت تأثیر قرار دهند، به ویژه از آنجایی که درک محدودی در مورد آینده احتمالی آن و راههایی که در آینده مربوطه باید طی شود وجود دارد. از اینرو در این مطالعه یک برنامهریزی سناریوی چندجانبه برای توسعه سناریوهای آینده ورزش کبدی ایران، با استفاده از نقطهنظرات ذینفعان در مورد روندها و عدمقطعیتهای حیاتی که ممکن است آینده ورزش کبدی را برای ایجاد استراتژیهای اقداممحور شکل دهد، مورد استفاده قرار گرفت. مشارکتکنندگان مطالعۀ تحلیلی و اکتشافی حاضر شامل 28 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی ورزش کبدی ایران بودند که بر اساس نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری دادهها با مصاحبه و پرسشنامه باز صورت گرفت. تحلیل دادهها با الگوی شش مرحلهای سناریونگاری تلفیقی لیپتزیگ و رولندبرگر، صورت پذیرفت. یافتهها و تحلیل 29 عامل اصلی بدست آمده، منجر به تولید دو عدمقطعیت کلیدی و چهار سناریو با عناوین قهرمان، سوپر لیگ، سبک زندگی فعال و همیشه بازنده گردید. به منظور توسعۀ ورزش کبدی ایران، باید تحول در ساختار فرآیندی با هدف نهادینهسازی ورزش کبدی در ابعاد جغرافیایی با رویکرد حرفهای و همگانی، صورت پذیرد.