AU - Rahimi, Mehdi AU - Ramezani, Mehdi TI - The effects of temperature on antioxidant activity, total phenolics and agronomic traits of two thyme species PT - JOURNAL ARTICLE TA - nbr JN - nbr VO - 4 VI - 3 IP - 3 4099 - http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3017-fa.html 4100 - http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3017-fa.pdf SO - nbr 3 AB  - گياه آويشن يكي از پرمصرف‌ترين گياهان دارويي از نظر اسانس و متابوليت‌هاي ثانويه شناخته شده است. به منظور بررسي اثر دما بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل، صفات زراعي و بازده اسانس دو گونه آويشن (کرماني و باغي) آزمايشي در سال 94 در قالب طرح اسپیلت پلات بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در گلخانه انجام شد. نتايج اين آزمايش نشان داد که بين دو گونه و دماهاي مختلف از نظر صفات اندازه ­گيري­شده اختلاف معني‌داري وجود دارد. درصد اسانس، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل و ارتفاع بوته در آويشن کرماني بيشتر از آويشن باغي بود. مقايسة ميانگين اثر متقابل براي صفت درصد اسانس نشان داد که مقدار اين صفت در آويشن کرماني و دماي 30 درجة سانتي‌گراد بيشتر از تيمارهاي ديگر است. میــزان IC50 آویشـن باغی و کرمانی در موقعيت­هاي مختلف از 37/24 تا 43/54 میکروگرم در میلی‌لیتر و مـیزان تـرکیبات فنـلی از 63/36 تا 37/89 میلی­گرم گالیک‌اسید در یک گرم عصارة خشک متغیر بودند. نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی، بازده اسانس و ترکیبات فنلی در دمای 30 درجه برای هر دو گونه مشاهده شد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - nbr PG - 264 PT - Original Article YR - 2017