3 نتیجه برای شهاب لواسانی
دکتر حسین صادقی، کیوان شهاب لواسانی، محمود باغجری،
دوره 1، شماره 1 - ( 7-1389 )
چکیده
اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی، با توجه به اثرگذاری بر متغیرهای اقتصاد کلان، مصرف بخش خصوصی و تولید زیر بخش های صنعت از حساسیت بالایی در اقتصاد کشور برخوردار است. افزایش قیمت حاملهای انرژی مدتها است که در اقتصاد ایران محل بحث و منازعه بوده است و با توجه به اهمیت موضوع و تأثیر آن بر اقتصاد و رفاه جامعه، مطالعات و بررسیهای بیشتر و جامع تر در این حوزه ضروری به نظر می رسد. در این مقاله سعی شده است تأثیر افزایش قیمت حاملهای انرژی بر سه متغیر مهم اقتصاد کلان : رشد تولید ناخالص ملی، تورم و مصرف بخش خصوصی در چارچوب مدل خودرگرسیون برداری ساختاری SVAR در دورهی 1386-1370بررسی شود. نتایج این مطالعه نشان میدهد که با اصلاح قیمت حاملهای انرژی ، رشد اقتصادی و مصرف بخش خصوصی کاهش یافته؛ ولی، تورم افزایش مییابد. نتایج این مطالعه نشان داد تعدیل قیمت انرژی، بیشترین تأثیر را در توضیح دهندگی نوسانهای تورم دارد، به طوریکه در میان مدت و بلند مدت حدود 40 درصد از تغییرات و نوسانها در تورم با تکانههای شاخص قیمت انرژی توضیح داده می شود. از دیگر یافته های این مطالعه این است که در بلند مدت شوک های شاخص قیمت انرژی به ترتیب در حدود 20 و 11 درصد از نوسانهای مصرف بخش خصوصی و تولید ناخالص داخلی را توضیح میدهد. لازم به ذکر است که همهی نتایج بهدست آمده بدون در نظر گرفتن اثرات بازتوزیع پرداخت منابع دریافتی دولت از محل یارانهها است.
دکتر محسن مهرآرا، کیوان شهاب لواسانی،
دوره 3، شماره 7 - ( 1-1391 )
چکیده
یکی از جنبههای بسیار مهم در آسیبپذیری اقتصاد ایران، کاهش نرخ ارز واقعی بهتبع رونق نفتی است. این کاهش به تضعیف و انقباض در بخش مبادلهپذیر اقتصاد منجر میشود. این پدیده در ادبیات اقتصادی به «بیماری هلندی» موسوم است. بهعبارتدیگر، درآمد نفتی واقعیِ بیشتر ممکن است با توجه به افزایشیافتن تأثیرات ثروت، موجب کاهش نرخ ارز واقعی و بهتبع آن، افزایش قیمت نسبی کالاهای مبادلهناپذیر، مثل مسکن، به کالاهای مبادلهپذیر شود. نتایج این مطالعه نشان داد که رفتار ادواری یا چرخههای قیمت مسکن در ایران، با نوسانات درآمدهای نفتی و بعضی متغیرهای اقتصاد کلان، مثل تولید ناخالص داخلی واقعی و عرضۀ پول و نرخ ارز واقعی، مرتبط است. همچنین تحلیل ضریب همبستگی متقاطع گویای این بود که چرخههای درآمدهای نفتی و حجم پول، متغیری پیشرو درمقایسه با چرخههای قیمت مسکن بهشمار میرود. در بخش دوم این مطالعه، با استفاده از مدل خودرگرسیونبرداری ( var ) ، به بررسی تعامل میان شش متغیر، چرخههای قیمت مسکن، نرخ ارز واقعی درآمدهای واقعی نفت، عرضۀ پول و نرخ بهره پرداخته شده است. نتایج بررسیها حاکی از افزایش در بخش ادواری قیمت مسکن بهدنبال بروز شوکهای مثبت در چرخههای درآمدهای واقعی نفت بود.
کیوان شهاب لواسانی، حسین عباسی نژاد،
دوره 5، شماره 18 - ( 10-1393 )
چکیده
با توجه به سهم بالای دارایی مسکن در پرتفوی دارایی عاملان اقتصادی، درک، شناخت، پیشبینی و استخراج دورههای رونق و رکود قیمت مسکن میتواند برای خریداران مسکن و یاسرمایهگذاران بالقوه مسکن مفید باشد.طی بیست سال گذشته، افزایش قیمت مسکن در تهران و شهرهای بزرگ کشور به صورت پلهای بوده و رفتاری سیکلی (ادواری) داشته است. در این مقاله پس از استخراج سیکلهای بلند مدت با فرکانس پایین قیمت مسکن توسط فیلتر موجک با استفاده از سری زمانی قیمت مسکن از Q41390Q3-1369، و با استفاده از شبکه عصبی اقدام به پیشبینی ادامه سیکلهای قیمت مسکن با استفاده از سیکلهای استخراج شده قیمت مسکن جهت شناسایی و پیشبینی دورههای رکود یا رونق قیمت مسکن، در فصولبعد از فصل چهارم سال 1391 شده است. که نتایج نشان داد که از فصل انتهایی سال 1391 تا پایان فصل سوم این سال شاهد طیشدن دورههای رونق قیمت مسکن هستیم و در ادامه قیمت مسکن از فصل پایانی سال 1392 با رکود مواجه میشود.