6 نتیجه برای تربیتبدنی
زهرا علم، سیدامیراحمد مظفری، هادی باقری، داریوش معرفت،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط مهارتهای فردی و سازمانی مدیریت زمان در بین مدیران تربیتبدنی استان خوزستان بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل مدیرکل و معاونان (6 نفر)، رؤسای ادارات تربیتبدنی شهرستانها (24 نفر)، رؤسای هیئتهای ورزشی استان خوزستان (46 نفر) و نایب رئیسان آنها (40 نفر)، در مجموع 116 نفر بود. حجم نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد. برای جمعآوری دادهها از دو پرسشنامه مهارت فردی و مهارت سازمانی کرمیمقدم (1377) با آلفای کرونباخ به ترتیب 69/0 و 68/0 استفاده شد. روایی سازه پرسشنامهها نیز به روش تحلیل عاملی تأییدی مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و ANOVAیکراهه انجام شد. نتایج نشان داد که بین مهارت فردی و مهارت سازمانی مدیریت زمان ارتباط مثبت و معنیداری وجود داشت (05/0= &alpha؛ 248/0r =). بین مهارت فردی صرفاً با دو بعد برنامهریزی عملیاتی (34/0r =) و مدیریت ارتباطات (23/0=r) نیز ارتباط معنیداری وجود داشت (05/0= &alpha). در مقایسه مهارتهای مدیریت زمان با توجه به ویژگیهای فردی مدیران، صرفاً بین مهارت سازمانی آنها بر اساس جنسیت تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0= &alpha؛ 422/2t=)، بهطوریکه زنان مهارت سازمانی بالاتری را گزارش کردند.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف این پژوهش مقایسه کیفیت آموزشی رشته تربیتبدنی در دو نظام آموزش حضوری و نیمهحضوری در استان اردبیل بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی رشته تربیتبدنی در دانشگاههای دولتی استان اردبیل در سال تحصیلی 90-89 تشکیل دادند. برای جمعآوری اطلاعات تحقیق ازطریق چهار پرسشنامه پاسخبسته (80 سؤال) برای عملکرد تحصیلی دروس تخصصی نظری نمونه تحقیق و پرسشنامه اطلاعات فردی و یک پرسشنامه خودپنداره تحصیلی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل از دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. از آمار توصیفی برای تجزیه و تحلیل تکتک سؤالات پرسشنامه بهصورت توزیع فراوانی، درصد میانگین استفاده شد و از بخش آمار استنباطی برای آزمون فرضیههای تحقیق و تعیین تفاوتهای احتمالی کیفیت آموزشی دو نظام آموزش حضوری و نیمهحضوری و از آزمون تی مستقل و خیدو استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS.V.18 انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد کیفیت آموزشی رشته تربیتبدنی در دروس تخصصی نظری در دو نظام آموزش حضوری و نیمهحضوری تفاوت معنیداری دارد و کیفیت آموزشی گروه حضوری در دروس نظری نسبت به گروه نیمهحضوری بالاتر است. کیفیت آموزشی در دروس عملی در دو نظام آموزش حضوری و نیمهحضوری تفاوت معنیداری ندارد و نمرههای گروه نیمهحضوری نسبت به گروه حضوری در دروس عملی بالاتر است. بین سطح خودپنداره تحصیلی و معدل دیپلم متوسطه در دو گروه تفاوت معنیداری وجود ندارد. همچنین بین سن، وضعیت تأهل و نحوه تأمین هزینههای تحصیلی و ترتیب انتخاب رشته کنکور سراسری تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد در نهایت، مشاهده شد که بین جنس، وضعیت اشتغال و نوع دیپلم متوسطه بین دو نظام آموزش حضوری و نیمهحضوری تفاوت معنیداری وجود دارد.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرا با شخصیت مدیران دانشکدههای تربیتبدنی دانشگاههای ایران بود. مطالعه حاضر از نوع همبستگی و جامعه آماری (64N=) شامل تمام مدیران و معاونان دانشکدههای تربیتبدنی دانشگاههای ایران بود و نمونه آماری (64n=) به صورت تمامشمار تعیین شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه رهبری چندعاملی MLQ-5X باس (2006) و پرسشنامه شخصیت آیزنک (GEPQ) بود. بعد از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها، در مطالعهای مقدماتی، آلفای کرونباخ آن بهترتیب 90/0 و 88/0 برآورد شد. به منظور تحلیل دادههای مطالعه از روشهای آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام) استفاده شد. نتایج آزمون پیرسون حاکی از آن است که سبک رهبری تحولگرا با بعد برونگرایی شخصیت ارتباط معنیدار و منفی (001/0sig= و 577/0-r=) و با بعد درونگرایی شخصیت ارتباط معنیدار و مثبت (001/0sig= و 547/0r=) دارد. بین سبک رهبری عملگرا با بعد برونگرایی شخصیت ارتباط نیز معنیدار و منفی (046/0sig= و 251/0-r= ) وجود دارد و با ابعاد شخصیتی ثبات، بیثباتی و درونگرایی رابطه معنادار آماری وجود ندارد. نتایج رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام نیز نشان داد که تنها مؤلفه برونگرایی پیشبین معناداری برای سبک رهبری تحولگرا است. با توجه به رابطه و نقش درونگرایی و برونگرایی در انتخاب سبک رهبری مدیران و اینکه ویژگیهای شخصیتی افراد را مستعد انجام رفتارهای مختلف در موقعیتهای مختلف میکند، میتوان با درنظرگرفتن شخصیت مدیران از آنها در جایگاههای مناسب سازمان بهره برد و اینگونه در تعیین مدیران شایسته گام برداشت.
دکتر رحیم رمضانی نژاد، خانم سمانه نظری، خانم مریم بشارتی مقدم، آقای محمد جواد ضیاء،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر آسیبشناسی پیامدهای کووید-19 بر تربیتبدنی در مدارس با رویکرد بازنمایی چالشهای اساسی آن و ارائه راهکارهایی براساس برنامهها و تجارب آموزشی سایر کشورهاست. بااستفاده از روش مطالعه کتابخانهای، اسناد و پژوهشهای علمی موجود بهویژه تحقیقات خارجی، 100 مقاله موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند و دادههای تحقیق در دو قالب چالشها و استراتژیها طبقهبندی شدند. یافتهها نشان داد چند چالش آموزشی مهم شامل چالش آموزش آنلاین(دانشآموزان، والدین و معلمان)، چالش روانشناختی و اجتماعی، شکلگیری نسل جدیدی از دانشآموزان تربیتبدنی، تغییر ماهیت کلاس تربیتبدنی، چالش دانشآموزان با نیازهای ویژه، چالش اقتصادی و درنهایت چالش تعطیل ماندن مدارس ایجادشده است. در بخش دوم یافتهها نیز استراتژیها و راهکارهای مؤثر جهت رفع این چالشها شامل ارائه برنامههای مشاورهای برای رفع مشکلات آموزش آنلاین، استراتژیهای آموزشی خاص، توسعه حرفهای معلمان تربیتبدنی، نقش خانواده، والدین، مدیران و کارکنان مدرسه، راهکارهای روانشناختی، کاهش ناسازگاری و بیثباتی روابط بینفردی، حفظ ماهیت تجربی و پویایی کلاس تربیتبدنی و راهکار فعالیتبدنی پس از بازگشایی مدارس معرفیشدهاند. درنهایت دولت و مؤسسات آموزشی درکنار خانوادهها میتوانند باتوجه به شرایط اقتضایی آموزشی، ضمن کاهش اثرات منفی کرونا و استفاده از ظرفیتهای موجود درجهت اصلاح و نوآوری برنامههای تربیتبدنی در مدارس کشور بهویژه در دوران کرونا گامهای بسیار مؤثری بردارند.
دکتر حسین اکبری یزدی، آقای عرفان مرادی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
دانشگاهها مانند هر نظام اجتماعی دیگر نقش مهمی را در تربیت و تأمین نیروی انسانی کارآمد بر عهده دارند. در این راستا خدمات آموزشی که از طریق دانشگاهها ارائه میشود ازجمله مهمترین حوزههای خدماتی در هر جامعه است که ارتباط تنگاتنگی با توسعهیافتگی جوامع دارد؛ و دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز از این امر مستثنی نیستند؛ لذا هدف از این تحقیق طراحی مدل اندازهگیری کیفیت خدمات آموزشی دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از منظر روش توصیفی- همبستگی بهطور مشخص مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعهی آماری با استفاده از نرم افزار برآورد حجم نمونه، مبتنی بر توان آماری 382 برآورد شد. روش نمونهگیری نیز بهصورت خوشهای تک مرحلهای تصادفی از 3 منطقه جغرافیایی کشور انتخاب گردید. در پژوهش حاضر ارزیابیهای مربوط به پایایی، روایی صوری و محتوایی، روایی همگرا و واگرا در قالب معیارهای پایایی ترکیبی، تأیید نظرات خبرگان، میانگین واریانس استخراج شده و معیار فورنل و لارکر انجام گرفته است. همچنین تحلیل دادهها با استفاده نرم افزار لیزرل 30/9 انجام پذیرفت. درمجموع 5 مؤلفهی شناساییشده توانست 36/58 از واریانس دادههای این پژوهش را تبیین نماید. از این میزان به تفکیک سهم مؤلفه الزامات آموزشی 09/24، الزامات زیباشناختی 12/10، الزامات محتوایی 06/9، الزامات مشارکت برونسازمانی 15/8 و الزامات فرآیندی 94/6 بود. براساس مدل ارائه شده پیشنهاد میشود که مدیران دانشکدههای تربیتبدنی به منظور توسعه کیفیت خدمات ارائه شده در دانشکدههای خود توجه ویژهای را به نیازهای و الزامات آموزشی دانشجویان داشته باشند.
دکتر وحید ساعت چیان، دکتر فریده هادوی، دکتر حسین اکبری یزدی، بهادر عزیزی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، ارائه الگویی از آسیبهای زمینهای مدیریت ارتباط دانشکدههای تربیتبدنی و علوم ورزشی و بخش اجرایی صنعت ورزش بود. بهمنظور جمعآوری اطلاعات، مصاحبههای عمیق با نخبگان در حیطه موضوع پژوهش صورت گرفت. نمونهگیری بهصورت هدفمند و به روش گلوله برفی دنبال شد و در نهایت 18 مصاحبه کیفی انجام گردید. یافتههای پژوهش از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. یافتهها بیانگر 59 نشان مؤثر در مدیریت ارتباط دانشکدهها و بخش اجرایی صنعت ورزش بود. این نشانها در 14 مفهوم طبقهبندی گردید که شامل این موارد بودند: شناخت و آگاهی، فرهنگسازمانی، نگاه دولتی، تفکر صنعتی، تفکر علمی، نیروی انسانی، جوانب اخلاقی، واحد متولی/ واسطهای، مدیریت موازی، قوانین و مقررات، رسانه، ظرفیتسازی فضای رقابتی و مدیریت ارتباط. در نهایت مدل پژوهش از 5 مقوله اصلی شامل فرهنگ، بازاریابی، محیط، بینش و قدرتهای فرا سازمانی پدیدار گردید. با توجه به یافتههای پژوهش راهبردهای اجرایی ارائه گردیده است که میتواند راهگشای مدیران ورزشی در خصوص مدیریت علمی ارتباط دو نهاد ورزشی باشد.