2 نتیجه برای بابالحوائجی
علیرضا عطاردی بیمرغی، فهیمه بابالحوائجی،
دوره 1، شماره 4 - ( 12-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: رسانههای اطلاعرسانی ازنظر نوع ارتباطات و اطلاعرسانی باهم متفاوتاند، لذا این بررسی در پی تحلیل تطبیقی توانمندیهای اطلاعرسانی رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی ازنظر کتابداران و اطلاعرسانان در سال 1393 میباشد.
روش: این یک مطالعه پیمایشی و از نوع توصیفی-تحلیلی است. گردآوری دادهها با استفاده از پرسشنامه بهصورت سرشماری انجام شد. 94 نفر از کتابداران و اطلاعرسانان کتابخانههای دو شهرستان تربتحیدریه و گناباد در استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون ناپارامتری ویلکاکسون نیز جهت آزمون فرضیهها مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصلشده، ازنظر کتابداران و اطلاعرسانان، رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی هرکدام توانمندی ویژه و خاصی در اطلاعرسانی و آگاهیرسانی را دارا بودند. اما توانمندی شبکههای اجتماعی درمجموع حیطههای مورد بررسی نسبت به رسانههای جمعی ازنظر کتابداران و اطلاعرسانان در سطح بالاتری قرار داشت.
نتیجهگیری: شناخت و اطلاع از توانمندیهای رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی میتواند در استفاده مؤثرتر از این رسانهها و خصوصاً شبکههای اجتماعی به مدیران و مسئولین مربوطه جهت تصمیمگیری و برنامهریزی مناسبتر کمک نماید. این نتایج میتواند ما را در انتخاب و اثرگذاری بیشتر یار و مددکار باشد.
هادی هراتی، فاطمه نوشین فرد، علیرضا اسفندیاری مقدم، فهیمه بابالحوائجی، نجلا حریری،
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده
هدف: هدف اصلی این پژوهش، سنجش عوامل مؤثر بر رفتار استفاده برنامهریزی نشده کاربران از منابع و خدمات کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی دانشگاهی است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر بهلحاظ هدف از نوع کاربردی است که با روش توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل دانشجویان عضو کتابخانههای مرکزی دانشگاههای فردوسی مشهد، شهیدچمران اهواز، تبریز، شیراز و پردیس دانشگاه تهران بودند که پس از تعیین روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم جامعه و در داخل هر طبقه بهصورت تصادفی، تعداد 700 پرسشنامه توزیع و 654 پرسشنامه مبنای تحلیل قرار گرفت. برای تجزیهوتحلیل دادهها از روش تحلیل مسیر و نرمافزار لیزرل استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد، عوامل محیطی و عوامل مرتبط با فناوری از طریق عامل موقعیتی زمان بر بروز رفتار برنامهریزی نشده دانشجویان در استفاده از منابع و خدمات کتابخانههای دانشگاهی تاثیرگذار هستند. همچنین منابع اطلاعاتی و خدمات اطلاعاتی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تاثیر معناداری بر بروز این نوع از رفتارها ندارند.
نتیجهگیری: کتابخانهها باید بهمنظور استفاده بهینه و مؤثر از منابع و خدمات خود به عوامل مؤثر بر رفتار برنامهریزی نشده مراجعان به خصوص عواملی که تاثیر آنها اثبات شد، از جمله «عوامل محیطی»، «عوامل مرتبط با فناوری» و «زمان دردسترس» توجه ویژهای داشته باشند. نتیجه توجه به این عوامل، استفاده بیشتر از منابع و خدمات کتابخانهها، جذب مخاطب و افزایش سطح آگاهی و اطلاعات عمومی مراجعان خواهد بود.