دوره 6، شماره 21 - ( پاییز 1396 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 81-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

محمدی سعدی، احمدی عبدالمجید. تحلیل پایداری گردشگری در روستای اورامان تخت شهرستان سروآباد. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1396; 6 (21) :81-100

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-2899-fa.html

1- استادیار جغرافیا و برنامه‎ریزی روستایی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. دانشگاه پیام نور
2- عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، دانشگاه بزرگمهر قائنات، قائن، ایران. دانشگاه بزرگمهر قائنات ، Majid.ahmadi88@buqaen.ac.ir
پایداری گردشگری، تأثیرات مثبت توسعه گردشگری را به حداکثر و تأثیرات منفی گردشگری نابسامان را به حداقل می‏رساند. حرکت در این مسیر نیازمند ارزیابی وضع موجود پایداری با دیدی جامع و با سنجش دیدگاه تمامی بازیگران این عرصه و در تمام ابعاد است. در پژوهش حاضر، پایداری وضع موجود گردشگری روستای اورامان تخت شهرستان سروآباد در چهار بعد کالبدی- محیطی، اجتماعی، اقتصادی و نهادی و با نظر سنجی از سه گروه مردم محلی، گردشگران و مسئولین مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است که در بخش نظری از منابع کتابخانه و در بخش عملی از پیمایش میدانی مبتنی بر توزیع پرسشنامه و مصاحبه جهت گردآوری اطلاعات بهره گرفته شده است. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها حاکی از این واقعیت است که وضعیت گردشگری منطقه چندان مطلوب نبوده و در حالت ناپایداری ضعیف قرار دارد و بعد نهادی، بیشترین تأثیر را در رقم خوردن چنین وضعیتی دارد. همچنین با توجه به اهمیت اصل رضایت در تحقق گردشگری پایدار، گردشگران از وضع موجود گردشگری روستا احساس رضایت داشته اما در مقابل مردم محلی و مسئولین نارضایتی دارند. از میان مشخصه‏های فردی نیز، شاخصههای میزان درآمد، سن و بعد خانوار، قابلیت پیشبینی وضع موجود میزان رضایت روستاییان از وضعیت گردشگری روستا را دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۲/۶

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.