جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای بهینه‌سازی

دکتر حسن حسینی نسب، حسن رسایی،
دوره 3، شماره 9 - ( 7-1391 )
چکیده

    دراین مقاله به ارائه مدلی برای سرمایه­گذاری بهینه در ماشین­آلات پیشرفته تولیدی بااستفاده از برنامه­ریزی خطی­فازی پرداخته می­شود. در مرحله اول، اهداف استراتژیک و بلندمدت شرکت و حداقل سطوح دستیابی به آنها در قالب مقادیر فازی، توسط تصمیم­گیرندگان مشخص می­شود. در مرحله بعد، گزینه­های امکان­پذیر برای دستیابی­به این اهداف و تأثیر این گزینه­ها در دستیابی به هر کدام از اهداف در قالب متغیرهای کلامی بیان می­شود. تأثیر هر گزینه در دستیابی به اهداف استراتژیک به­عنوان ضرایب تکنولوژیکی وحداقل سطوح دستیابی به اهداف به­عنوان مقادیر سمت راست در محدودیت مربوط­به حداقل سطوح دستیابی به اهداف لحاظ می­شوند. علاوه­بر این، محدودیت­های مربوط به روابط متقابل بین ماشین­آلات، گزینه­های ناسازگار و محدودیت بودجه سرمایه­گذاری در مدل لحاظ شده است. هدف از مدل حاضر، تعیین تعداد خرید از هر نوع ماشین است به­طوریکه ارزش فعلی سرمایه­گذاری شرکت، تحت محدودیت­های ذکر شده حداکثر شود. محاسبه ارزش فعلی براساس جریان نقدی تنزیل شده فازی انجام گرفته که در آن نرخ تورم، نرخ بهره، درآمد و هزینه­های ماشین­آلات به­صورت فازی در نظر گرفته شده­اند. نهایتاً با ارائه یک مثال، نحوه کاربرد این مدل تشریح شده است.


علی ناظمی، شادی خلیل مقدم، مجید فشاری،
دوره 6، شماره 22 - ( 10-1394 )
چکیده

در سال‌های اخیر افزایش نگرانی‌ها در زمینه محیط زیست باعث توجه بیش از پیش به این بخش گردیده است. بر این اساس مدل‌های توزیع اقتصادی بار که پیش از آن صرفاً حداقل‌سازی هزینه تولید و تعیین آرایش بهینه تولید‌کنندگان بر اساس حداقل شدن هزینه کل را مد نظر قرار می‌دادند، امروز با تغییر بنیادی در نحوه اجرا و مدل‌سازی مواجه شده‌اند. بر این اساس در این مدل‌ها آرایش بهینه تولید‌کنندگان بر اساس دو هدف حداقل هزینه تولید و حداقل آلودگی محیط زیست تعیین خواهد شد و بدیهی است در این شرایط مسئله پیش رو از یک مسئله تک هدفه به یک مسئله چند هدفه تغییر می‌کند. تحقیق حاضر نیز مسئله توزیع بهینه اقتصادی و زیست محیطی را مد نظر قرار می‌دهد؛ و هدف آن تعیین آرایش بهینه تولیدکنندگان در حالتی ‌است که هر دو هدف اقتصادی و زیست محیطی تحقق یافته است. روش اجرای مدل با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی اپسیلون محدودیت بوده و مدل‌سازی انجام شده در این مطالعه نیز بر اساس داده‌های واقعی بازار برق منطقه‌ای اصفهان در سال 1391 اجرا شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عملکرد واقعی بازار با بهینه اقتصادی و زیست محیطی متفاوت است و به دلیل عدم توجه به هزینه‌های زیست محیطی، عملا انحراف عملکرد واقعی نسبت به وضعیت بهینه در بخش زیست محیطی بسیار جدی‌تر و بیشتر است. بعلاوه اینکه روش مورد استفاده امکان استخراج منحنی مبادله اقتصادی-زیست محیطی را نیز بوجود می‌آورد. بعلاوه با استفاده از مجموعه جواب حاصل، امکان ترسیم منحنی بی تفاوتی بوجود می‌آید. ترسیم منحنی بی‌تفاوتی و دستیابی به یک مجموعه جواب بهینه  اطلاعات مفیدی در اختیار تصمیم گیران و مدیران قرار می‌دهد.


مرتضی اسدی، سعیده حمیدی علمداری، حمید خالو زاده،
دوره 8، شماره 30 - ( 10-1396 )
چکیده

پیش بینی درآمدهای مالیاتی قابل حصول در منابع مختلف مالیاتی، علاوه بر تخصیص بهینه منابع محدود سازمانی در جهت وصول مالیات، دولت را در انجام برنامه¬ریزی¬های دقیق مالی کمک می¬نماید. این مقاله با استفاده از الگوریتم¬ تکاملی ازدحام ذرات و نسخه بهبودیافته آن به پیش¬بینی درآمدهای مالیاتی کشور به تفکیک منابع وصولی (مالیاتهای¬کل، کالا وخدمات، اشخاص حقوقی، درآمد و ثروت) برای سالهای 95-1392 می¬پردازد. به این منظور از داده¬های درآمدهای مالیاتی سالهای 86-1350 برای آموزش شبکه استفاده شده و سپس با استفاده از الگوریتم تکاملی ازدحام ذرات و ازدحام ذرات بهبود یافته پارامترهای این مدل بهینه شده است. از داده¬های سالهای 91-1387 برای آزمون مدل استفاده شده که نتایج تاییدی بر عملکرد مدل مورد استفاده بوده و در نهایت پیش¬بینی برون¬نمونه¬ای درآمدهای مالیاتی به تفکیک منابع وصولی برای سالهای 95-1392 با استفاده از نرم افزار  MATHLAB انجام شده است.
شایسته کاظمی، امیر هرتمنی، مهدی فدائی،
دوره 12، شماره 44 - ( 4-1400 )
چکیده

در دهه‌های اخیر در کشورهای در حال ‌توسعه، کمبود بودجه‌ دولتی یا عدم دسترسی به فناوری، دولت‌ها را به جلب مشارکت بخش خصوصی ترغیب می‌کند. یکی از متداول‌ترین روش‌ها، دعوت به مشارکت در قالب قراردادهای مشارکت عمومی – خصوصی است. اجرای واقعی این نوع روش نیازمند تنظیم قراردادهایی است که خواسته¬های طرفین را برآورده سازد. این پژوهش با هدف طراحی قرارداد بهینه و مدل‌سازی نظری با استفاده از نظریه قرارداد¬ها، انجام‌گرفته است تا ضمن تحلیــل قرارداد مــشارکت عمومی- خصوصی، الگویی بهینه برای قراردادهای BOT ارائه ¬دهد. در این پژوهش از مطالعات کتابخانه¬ای برای تبین قرارداد پایه و از مدل‌سازی ریاضی در برنامه MATLAB به روش بهینه‌سازی تجمعی ذرات جهت تخمین پارامترهای توابع مطلوبیت استفاده گردیده است. نتایج شبیه‌سازی برای یک قرارداد بهینه با استفاده از پارامترهای فرضی (طول عمر، درآمد، هزینه¬ها، نرخ تنزیل درآمدهای آتی، ارزش اسقاط هزینه¬های پروژه و غیره) به ترتیب 38سال (زمان بهره¬برداری از پروژه)، 78 درصد (مشارکت کارفرما بعد از زمان واگذاری)، 45 درصد (مشارکت کارفرما در طول زمان بهره¬برداری) و 7 درصد (ریسک بر عهده کارفرما) محاسبه گردید. نتایج نشان داد این پارامترها کاملاً با ویژگی‌های نظری مدل تطابق داشته و همچنین مطلوبیت کارفرما در کنار مشارکت کارگزار، حداکثر گردیده است.
واژه‌های کلیدی: روش‌های مشارکت عمومی – خصوصی، قرارداد BOT، نظریه قراردادها، کارفرما و کارگزار، بهینه‌سازی تجمعی ذرات.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Economic Modeling Research

Designed & Developed by : Yektaweb