۸ نتیجه برای بازاریابی ورزشی
ابوالفضل علیزاده گلریزی، وحید ساعت چیان، علیرضا الهی،
دوره ۳، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر مقایسه انگیزههای وفاداری، سابقه حمایت و میزان حضور هواداران باشگاههای پرطرفدار پایتخت (پیروزی و استقلال) و شهرستانها (تراکتورسازی تبریز و سپاهان اصفهان) در لیگ حرفهای فوتبال ایران بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری را هواداران حاضر لیگ حرفهای فوتبال کشور در مسابقات پیروزی و سپاهان اصفهان (با جمعیت ۵۵۰۰۰ نفر) و استقلال و تراکتور سازی (با جمعیت ۸۰۰۰۰ نفر) تشکیل دادند. طبق جدول تعیین حجم نمونه مورگان، در مسابقه اول ۳۸۱ هوادار و در مسابقه دوم ۳۸۴ نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه تعدیلشده جالای[۱] (۲۰۰۸) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بههمت استادان مدیریت ورزشی و روایی سازه ازطریق تحلیل عاملی تأییدی مورد آزمون قرار گرفت. پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما به کمک ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد (۸۱/۰=&alpha). نتایج نشان داد علل پیروزی نیابتی و تعلق به باشگاه برای تمامی هواداران تیمها مهمترین انگیزه و در مقابل گریز و اجتماعیشدن کمترین اهمیت را داشت. همچنین در میزان اهمیت انگیزههای حس تعلق به باشگاه، اجتماعیشدن، گریز از واقعیات و روال عادی زندگی، علم به فوتبال، هیجان بازی، پیروزی نیابتی (پیروزی فردی)، مدیریت باشگاه، تأثیر دیگران، علاقه به غیر (بازیکن، رنگ، نام و نشان) بر وفاداری هواداران، تفاوت معنیداری دارد. همچنین هواداران تیمهای استقلال و پیروزی در مقایسه با دو تیم شهرستانی، سابقهای دیرینه (بیش از ۱۱ سال) در حمایت از تیم محبوب خود طی ادوار مختلف لیگ حرفهای داشتند. با عنایت به یافتههای مطالعه حاضر درخصوص انگیزههای وفاداری هواداران میتوان رهنمودهایی را برای مدیران باشگاهها در زمینه جذب هواداران ارائه داد.
[۱] Jallai, T.
اقای عبدالمجید دوراندیش، دکتر علیرضا الهی، دکتر حسین پورسلطانی،
دوره ۶، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از موضوعات مهم درمطالعات بازاریابی کیفیت خدمات است.ادبیات موضوع کیفیت خدمات بیان کننده وجود رابطه بین این متغیر با متغیرهای مختلف بازاریابی است. اما این سؤال همیشه مطرح بوده است که چه مؤلفهای از کیفیت خدمات بهتر میتواند رضایتمندی و تمایل حضور مشتریان را پیشبینی کند؟ به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای چندمرحلهای تعداد ۳۵۰ پرسشنامه توسط مشتریان باشگاههای پرورش اندام استان فارس تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت جمع آوری دادههای پژوهش ازسه پرسشنامهی استانداردکیفیت خدمات یی چین لیو رضایتمندی اولیور وتمایل حضور مجدد لیم استفاده شد. نتایج نشان داد تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات با هر دو متغیر رضایتمندی و تمایل حضور مشتریان ارتباط مثبت و معنا داری دارند.همچنین تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات پیشبینهای معناداری برای رضایتمندی بودند. مقایسه تأثیرات هر یک از مؤلفههای کیفیت خدمات بر رضایتمندی نیز نشان داد مؤلفه اطمینان بیشترین و مؤلفه همدلی کمترین میزان تأثیر را بر رضایتمندی مشتریان داشتهاند. همچنین طبق یافتههای تحقیق تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات پیشبینهای معناداری برای تمایل حضور مشتریان بودند. مؤلفه اطمینان بیشترین و مؤلفه ملموس بودن کمترین میزان تأثیر را بر تمایل جهت حضور داشتهاند.
دکتر مهرعلی همتی نژاد، آقای حاتم معصومی،
دوره ۷، شماره ۱۴ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
زهرا کریمی، جواد غلامیان، وحید ساعت چیان،
دوره ۱۰، شماره ۱۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد زیباییشناختی مکان و گرایش به ورزش مشتریان در باشگاههای آمادگی جسمانی و ایروبیک شهر مشهد میباشد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری شامل مشتریان باشگاههای آمادگی جسمانی و ایروبیک شهر مشهد تشکیل دادند که با احتساب مطالعات همبستگی ۲۵۰ نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در ادامه از دو پرسشنامه ابعاد زیباییشناختی سلیمانی (۱۳۹۱) و پرسشنامه انگیزه مشارکت ورزشی گیل (۱۹۸۳) استفاده شد. نتایج نشان داد مهمترین مؤلفهی زیباییشناختی " رنگ" با میانگین ۱۹/۴ در اولویت اول و مؤلفه " محیط" با میانگین ۱۷/۳ در اولویت آخر قرار دارند. ابعاد زیباییشناختی میتواند تأثیر مثبت و معناداری برابر با ضریب مسیر ۷۷/۰ بر گرایش به ورزش داشته باشد. با توجه به تغییر نگرش مشتریان امروزی در خصوص استفاده از فضاهای ورزشی مجهز و مدرن با فضاهای اختصاصی و سبک مدرن، به کار بستن ابعاد زیباییشناختی در حفظ و رضایتمندی مشتریان، تضمین وفاداری آنان و همچنین در گرایش افراد به ورزش و باشگاههای ورزشی میتواند مؤثر باشد.
آقای رضا خورشیدی، دکتر علیرضا الهی، دکتر فریده هادوی،
دوره ۱۱، شماره ۲۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
پژوهش حاضر به منظور پیشبینی رفتار خرید تماشاگران شامل تمایل جهت حضور مجدد و خرید کالای آرمدار انجام شد. تماشاگران حاضر در استادیوم آزادی تهران به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. تعداد ۶۹۶ تماشاگر به صورت تصادفی انتخاب و به صورت داوطلبانه پرسشنامه های عوامل مؤثر بر حضور علی محمدی (۱۳۹۰) و رفتار خرید تماشاگران کیم (۲۰۰۸) را تکمیل نمودند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد، مؤلفه های هیجان، حضور و حمایت، تعامل و گریز و اطلاعات و جذابیت قابلیت پیش بینی تمایل جهت حضور مجدد تماشاگران استقلال و پرسپولیس را دارند و همچنین مؤلفه حضور و حمایت قابلیت پیشبینی خرید کالای آرم دار را دارد (۰۵/۰≥p). به طوری که مؤلفه حضور و حمایت (beta= ۰,۱۸۲) بیشترین و تعامل و گریز (beta= ۰,۹۲ ) کمترین تأثیر را بر تمایل جهت حضور مجدد تماشاگران داشتند. براساس نتایج پژوهش حاضر میتوان به مدیران و مسئولین این باشگاه ها پیشنهاد داد کانون های هواداری را فعالتر نمایند، هیجان مسابقات را بالا برده و اطلاعات و دانش هواداران را افزایش دهند.
دکتر علیرضا الهی، آقای فرهاد فتحی،
دوره ۱۳، شماره ۲۵ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
پژوهش حاضر به تعیین عوامل موثر بر حضور تماشاگران ایرانی در لیگ جهانی والیبال و رابطه آن با رفتار خرید آنها پرداخته است. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. برای جمعآوری دادهها پرسشنامههای استاندارد عوامل موثر بر حضور تماشاگران علیمحمدی (۱۳۹۰) و رفتار خرید کیم (۲۰۰۸) بین نمونهها (۳۷۲=n) پخش و جمعآوری شد. برای اطمینان مجدد از روایی سوالات و گویههای مورد سنجش برای مفاهیم مورد استفاده تحقیق، از نظرات صاحبنظران، اساتید و متخصصین حوزه مدیریت ورزشی استفاده شد. پایایی ابزارهای اندازهگیری با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه عوامل موثر بر حضور ۸۵/۰ و پرسشنامه رفتار خرید ۷۰/۰ مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد پیروزی نیابتی، هیجان و اطلاعات و جذابیت مهمترین عوامل موثر بر حضور تماشاگران و در مقابل عوامل تاسیسات، زمانبندی و اطلاعرسانی و حضور و حمایت کمترین اهمیت را در حضور تماشاگران داشتند. همچنین یافتهها نشان داد مولفههای حضور و حمایت (۴۴/۴=t و ۲۴۳/۰=β)، عملکرد (۱۰۲/۲=t و ۱۱۷/۰=β) و هیجان (۴۳/۲=t و ۱۳۶/۰=β) رابطه علی معناداری با رفتار خرید دارند. با عنایت به یافته های پژوهش حاضر درخصوص عوامل موثر بر حضور تماشاگران میتوان رهنمودهایی را برای مدیران فدراسیون در زمینه جذب تماشاگران ارائه داد.
علی شاه حسینی، سید نصراله سجادی، حسین رجبی،
دوره ۱۳، شماره ۲۶ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر شناسایی عوامل مؤثر بر برند سازی شخصی برای ورزشکاران رشتههای انفرادی بود. روش پژوهش از منظر رویکرد کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل ۱۸ نفر از ورزشکاران شاخص که قهرمانان ملی و بینالمللی و صاحبنظران بازاریابی ورزشی است. روش نمونهگیری هدفمند بود. ابزار گردآوری دادهها مصاحبههای عمیق و نیمه ساختاریافته بود. تحلیل دادهها در نرمافزار مکس کیودا نسخه ۲۰۲۰ انجام شد. ۱۳۶ گزاره اولیه با مجموع فراوانی ۲۴۷ و با ۳ مقولۀ اصلی (عامل محیطی، ویژگیهای فردی ورزشکاران، ویژگیهای عملکردی) و ۸ مقوله فرعی (رسانههای جمعی، عوامل اجتماعی، عوامل مدیریتی، شرایط اقتصادی، خصوصیات شخصیتی فرد، مسئولیتهای اجتماعی، مهارتهای اجتماعی) به عنوان شاخصهای مؤثر بر برند سازی شخصی در ورزشکاران رشتههای انفرادی احصاء شدند. نتایج نشان داد که ورزشکاران جهت ارتقای هرچه بیشتر برند شخصی خود به عوامل محیطی به ویژه رسانههای جمعی توجه بیشتری نموده و در حد امکان، آن را بهتر مدیریت نمایند. همچنین مسئولین برخی عوامل مدیریتی مانند بودجه اختصاص دادهشده به رشته ورزشی، برنامهریزی جامع به منظور ارتقای همهجانبه ورزشکاران، نظارت بر رفتار و روابط ورزشکاران در محیط اجتماع و وجود زیرساختهای قانونی که برند ورزشکاران را تحت تأثیر قرار میدهد را مدنظر قرار دهند.
اقای حمید رودباری، اقای هادی طباطبایی، اقای سلیمان عبدالهی، اقای حسین اکبری یزدی،
دوره ۱۰۰، شماره ۱۰۰ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان با جو ورزشگاه و وفاداری تماشاچیان بود.
روش تحقیق از نوع ارتباط علی و روش اجرا پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را ۴۰ هزار نفر از تماشاگران فوتبال حاضر در ورزشگاه آزادی در بازی فوتبال بین تیم های پرسپولیس و استقلال خوزستان در فصل ۹۶-۹۷ تشکیل داده اند. که ۳۸۴ نفر از آنها به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند که به صورت نمونه غیر تصادفی_داوطلبانه پرسشنامه ها بین آن ها توزیع شد. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه تعدیل شده هویت تیمی جیمز و روس(۲۰۰۲)، پرسشنامه بیخویشتنشدن سیگزمالی(۱۹۹۰)، پرسشنامه جو ورزشگاه اهریچ و بنگستین(۲۰۱۲) و پرسشنامه وفاداری تماشاچیان ماهونی و همکاران(۲۰۰۰) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از آمار توصیفی و روش معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی در نرم افزار اسمارت پی ال اس۳ استفاده شد. نتایج نشان داد هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان به ترتیب با ضریب مسیر۵۸۰/۰ و ۳۸۶/۰ تاثیر معناداری بر جو ورزشگاه دارند و همچنین سه متغیر جو ورزشگاه، بیخویشتن شدن و هویت تیمی به ترتیب با ضرایب مسیر ۲۴۷/۰، ۲۴۸/۰ و ۴۲۸/۰ بر وفادارای تماشاچیان تاثیر مثبت دارد .
بر اساس نتایج این پژوهش به مدیران باشگاهها و ورزشگاهها پیشنهاد میشود برای افزایش وفاداری تماشاچیان و درک جو مناسب از ورزشگاه به هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان توجه ویژه داشته باشند.