جلد 16، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 56-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amelsakhi M, Ebrahimi A. Fine Clay Soil Stabilization using Bagasse Ash and Rice Husk Ash and Almond Husk Ash. Journal of Engineering Geology 2022; 16 (3) :42-56
URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3086-fa.html
عامل سخی مسعود، ابراهیمی آرش. تثبیت خاک ریزدانه با استفاده از خاکستر باگاس، خاکستر پوسته برنج و خاکستر پوسته بادام. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1401; 16 (3) :42-56

URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3086-fa.html

1- دانشگاه صنعتی قم ، mamelsakhi@yahoo.com
2- دانشگاه صنعتی قم
این پژوهش یک مطالعه آزمایشگاهی به ­منظور بهبود خواص ژئوتکنیکی خاک ریزدانه رسی است. بدین منظور از خاکستر پسماند کشاورزی نظیر باگاس نیشکر، پوسته برنج و پوسته بادام درختی استفاده شده است. در این راستا، به بررسی اثر استفاده از خاکستر الیاف مذکور با درصدهای وزنی 4، 8 و 12 بر روی خاک ریزدانه رسی پرداخته شده است. نتایج آزمایش تراکم حاکی از آن است این افزودنی‌ها به­٬طور کلی باعث افزایش درصد رطوبت بهینه خاک می­٬شود. نتایج نشان داد که حداکثر درصد رطوبت بهینه برای نمونه٬­های ساخته شده با 12 درصد خاکستر رخ می‌دهد. همچنین بر اساس نتایج آزمایش تک ­محوری، افزودنی٬­های مورد بررسی موجب افزایش مقاومت تک ­محوری خاک شده٬­اند؛ نمونه٬­های ساخته شده با 12 درصد خاکستر دارای بیشترین تأثیر بودند به ­طوری که افزودن 12 درصد خاکستر باگاس نیشکر مقاومت تک ­محوری خاک را 117 درصد افزایش داد و افزودن 12 درصد خاکستر پوسته برنج و خاکستر پوسته بادام درختی نیز مقاومت تک ­محوری خاک را به ترتیب 89 و 80 درصد افزایش دادند.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژئوتکنیک (مکانیک خاک و سنگ)
دریافت: 1401/6/29 | پذیرش: 1401/9/26 | انتشار: 1401/9/30

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه زمین شناسی مهندسی می باشد.