جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای زارعی

دکتر قاسم زارعی، آقای امیرحسین طاهری،
دوره 0، شماره 50 - ( 7-1402 )
چکیده

مقدمه: کسب و کارهای محلی نقشی حیاتی در توسعه اقتصادی و پایداری دارند. اما در دستیابی به تاب آوری و پایداری با چالش های متعددی روبرو هستند.مقررات زیست محیطی، عملکرد اجتماعی و نوآوری تکنولوژیکی را در تاب آوری کسب و کارهای محلی استان گیلان مورد بررسی قرار می دهد.
روش: برای مطالعه اثر مقررات زیست محیطی، عملکرد اجتماعی و نوآوری تکنولوژیکی بر تاب آوری کسب و کارهای محلی از روش مدلسازی معادلات ساختاری با تکنیک حداقل مربعات جزئی (PLS) استففاده شد. جامعه آماری این مطالعه، مدیران و کارکنان کسب و کارهای محلی استان گیلان بود که تعداد 384 نفر به روش در دسترس جهت مشارکت در تحقیق استفاده شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد که پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی آن با روایی صوری و روایی سازه مورد تایید قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد در کسب و کارهای محلی استان گیلان، مقررات زیست محیطی تاثیر معناداری بر نوآوری تکنولوژیکی، عملکرد اجتماعی و تاب آوری کسب و کار دارد. مطابق یافته ها، بیش از 56 درصد تغییرات تاب آوری در کسب و کارهای محلی استان گیلان ناشی از مقررات زیست محیطی، عملکرد اجتماعی و نوآوری تکنولوژیکی است.
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج، تاب آوری کسب و کار محلی یکی از عوامل اصلی برای موفقیت و بهبود یک کسب و کار می باشد. این مطالعه می تواند به بهبود کسب و کارها در روستاها و سایر سکونتگاه های محلی استان گیلان و نیز بهبود کیفیت فعالیت و زندگی این مناطق کمک نماید.
علیرضا استعلاجی، یعقوب زارعی،
دوره 7، شماره 24 - ( تابستان 1397 )
چکیده

وجود قدمت کشاورزی در ایران و ریشه­دار بودن مضامین و محتوای سنتی آن توجه به علم ترویج، بکارگیری صحیح دستاوردهای نوین علمی و اشاعه نوآوری­های فنی را ضزوری و لازم می­ نماید تا جایی که نیل به توسعه پایدار کشاورزی مستلزم آموزش بهره­ برداران، ظرفیت­ سازی و ایجاد تغییر در بینش و مهارت افراد است. از همین­رو نقش بی­بدیل کیفیت و ارایه خدمات ترویجی در توسعه کشاورزی و توانمندسازی روستاییان موجب گردید تا پژوهش حاضر با هدف رتبه­بندی استان­­های کشور در ارائه خدمات آموزشی- ترویجی کشاورزی در مقطع زمانی 1390 با استفاده از منابع اسنادی و بهره­ گیری از 15 مؤلفه آمارنامه جهاد کشاورزی و بهره­جویی از مدل تاپسیس فازی، با رویکردی توصیفی- تحلیلی انجام پذیرد. نتایج ارزیابی میزان توسعه استان­های کشور در ارایه خدمات آموزشی- ترویجی کشاورزی حاکی از آن است که توزیع ناموزون خدمات، شکاف عمیقی بین استان­های کشور ایجاد نموده است. به طوری که تنها 4 استان­ فارس، آذربایجان­غربی، خوزستان و مازندران در ارائه خدمات ترویجی کشاورزی توسعه­ یافته­­ اند و سایر استان­ها در وضعیتی متوسط تا محروم قرار دارد که در این میان استان­های هرمزگان، قم، خراسان­شمالی و خراسان­ جنوبی در زمره محروم­ترین مناطق قرار گرفته است. بر همین اساس ارزیابی عملکرد نظام ترویج کشاورزی در استان­های کشور، لزوم احداث، نوسازی، تجهیز و تقویت مراکز ترویجی در استان­های محروم و بازنگری در نحوه ارایه خدمات به روستاییان را بیش از پیش آشکار می­سازد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb