دوره 22، شماره 4 - ( دوره بیست و دوم ، شماره چهارم،زمستان 1402 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani-Arani F, Asadi Z, Farahani H. The Relationship between Willingness to Help Others and Resilience with Post-Traumatic Growth in People with A History of Severe Covid-19 in Close Relatives: The Moderating Role of Guilt. Journal title 2024; 22 (4)
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4319-fa.html
دهقانی آرانی فاطمه، اسدی زهرا، فراهانی حجت‌الله. رابطۀ تمایل به کمک به دیگران و تاب‌آوری با رشد پس از آسیب در افراد دارای سابقۀ ابتلا به کرونای افراد نزدیک: نقش تعدیل‌کنندگی احساس گناه. عنوان نشریه. 1402; 22 (4)

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4319-fa.html

1- دانشگاه تهران ، f.dehghani.a@ut.ac.ir
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تربیت مدرس
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطۀ میان تمایل به کمک به دیگران و تاب‌آوری و رشد پس از آسیب با نقش تعدیل‌کنندگی احساس گناه مرتبط با آسیب در افراد دارای سابقۀ ابتلا به بیماری کووید-19 در افراد نزدیک بود. به این منظور، 189 نفر از افرادی که یکی از نزدیکان آن‌ها طی شش ماه اخیر به‌علت ابتلا به بیماری کووید-19 در بخش مراقبت‌های ویژۀ بیمارستان بستری شده بودند، به شیوۀ در دسترس انتخاب شدند و اقدام به تکمیل پرسش‌نامه‌های رشد پس از آسیب، تاب‌آوری، احساس گناه مرتبط با آسیب و نوع‌دوستی بزرگ‌سالان کردند. براساس نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه، احساس گناه مرتبط با آسیب در رابطۀ میان تاب‌آوری و تمایل به کمک به دیگران نقش تعدیل‌کنندگی نداشتند. در مقابل، احساس گناه مرتبط با آسیب در رابطۀ میان رشد پس از آسیب و تمایل به کمک به دیگران نقش تعدیل‌گنندگی داشت. نتیجه­گیری از یافته­های مطالعه حاضر می­تواند گویای نقش عوامل بین فردی و درون­ فردی در ارتقای سازگاری و حتی رشد افراد متعاقب تجارب آسیب ­زا باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1402/3/7 | پذیرش: 1403/12/20 | انتشار: 1403/2/7

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.