تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی- درباره نشریه
درباره مجله

حذف تصاویر و رنگ‌ها

درباره مجله
    مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» فصلنامه علمی و پژوهشی در رشته جغرافیا است که مقاله‌های علمی، پژوهشی و مروری به زبان فارسی به همراه چکیده انگلیسی مبسوط در حوزه‌های مختلف جغرافیا منتشر می‌کند. نخستین شماره این مجله در سال ۱۳۸۱ منتشر شد و در زمستان ۱۳۸۹ از سوی کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور موفق به اخذ درجه علمی-پژوهشی شد. در حال حاضر این مجله علمیپژوهشی تحت مدیر مسئولی سرکار خانم دکتر زهرا حجازی‌زاده و سردبیری جناب آقای دکتر پرویز ضیاییان فیروزآبادی توسط دانشگاه خوارزمی با حمایت علمی «انجمن جغرافیایی ایران» منتشر می‌شود. امید آنکه این مجله علمی همچنان با دسترس‌پذیری گزارش‌های علمی، شیوه و زندگی جامعه را بهبود بخشد.
    مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» مقاله‌های مرتبط با تمامی گرایش‌های مختلف علوم جغرافیایی و رشته‌های مرتبط با این علم که صرفاً کاربردی و دارای روش‌های نوین باشد را منتشر می‌کند. مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» در سه سطح به موضوعات حوزۀ جغرافیا می‌پردازد: سطح کلان (علوم اجتماعی، علوم فیزیکی، علوم اجتماعی)، سطح میانی (علوم اجتماعی، علوم زمین و علوم سیاره‌ای، علوم محیطی، مدیریت گردشگری، اوقات فراغت و هتلداری)، سطح خرد (مطالعات شهری، علوم جوی، فرایندهای سطح-زمین ، جغرافیا، برنامه‌ریزی و توسعه، مدیریت گردشگری، اوقات فراغت و هتلداری).
    تمامی مقالات ارسال شده به مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» پس از بررسی اولیه و طی کردن فرایند داوری تخصصی توسط حداقل دو داور به صورت محرمانه و دو سو ناشناس، و پذیرش نهایی منتشر خواهند شد. مقالات ارسالی پس از بررسی کامل توسط داوران و تأیید اعضای هیئت تحریریه منتشر خواهد شد. از نویسندگان و پژوهشگران محترم خواهشمند مقالات خود را بر اساس راهنمای نویسنگان مجله تنظیم فرمایند و مقاله را از طریق سامانه مجله ارسال نمایند و تا حد امکان از مراجعه حضوری یا تماس تلفنی با دفتر مجله خودداری شود. تمامی مکاتبات با نویسندگان و داوران از طریق وبگاه و سامانه مجله انجام می‌شود.

ویژگی‌های برجسته مجله
      به نامه‌های نویسندگان ظرف ۴۸ ساعت پاسخ داده می‌شود.
      هیئت تحریریه معروف دارد.
      مجله داوری تخصصی و همترازخوانی به صورت دوسو ناشناس و گمنام می‌شود.
      مقاله‌های پذیرفته شده خیلی زود به صورت دسترسی آزاد منتشر می‌شوند.
      نویسنده ظرف ۲-۳ ماه از ارسال مقاله، اعلان پذیرش یا رد آن را دریافت می‌کند.
      کلیه نویسندگان نسخه‌ای از گواهی و نامه پذیرش مقاله را دریافت می‌کنند.
      مجله از شمار خوانندگان خیلی خوبی برخوردار است و جزو مجله‌های طراز اول حوزه خود است.
      مجله در پایگاه‌های اطلاعاتی ملی و بین‌المللی نمایه‌سازی می‌شود.
      کلیه مقاله‌های پذیرفته شده در قالب پی.دی.اف. قابل مشاهده، بارگیری و چاپ هستند.
      مجله از ضریب استنادی و ضریب تأثیر پژوهشی خوبی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) برخوردار است.
      مجله پشتوانه آرشیو سازمانی و آرشیو کامل مقالات در کتابخانه ملی ایران را دارد.

اطلاعات کتابشناختی مجله
عنوان فارسی مجله  تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی
عنوان انگلیسی مجله Journal of Applied Researches in Geographical Sciences
عنوان تحت‌اللفظی مجله Nashriyyah-i taḥqīqāt-i kārburdī-i ̒ulūm-i jughrāfiyāyī
شاپا (ISSN) شاپا چاپی: ۲۲۲۸۷۷۳۶
شاپا الکترونیکی: ۲۵۸۸۵۱۳۸
شماره OCLC ۱۴۱۷۸۰۸۲۶۷
حوزه موضوعی مجله   گروه علمی (موضوعی): علوم انسانی.
  زیر گروه: جغرافیا.
دامنه و زمینه موضوعی مجله  - جغرافیا
- جغرافیای اجتماعی
 - جغرافیای اجتماعی شهری
 - جغرافیای انسانی
 - جغرافیای ایران و فلات ایران
 - جغرافیای تاریخی
 - جغرافیای جنوب آسیا
 - جغرافیای روستایی
 - جغرافیای سیاسی
 - جغرافیای شهری
 - جغرافیای فرهنگی
 - جغرافیای فیزیکی
 - جغرافیای کمی
 - جغرافیای محیطی
 - جغرافیای منطقه‌ای
 - احیای زمین
 - الگوهای فضایی
 - برنامه‌ریزی روستایی
 - برنامه‌ریزی زیست‌محیطی
 - برنامه‌ریزی شهری
 - برنامه‌ریزی منطقه‌ای
 - بوم‌شناسی منظر
 - ترافیک شهری
 - تغییر جهانی
 - تمرکززدایی شهری
 - توسعه پایدار
 - توسعه روستایی
 - توسعه شهری
- حفظ آثار تاریخی
 - حمل‌و‌نقل شهری
 - حومه شهر
 - ژئواکونومیک (اقتصاد ژئوپلیتیکی)
 - ساخت‌وساز محیطی
 - سفر و جهانگردی
 - سنجش از دور
 - سیاست شهری
 - سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
 - شهرنشینی
 - شهرها و شهرک‌ها
 - شهرهای جدید
 - طراحی شهری
 - عناصر فیزیکی-جغرافیایی
 - فضاهای شهری
 - کاربری زمین
 - کارتوگرافی ایران و فلات ایران
 - محیط شهری
 - مدیریت منابع طبیعی
 - مسکن
 - مناطق شهری
 - مناطق صنعتی
 - نوسازی شهری
زبان فارسی (به همراه چکیده مبسوط و منابع به انگلیسی برای هر مقاله)
سال شروع انتشار ۱۳۸۱، سال ۱، شماره ۱ -
فاصله انتشار فصلنامه
سردبیر دکتر پرویز ضیاییان فیروزآبادی
مدیر مسئول دکتر زهرا حجازی‌زاده
مدیر اجرائی دکتر علیرضا کربلائی درئی
محل انتشار ایران، تهران
صاحب امتیاز دانشگاه خوارزمی
ناشر دانشگاه خوارزمی
انجمن علمی حامی انجمن جغرافیایی ایران
وضعیت انتشار فعال
نوع داوری دوسو ناشناس، گمنام و محرمانه برای نویسنده و داور
میانگین بازه زمانی بررسی اولیه مقالات دریافتی حداقل ۱۰ روز
مدت زمان داوری ۱۲ هفته؛ حداقل دو داور.
درصد پذیرش مقالات ۲۰ درصد
شیوه استناددهی شیوه‌نامه استنادی  APA
شناساگر نویسنده (ORCID)  الزامی و اجباری
نوع ماده پیایند (ادواری)
توصیف مجله مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» مقاله‌های علمی، پژوهشی و مروری در حوزه‌های مختلف جغرافیا به زبان فارسی به همراه چکیده انگلیسی مبسوط منتشر می‌کند. این مجله محفلی و محملی ارتباطی برای بحث و تبادل نظر علمی است.
نوع دسترسی دسترسی آزاد، عمومی
سیاست دسترسی آزاد   مجله تعریف دواج در خصوص نشریه دسترسی آزاد را می‌پذیرد.
نوع مجوز انتشار   مجوز کرییتیو کامنز (CC-BY-NC)
بیانیه دسترسی آزاد دانشگاه خوارزمی به عنوان ناشر مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی»، بیانیه دسترسی آزاد بوداپست را به طور کامل می‌پذیرد و از آن پیروی می‌کند. این مجله، یک نشریه ادواری کاملاً دسترسی آزاد است. به این معنا که تمامی مقاله‌ها پس از پذیرش (به صورت زودآیند) و پس از چاپ (به صورت دسترسی آزاد و رایگان) بلافاصله از طریق اینترنت در دسترس همه کاربران قرار می‌گیرد. استفاده، توزیع و به‌اشتراک‌گذاری مقاله در هر رسانه، شبکه و وبگاهی مجاز است، مشروط بر اینکه به نویسنده و مجله به درستی استناد و ارجاع داده شود. مزایای دسترسی آزاد برای نویسندگان عبارتند از:
- حفظ حق‌مؤلف توسط نویسندگان مقاله؛
- دسترسی رایگان و آزاد برای کلیه خوانندگان و کاربران در سراسر جهان؛
- افزایش دسترس‌پذیری، رؤیت‌پذیری، مشاهده‌پذیری و خوانایی مقاله‌ها؛
- افزایش استناد به مقاله‌ها؛
- فقدان محدودیت مکانی برای دسترسی؛ و
- انتشار سریع و به‌موقع.
سیاست مقابله با سرقت ادبی    ما کلیه شرایط و ضوابط کوپ را در مورد سرقت ادبی در دستنوشته ارسالی می‌پذیریم و در صورتی که هرگونه تلاشی برای سرقت ادبی همراه با شواهد قانع‌کننده به اطلاع ما برسد، بر اساس فلوچارت‌ها و گردش کار تعیین شده در کوپ عمل می‌کنیم.
   متن فارسی مقالات ارسالی به مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» با استفاده از نرم‌افزارهای همانندجو ایرانداک (https://tik.irandoc.ac.ir) و سمیم‌نور (www.samimnoor.ir) و چکیده انگلیسی مقالات به وسیله نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی iThenticate (www.ithenticate.com) و Grammarly (www.grammarly.com) چک می‌شوند. در صورت تشخیص سرقت ادبی در متن فارسی یا چکیده انگلیسی، بلافاصله دفتر مجله مقاله دریافتی را رد کرده و نام نویسندگان را برای مدت پنج سال در لیست سیاه قرار می‌دهد. بنابراین، به همه نویسندگان پیشنهاد می‌شود که قبل از ارسال مقاله خود، متن کامل آن را با استفاده از نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی چک کنند.
   سرقت علمی شامل اقتباس از افکار و الفاظ نویسندگان دیگر، تناظر یک به یک در بیان اندیشه‌ها و شباهت‌های ساختاری در نوشتار یا انتساب ایده‌ها و کلمات دیگران به خود بدون ارجاع مناسب است. در مواردی که مطالب با جمله‌بندی نویسنده دیگری آورده می‌شود، لازم است مطلب نقل شده داخل گیومه آورده شود و شماره صفحه مشخص شود.
   دفتر مجله مقالات دریافتی را که مرتکب سرقت ادبی یا خودسرقت ادبی شده باشند، به محض اطلاع فوراً رد می‌کند. در طول روند پذیرش مقاله، هرگاه مشخص شود که مقاله‌ای قوانین سرقت ادبی، حق‌مؤلف یا اخلاق نشر را رعایت نکرده است، رد می‌شود (قبل از پذیرش برای انتشار) و در صورت انتشار به دلیل سرقت ادبی «سلب اعتبار» می‌شود.
سیاست سلب اعتبار اعتبار مقاله زمانی ممکن است سلب شود که یافته‌های آن به دلیل سوء‌رفتار پژوهشی یا اشتباه علمی دیگر قابل اعتماد تلقی نشود، آثار منتشر شده قبلی را سرقت ادبی کرده باشد، یا مشخص شود که دستورالعمل‌های اخلاق نشر را نقض کرده است. هنگامی که اصالت و یکپارچگی کار منتشر شده به دلیل اشتباهات در انجام، تجزیه و تحلیل و یا گزارش تحقیق به طور قابل ملاحظه‌ای تضعیف یا خدشه‌دار شده باشد، ممکن است یک مقاله سلب اعتبار شود. نقض اصول اخلاقی در انتشار یا تحقیق نیز ممکن است منجر به سلب اعتبار مطالعه شود. مقاله اصلی به عنوان «سلب اعتبار» علامت‌گذاری می‌شود، اما یک نسخه پی‌دی‌اف آن در دسترس خوانندگان باقی می‌ماند، و بیانیه سلب اعتبار به صورت دو طرفه به مقاله منتشر شده اصلی پیوند داده می‌شود. اظهارات سلب اعتبار معمولاً شامل بیانیه‌ای از موافقت یا مخالفت نویسندگان است.
نوع انتشار (هزینه‌های داوری و هزینه‌های چاپ و انتشار) نوع انتشار: دسترسی آزاد، رایگان.
هزینه داوری مقاله: ندارد.
هزینه پذیرش نهایی و انتشار: بعد از پذیرش نهایی مقاله بایستی مبلغ ۴۰۰ هزار تومان جهت هزینه‌های چاپ واریز شود؛ و در سامانه مجله بارگذاری نماید. برای نویسندگان خارجی هزینه چاپ بخشیده می‌شود.
مالک حق‌مؤلف / دارنده حق‌مؤلف نویسندگان دارندۀ حق‌مؤلف مقالۀ خود بدون محدودیت هستند. نویسنده کنترل کاملی بر اثر علمی خود دارد (به عنوان مثال، حق استفاده مجدد، توزیع، انتشار مجدد و غیره را حفظ می‌کند).
منبع درآمد مجله پشتیبانی سازمان مادر، کمک‌های مالی خیریه
کوپ مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) است و از آیین‌نامۀ اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌نماید.
فرایند شکایت نویسندگان این حق را دارند که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خط‌مشی‌ها و دستورالعمل‌های اخلاق پژوهش، شکایت کنند و توضیح بخواهند. نویسندگان می‌توانند شکایات خود را با ارسال نامه به آدرس رایانامۀ نشریه مطرح کنند. ما از دستورالعمل‌های کوپ در پاسخ به افشاگران پیروی می‌کنیم، که شامل محافظت از ناشناس بودن داوران و نویسندگان است. کلیه شکایات مربوط به سوءرفتار پژوهشی در فرایندهای کاری بر اساس اصول اخلاقی رایج انتشار بررسی می‌شود. هر نویسنده یا پژوهشگر دیگری ممکن است شکایات خود را در مورد مسائل زیر مطرح نماید:
    - مسائل نویسندگی؛
    - سوگیری در فرایند بررسی و داوری؛
    - نقض حق‌مؤلف (کپی‌رایت)؛
    - تحریف نتایج تحقیقات یا ارائۀ نتایج نادرست تحقیق و داده‌سازی؛
    - تأخیر در زمان داوری و چاپ مقاله به طور غیرعادی؛
    - سرقت ادبی؛
    - نارضایتی از نظرات بررسی و داوری همتایان؛
    - تضاد منافع فاش نشده؛ و
    - نقض اخلاق و صداقت تحقیق.
سیاست رسیدگی به شکایات پس از دریافت یک شکایت، ابتدا یک تأییدیه برای شاکی ارسال می‌شود که اطمینان حاصل می‌شود که اقدام مناسب در مورد شکایت ظرف سه روز کاری به استثنای تاریخ دریافت شکایت انجام خواهد شد. فرایند بررسی توسط تیم مدیریت مجله با توجه به دستورالعمل سردبیر آغاز می‌شود. پس از پایان رسیدگی، جلسه‌ای با گزارش کامل شکایت تشکیل می‌شود. تصمیم گرفته شده و از طریق شناسه رایانامه ارسالی وی به نویسنده/پژوهشگر مربوطه ارسال می‌شود. ما شکایات را به عنوان فرصتی برای تقویت نظام پردازش مقالات موجود خود در نظر می‌گیریم. به کلیه شکایات واصله به صورت مؤدبانه و به موقع و با قاطعیت رسیدگی می‌شود.
سیاست آرشیو دیجیتال این مجله برای نگهداری آرشیو دیجیتال مقالات خود با برخی از سازمان‌ها مانند پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سرور ناشر همکاری می‌کند. این امر در دسترس بودن و حفظ دائمی تحقیقات علمی را ممکن می‌سازد و با تبدیل و ارتقای فرمت‌های فایل دیجیتال برای مطابقت با استانداردهای فناوری جدید، دسترسی را تضمین می‌کند.
رضایت آگاهانه مشارکت‌کنندگان در پژوهش در مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی»، کلیه مشارکت‌کنندگان در مطالعه و پژوهش موضوعات انسانی حق حفظ حریم خصوصی را دارند و پژوهشگران نباید بدون رضایت آگاهانه آن را نقض کنند. اطلاعات هویتی و شناسایی مشارکت‌کنندگان، مانند نام و نام خانوادگی، و غیره، نباید به صورت نوشتاری، عکس یا شجره‌نامه منتشر شود؛ مگر اینکه این اطلاعات برای مقاصد علمی ضروری باشد و مشارکت‌کنندگان (یا والدین یا سرپرست) رضایت آگاهانه کتبی برای انتشار را ارائه کرده باشند. رضایت‌نامه مشارکت‌کنندگان باید مطابق مقررات ملی یا قوانین محلی در دفتر مجله، در محل کار پژوهشگران یا در هر دو جا مکتوب، مضبوط و بایگانی شود.
رعایت اصول اخلاقی و رضایت آگاهانه  پژوهشگر موظف است سلامتی و آسایش جسمانی و ذهنی شرکت‌کنندگان در پژوهش را حفظ نماید و نهایت مراقبت را به عمل آورد و اصول اخلاقی پژوهش را در این زمینه رعایت کند. رعایت موازین اخلاق پژوهش، گمنام ماندن و حفظ اسرار شرکت‌کنندگان در پژوهش از جمله مواردی است که بایستی به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود. در این زمینه، بایستی کد حفاظت از آزمودنی‌های انسانی که برگرفته از بیانیه هلسینیکی است، مورد توجه قرار گرفته و لازم است تأییدیه کمیته اخلاق دانشگاه ضمیمه مقاله ارسالی باشد. در مواردی که مطالعه بر روی انسان صورت گرفته است باید از افراد بالغ و والدین یا سرپرست قانونی افراد نابالغ تحت مطالعه رضایت‏نامه آگاهانه تهیه شده باشد. چنانچه در آزمایش‌های مربوطه از حیوانات استفاده شده است، نحوه مراقبت و دستورالعمل چگونگی استفاده از حیوانات آزمایشگاهی رعایت شود.
استناد به داده‌ها  داده‌ها باید به همان روشی که استناد به مقاله، کتاب و وب مرسوم است ذکر شود و نویسندگان باید استناد به داده‌ها را به عنوان بخشی از فهرست منابع و مآخذ خود درج کنند. استناد به داده‌ها برای داده‌هایی که در مخازن داده‌های سازمانی، موضوعی یا عمومی نگهداری می‌شوند، مناسب است.  هنگام استناد به داده‌ها یا ادعاهای مبتنی بر داده‌ها، نویسندگان باید به داده‌ها در محل مربوطه در متن مقاله ارجاع بدهند و علاوه بر آن، یک استناد رسمی در فهرست منابع ارائه دهند. این مجله از قالب پیشنهادی در بیانیه مشترک اصول استناد به داده پیروی می‌کند:
نویسندگان؛ سال؛ عنوان مجموعه داده؛ مخزن داده یا آرشیو؛ نسخه (در صورت وجود)؛ شناسه پایدار (به عنوان مثال، DOI).
سیاست اشتراک‌گذاری داده‌ها مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» از سیاست اشتراک‌گذاری داده‌های پایه استفاده می‌کند. این مجله متعهد به یک چشم‌انداز تحقیقاتی بازتر است که با امکان تکرارپذیری و تأیید داده‌ها، روش‌شناسی و استانداردهای گزارش، کشف تحقیقات سریعتر و مؤثرتر را تسهیل می‌کند. این مجله نویسندگان را تشویق می‌کند که داده‌های پژوهشی خود را از جمله، اما نه محدود به: داده‌های خام، داده‌های پردازش شده، داده‌های نرم‌افزار، الگوریتم‌ها، پروتکل‌ها، روش‌ها و مواد، استناد کنند و به اشتراک بگذارند. نویسندگان تشویق می‌شوند تا داده‌هایی را که از نتایج یا تحلیل‌های ارائه شده در مقاله‌شان پشتیبانی می‌کنند، به اشتراک بگذارند یا آنها را به صورت دسترسی آزاد در اختیار دیگران بگذارند؛ در صورتی که این امر حفاظت از موضوعات انسانی یا سایر نگرانی‌های معتبر حریم خصوصی یا امنیتی را نقض نمی‌کند.
    مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی» نویسندگان را تشویق می‌کند تا داده‌ها و سایر مصنوعات را که از نتایج موجود در مقاله پشتیبانی می‌کنند با آرشیو کردن آن در یک واسپارگاه یا مخزن عمومی مناسب به اشتراک بگذارند. نویسندگان باید یک بیانیه دسترسی به داده‌ها، شامل آدرس یا فراپیوندی به مخزنی که استفاده کرده‌اند، داشته باشند تا این بیانیه در کنار مقاله‌شان منتشر شود. این مجله از نویسندگان مقاله‌های تحقیق اصلی و مقاله ثانویه می‌خواهد (۱) داده‌های شناسایی نشده مرتبط با مقاله را در یک مخزن قرار دهند، و (۲) بیانیه در دسترس بودن داده‌ها را در مقاله خود بگنجانند که چگونه می‌توان به داده‌ها دسترسی داشت.
    مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی»، داده‌ها را به عنوان مواد دیجیتالی زیربنای نتایج توصیف شده در مقاله تعریف می‌کند که شامل صفحات گسترده، فایل‌های متنی، مصاحبه‌های ضبط شده یا رونوشت‌ها، تصاویر، ویدئوها، خروجی داده از نرم‌افزارهای آماری، و کدهای کامپیوتری، و اسکریپت‌هاست و از نویسندگان انتظار می‌رود که حداقل داده‌های مورد نیاز برای بازتولید نتایج شرح داده شده در مقاله را واسپاری کنند. داده‌ها را می‌توان در هر مخزنی که داده‌ها را در دسترس عموم قرار می‌دهد، از جمله مخازن سازمانی، مخازن عمومی (مانند Figshare، Open Science Framework، Zenodo، Dryad، Harvard Dataverse، OpenICPSR) یا مخازن خاص موضوعی، قرار داده شود. بیانیه دسترسی به داده‌ها باید قبل از منابع و مآخذ در مقاله در انتهای متن اصلی قرار گیرد. این بیانیه باید شامل (۱) نشانه‌ای از محل داده‌ها باشد؛ (۲) یک شناسه منحصربه‌فرد، مانند شناساگر شیء دیجیتالی (DOI)، شماره دسترسی، یا جاینمای جهانی منبع (URL)؛ و (۳) هرگونه دستورالعمل برای دسترسی به داده‌ها، در صورت وجود. در مرحله ارسال، از شما پرسیده می‌شود که آیا مجموعه داده‌ای مرتبط با مقاله وجود دارد یا خیر. اگر پاسخ شما مثبت است، از شما خواسته می‌شود که DOI، DOI از پیش ثبت شده، پیوند یا سایر شناسه‌های دائمی مرتبط با مجموعه(های) داده را ارائه دهید. اگر انتخاب کرده‌اید که یک DOI از قبل ثبت‌شده ارائه کنید، لطفاً آماده باشید تا در صورت درخواست داوران، URL بازبینی‌کننده مرتبط با واسپاری داده‌های خود را به اشتراک بگذارید. در جایی که یک یا چند مجموعه داده با یک مقاله مرتبط است، اینها به عنوان بخشی از فرایند ارسال مقاله به مجله به طور رسمی مورد بررسی داوران قرار نمی‌گیرند. این مسئولیت نویسنده است که از صحت داده‌ها اطمینان حاصل کند. هرگونه خطا در داده‌ها فقط مربوط به تولیدکنندگان مجموعه(های) داده است.
توجه: از آنجا که شما در حال ارسال دست‌نوشتۀ خود به این مجله هستید، جایی که ارسال‌ها به صورت دوسوکور بررسی می‌شوند، فایل متنی اصلی نباید حاوی اطلاعاتی باشد که ممکن است نویسندگان را شناسایی کند (به عنوان مثال، نام نویسنده، آدرس وابستگی سازمانی، تضاد منافع، و اطلاعات مربوط به آدرس رایانامه). از آنجا که بیانیه در دسترس بودن داده‌ها می‌تواند هویت شما را آشکار کند، توصیه می‌کنیم این را از نسخه ناشناس مقاله خود حذف کنید. در موارد نادری که در آن داده‌های شناسایی نشده به دلیل ماهیت اختصاصی یا نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی شرکت‌کنندگان، نمی‌توان آنها را به اشتراک گذاشت، استثناهایی از این خط‌مشی اعمال می‌شود. به دلایل مرتبط با حفاظت از حریم خصوصی انسان، مسائلی مانند ایمنی زیستی، و/یا احترام به شرایط استفاده برای داده‌های بدست آمده تحت مجوز اشخاص ثالث، استثنائات خط‌مشی و محدودیت‌های در دسترسی به داده‌ها اعطاء می‌شود. داده‌های محرمانه، به عنوان مثال، داده‌های افراد انسانی یا بیمار، باید همیشه ناشناس باشند، یا باید از قبل اجازۀ اشتراک‌گذاری گرفته شود. اگر شک دارید، نویسندگان باید از کمیته اخلاق مؤسسه/دانشگاه خود مشاوره بگیرند. نویسندگان باید یک بیانیه دسترسی به داده‌ها، از جمله پیوندی به مخزنی که استفاده کرده‌اند، داشته باشند تا این بیانیه بتواند در کنار مقاله آنها منتشر شود. در زیر چند نمونه آورده شده است.

بیانیه دسترسی به داده‌ها:
۱. داده‌های مرتبط با این مقاله در Open Science Framework در دسترس هستند.
۲. داده‌هایی که از یافته‌های این مطالعه حمایت می‌کنند به طور آشکار در [نام مخزن] در http://doi.org/[doi]، شمارۀ مرجع [شماره مرجع] در دسترس هستند.
۳. داده‌هایی که از یافته‌های این مطالعه پشتیبانی می‌کنند، به طور آشکار در [نام مخزن] در [URL]، شماره مرجع [شماره مرجع] در دسترس هستند.
۴. داده‌هایی که از یافته‌های این مطالعه حمایت می‌کند در دسترس است.
اعلامیه هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در فرایند نوشتن در مواردی که نویسندگان از هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در فرایند نوشتن استفاده می‌کنند، تنها باید از این فناوری‌ها برای بهبود خوانایی و زبان استفاده کنند. استفاده از فناوری هوش مصنوعی بایستی با نظارت و کنترل انسانی همراه باشد. نویسندگان باید نتایج را با دقت بررسی و ویرایش کنند، زیرا هوش مصنوعی می‌تواند خروجی‌هایی به ظاهر معتبر تولید کند که می‌تواند نادرست، ناقص یا مغرضانه باشد. هوش مصنوعی و فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نباید به عنوان نویسنده یا نویسنده همکار معرفی شوند. نویسندگی مستلزم وظایف و مسئولیت‌هایی است که منحصراً به انسان نسبت داده می‌شود و توسط وی انجام می‌شود. نویسندگان باید با پیروی از دستورالعمل های ارائه شده، استفادۀ خود از هوش مصنوعی و فناوری‌های به کمک هوش مصنوعی را در فرایند نوشتن اثر افشاء کنند. بیانیه‌ای مبنی بر تأیید این استفاده در مقاله منتشر شده در مجله ظاهر می‌شود. ضروری است که بدانیم نویسندگان در نهایت مسئول و پاسخگوی محتوای مقاله خود هستند.
دستورالعمل افشاگری استفاده از هوش مصنوعی:
نویسندگان باید در نسخه نهایی مقالۀ خود استفاده از هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را در فرایند نوشتن با افزودن عبارتی در انتهای دست‌نوشته خود در فایل نسخه اصلی، قبل از فهرست منابع و مآخذ، افشا کنند. این بیانیه باید در بخش جدیدی با عنوان «اعلامیه هوش مصنوعی مولد و فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در فرایند نوشتن» قرار گیرد.
اعلامیه: در طول آماده‌سازی این اثر، نویسنده(گان) از [نام ابزار/خدمت] به منظور [دلیل] استفاده کردند. پس از استفاده از این ابزار/خدمت، نویسنده(گان) مطالب را در صورت نیاز بررسی و ویرایش کرده و مسئولیت کامل محتوای نشریه را بر عهده می‌گیرند.
این اعلامیه در مورد استفاده از ابزارهای کمکی برای بررسی دستور زبان، املاء، منابع و غیره اعمال نمی‌شود. اگر چیزی برای فاش کردن وجود ندارد، نیازی به افزودن اعلامیه نیست.
نشانی مجله یران، تهران، خیابان مفتح جنوبی، دانشگاه خوارزمی، طبقه چهارم، دانشکده علوم جغرافیایی، دفتر مجله «تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی»، کد پستی: ۱۴۹۱۱ – ۱۵۷۱۹.
تلفن دفتر مجله ۰۲۱-۸۶۰۷۰۷۸۶| زمان تماس ساعت ۹ صبح تا ۲ عصر.
آدرس وبگاه مجله https://jgs.khu.ac.ir
رایانامه jgskhu.ac.ir
رایانامه پشتیبان khu.jgsgmail.com



نشانی مطلب در وبگاه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی:
http://jgs.khu.ac.ir/find-1.40.13.fa.html
برگشت به اصل مطلب