اقای امیر عباسقلی پور، دکتر داریوش خواجوی،
دوره ۷، شماره ۱۳ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
ورزشکار هنگامی که یک موفّقیّت یا شکست را تجربه میکند، به طور طبیعی به آن موفّقیّت یا شکست میاندیشد و در واقع مسئول آن وضعیت را جستجو میکند. هدف این پژوهش بررسی سبک های اسنادی و انگیزش ورزشکاران زن نخبه و زیر نخبه ورزشهای انفرادی بود. جامعه آماری تحقیق، ورزشکاران زن رشتههای شنا، بدمینتون، کاراته، تکواندو، تنیس روی میز و تیراندازی بودند که از بین آنها ۱۲۰ نمونهها به طور در دسترس و به روش مرحلهای انتخاب شدند. دادهها با استفاده از دو پرسشنامهی سبکهای اسنادی و همچنین انگیزه ورزشی، جمعآوری و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و همبستگی پیرسون در سطح معنیداری ۰,۰۵ تجزیه و تحلیل شد. یافتهها نشان داد که اسنادهای ورزشکاران نخبه و زیر نخبه بطور معنیداری متفاوت بود (P≤۰,۰۵). همچنین بین سطح بیانگیزشی ورزشکاران نخبه و زیر نخبه تفاوت معنیداری وجود نداشت (P≥۰,۰۵). نتایج نشان داد که بین سبک اسناد و انگیزش ورزشکاران نخبه و زیرنخبه رابطهای وجود نداشت (P≥۰,۰۵). میتوان نتیجه گرفت که سبک اسناد و سطوح انگیزش(به جز بیانگیزشی) در ورزشکاران نخبه و زیر نخبه، تفاوت معنیداری وجود دارد و بین سبک اسناد و سطوح انگیزش این دو گروه در ورزشهای انفرادی، رابطه معنیداری وجود ندارد.
دکتر نگار قلی پور، دکتر ابراهیم علیدوست،
دوره ۱۰۰، شماره ۱۰۰ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف: این مطالعه به شناسایی و تبیین مولفههای موثربر پویایی کسب و کارهای ورزشی در دوران پسا کرونا بر اساس مدل تفسیری ساختاری و میک مک پرداخت.
روش: روش تجزیه و تحلیل دادهها را به سه مرحله تقسیم شد. ابتدا در روش دلفی فازی، با نظر بیست و شش نفر خبرگان مربوطه، مهمترین عوامل تاثیرگذار بر پویایی کسب و کارها مورد تایید قرار گرفت. سپس از مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) برای طبقه بندی اجزا و ایجاد یک مدل سلسله مراتبی استفاده شد. از تجزیه و تحلیل میک مک نیز برای تعیین اینکه چگونه عوامل به یکدیگر وابسته هستند استفاده شد.
یافته ها: این مطالعه ۱۴ عامل مرتبط با پویایی کسب و کارهای ورزشی را در ایران شناسایی نمود. مدلی که توسعه داده شد دارای پنج سطح است. همچنین، تجزیه و تحلیل میک مک نشان داد که پنج متغیر مستقل، دو متغیر وابسته و هفت متغیر پیوندی بودند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان میدهد که توسعه قابلیتهای پویا در سازمانهای ورزشی مستلزم بازنگری قانونی و بهبود عملکرد حاکمیتی است. علاوه بر این، سازمانهای ورزشی باید از فناوری دیجیتال، توانمندسازی کارکنان و همکاری همه جانبه بین ارگانهای مختلف برای پیشبرد قابلیتهای خود استفاده کنند.