دوره 6، شماره 22 - ( زمستان 1396 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 118-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

حیدری ساربان وکیل، مجنونی توتاخانه علی. نقش سرمایه روان‌شناختی در ارتقای کارآفرینی روستایی استان آذربایجان‌ شرقی. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1396; 6 (22) :97-118

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2961-fa.html

1- ، vh.sareban@gmail.com
توسعه­ی کارآفرینی روستایی پتانسیلی برای کمک به تنوع ‌بخشی به منابع درآمد و اشتغال روستایی است که فرصت‌های مناسبی را برای کاهش مخاطرات معیشتی و ماندگاری در مناطق روستایی فراهم می‌کند. دراین ‌ارتباط، سازوکار سرمایه­ی روان‌شناختی یکی از جنبه­های مهم در تقویت کارآفرینی روستایی است. هدف این مقاله بررسی نقش سرمایه­ی روان‌شناختی در تقویت کارآفرینی روستایی در استان آذربایجان شرقی است. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی- تحلیلی است که با استفاده از روش پیمایش انجام‌شده است. جامعه­ی آماری پژوهش 2365 کارآفرین روستایی ساکن در 328 روستا بوده که درسال 1395 توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی شناسایی شده است. با استفاده از روش نمونه­گیری تصادفی ساده، تعداد 410 کارآفرین روستایی و روستاییان عادی (205 نفر کارآفرین و 205 نفر غیر کارآفرین) به­عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. مطالعه پرسشنامه راهنما در منطقه مشابه جامعه آماری با تعداد 40 پرسشنامه صورت گرفته و در پی آن روایی صوری پرسشنامه توسط متخصصان مورد تأیید و پایایی آن نیز با استفاده از فرمول کرونباخ آلفا، برای بخش­های مختلف پرسشنامه تحقیق 89/0 الی 91/0 محاسبه شد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که تمامی متغیرهای تحقیق با تقویت کارآفرینی رابطه­ی مثبت و معنی­داری دارد. همچنین در آزمون رگرسیون چندگانه­ی خطی متغیرهای امیدواری، اعتمادبه‌نفس، خودکارآیی، خوش­بینی و تاب­آوری توانایی تبیین 88/0 درصد از تغییرات متغیر تقویت کارآفرینی را دارد.
متن کامل [PDF 1338 kb]   (1940 دریافت)
دریافت: 1395/10/28 | پذیرش: 1396/7/16

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.